CHP'nin ihanet listesi sonrası tartışmalar sürüyor! CHP'de "PKK-FETÖ kontenjanı" mı açıldı?

14 Mayıs seçimlerine sayılı zaman kalmasıyla birlikte partiler YSK'ya milletvekili listelerini sunmuştu. CHP'nin sunduğu listede birçok tartışmalı ismin olması ise büyük tepkilere neden olmuştu. A Haber ekranlarına gelen Satır Arası programında CHP'nin ihanet listesi masaya yatırıldı. Peki CHP'de "PKK-FETÖ Kontenjanı" mı açıldı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 15 Nisan 2023, 21:24 Güncelleme 16 Nisan 2023, 00:41
CHP’nin ihanet listesi sonrası tartışmalar sürüyor! CHP’de PKK-FETÖ kontenjanı mı açıldı?

İÇİNDEKİLER

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine artık gün sayıyor. Partiler aday listelerini YSK'ya teslim etti. CHP ve İYİ Parti'de liste krizi yaşanırken, tartışmalı isimler büyük tepki çekti. Öte yandan CHP'nin listesinde yer alan bazı isimler dikkat çekti ve muhalefet kanadında büyük tartışmalar çıkmıştı.



Tüm bu yaşananların ardından A Haber ekranlarına gelen Satır Arası programında CHP'nin ihanet listesi masaya yatırıldı. Peki CHP'de "PKK-FETÖ Kontenjanı" mı açıldı? İşte detaylar...



"BENİM İÇİN ŞARŞITICI BİR LİSTE OLMADI"
Konuya ilişikin açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Çelebi çarpıcı değerlendirmede bulundu.

"Benim için şaşırtıcı bir liste olmadı. Milletvekilliğim ben ikinci senesinde istifa etmiştim. Burada artık Atatürkçüler artık bir yol ayrımında. Atatürk'ün kurduğu partimi, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti mi? İkisinden birini seçeceksin."



Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini koruyacaksınız? Atatürk'ün kuruduğu partinin yanlış denklemi kumar masasını mı savunacaksınız. Bu soruyu kendinize sormanız gerekiyor. Ben ne zaman ki Atatürk'ün kurduğu parti, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletine zarar vermeye başladı o zaman istifa ettim ve tercihimi Türkiye Cumhuriyeti devletinden yaptım. "



KİM BU YÜKSEL TAŞKIN?
"Yüksel Taşkın ne diyor şimdi bakalım. Ne diyor Kemalizm ırkçı, dışlayıcı. Bu İzmir 1. Bölgeden liste başı. FETÖ gazetesi Taraf yazarı. Zamanında neler söylemiş, 'CHP-HDP gibi yapılarla bir araya getirilmelidir' diyor. CHP genel başkan yardımcısı onu da unutmayalım. Fetullah Gülen için ne diyor. Post modern bir şaman. Şimdi Yüksel Taşkın, CHP liste başı orada Atatürkçü seçmen onu seçip oy verip Meclis'e mi gönderecek?"



BURADA TÜRKİYE CUMHİRYETİNE DEVLETİNE MEYDAN OKUMA VAR
"Türk ordusuna çocuk katili diyen bir şahıs bu. Türk ordusuna çocuk katili diyenler Atatürk'ün partisine nasıl girebiliyor mu? Burada bir meydan okuma da var. Türkiye Cumhuriyeti devletine hem Türk ordusuna. Zaten teskereye hazır vermedi mi CHP? Yine Sezgin Tanrıkulu, Türk ordusuna kimyasal silah iftirası atmadı. Biz çokta şaşkınlıkla karşılamıyoruz. Ama burada Atatürkçü seçmene, milliyetçi seçmeni, vatansever seçmeni uyarmak istiyorum. Hangi inat uğruna buralara oy vereceksiniz de bu Türk ordusuna çocuk katili diyenler burada kimyasal silah atanların peşinden gideceksiniz."



"ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİ BÖLCÜLERİN GÜDÜMÜNE GİRDİ"
Seçmenin açıklanan liste sonrası şok yaşadığını söyleyen Çelebi, "Biz bunu hep söylüyorduk ama inandırması güç oldu. İnsanlar yaşadıkça gördü. Dolasıyla ben Sadullah Ergin ve Yüksel Taşkın örneklerinden sonra seçmen özellikle kararsız bir noktaya düşmüş durumda. Ne yazık ki süreç bu noktaya geldi. Atatürk'ün kurduğu parti bölücülerin güdümüne girdi" dedi.



CHP LİSTELERİNDEKİ PKK SEMPATİZANLARI
Meclis böyle bir yapıya teslim edildiği zaman ne olacağını iyi anlamamız lazım. Kumar masası +1'li yapı iş başına geldi diyelim. Önce bunlar tezkereye "hayır" verecekler ve terör devletinin kurulmasının önünü açacaklar. Askeri oradan çekecekler. 2015 yılında beri kaç terörist imha ettik. Kahramanlarımız 37 bin teröristi imha etti. CHP'nin milletvekili adayı Hacer Foggo askerimize ne diyor? Bizim askerimize 'çocuk katili' diyor. İşte bu yapının orduya ne yapacağını bir düşünün.



Bunların aralarında bazıları asker-polis savunuyormuş gibi pozlara giriyorlar. Emin olunuz ki bunlar başa gelirse savunma bütçesini kısacaklar bu kadar askere ne gerek var diyecekler neticede personel sayısını azaltacaklar. Ve emin olun terörle mücadele edenlere soruşturma açacaklar. İşte orduyu bu hale getirecekler. İstikrar ve büyüme zaten duracaktır.



"TÜRKİYE KÜRESEL AKTÖR HALİNE GELDİ"
Türkiye artık bölgesel bir güç olmaktan öte küresel bir aktör haline geldi. Bunların temel sorunu bunu. Türkiye'nin enerjisini içe vermesini istiyorlar. Biz enerjimizi Libya'ya Azerbaycan'a bunun yanında Mavi Vatan'a veriyoruz. Bunu yapmamızı istemiyorlar. Türkiye küresel bir aktör olma yönünde hızla ilerliyor. Bunun için yapılan savunma sanayi hamleleri ortada. Bu masa ne vaat ediyor? Fragmanı izledik işte; kavga, kaos, karmaşa pazarlık… Bunlarla mı biz yola devam edeceğiz? İşte bunları istiyorlar. Ben Türk milletine güveniyorum. Böyle bir şeyin olacağına inanmıyorum.

Atatürk üniter bir devlet kurdu. Bakın Atatürk ve Tük milleti koalisyonun mutabakat metininde yok. Bakın bir evi kiraladığınız zaman sözleşmeye bakarsınız. Ben de işte açtım 6+1 masanın sözleşmesine baktım. Atatürk'ün kendisi bile yok. Bunlar terör tutuklularını göreve getirecekler. 6'lı masanın bütün toplantılarına bakın Atatürk posteri ve Türk bayrağı yok. Niye yok biliyor musunuz? Çünkü orada HDP'nin ruhu var."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN