Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör sevicileri topladığı 'Kabine'si! Plana Muharrem Erkek'ten sonra YPG'ye terörist diyemeyen Selin Sayek Böke de eklendi

Son dakika haberleri... 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimleri kazanacağını düşünerek Kabine planları yapmaya başladı. Ancak Kabine'ye diye düşündüğü isimlerin terör sevici olması dikkat çekiyor. "Sınırlarımızda başkaları olacağına PYD olsun" diyen Muharrem Erkek'in ardından şimdi de YPG'ye terör örgütü diyemeyen Selin Sayek Böke'nin Kabine'de yer alacağı söyleniyor. Kılıçdaroğlu'nun Böke için Dışişleri Bakanlığı görevini düşündüğü belirtiliyor. Öte yandan CHP destekçisi gazetecilerden Fatih Portakal, kişisel Youtube kanalında henüz iktidara gelmeden kendine kendine gelin güvey olan, 7'li koalisyonun kabinesine ilişkin çarpıcı detaylar paylaştı. Görev verilmesi muhtemel isimlerin, yaptığı skandal açıklamalar dikkat çekiyor.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2023, 13:31 Güncelleme 14 Nisan 2023, 23:56
Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör sevicileri topladığı ’Kabine’si! Plana Muharrem Erkek’ten sonra YPG’ye terörist diyemeyen Selin Sayek Böke de eklendi

İÇİNDEKİLER

Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimlerine adım adım ilerlerken 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kabine planı yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı olarak görmek istediği ismi sandıktan çıkaracak olan seçmen, kaderini belirleyecek.

20 yıldır hiçbir seçimi muhalefete karşı kaybetmeyen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında 3 aday bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN SELİN SAYEK BÖKE PLANI
Bunlardan öne çıkan ise 7 partinin ittifakıyla aday gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Şu sıralar nabız yoklayan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimleri kazanması durumunda kabinede kimlere görev vereceğini belirlemeye başladı.

Buna göre; Dışişleri Bakanlığı görevinde Selin Sayek Böke ismi üzerinde duruldu.

YPG'YE TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYEN CHP'Lİ
Genel Sekreter Selin Sayek Böke, PKK'nın, Suriye'deki uzantısı olan YPG'ye terör örgütü diyemeyen CHP'li kimliği ile tanınıyor.

2018 yılında katıldığı bir programda konuşan Böke, "Ne ben, ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz" diyerek, tepkileri üzerine çekmişti.

HENDEKÇİ AKADEMİSYENLER GERİ GELECEK
Vizyon Belgesi adı altında Türkiye'yi manda himayesine teslim etmek için çırpınan Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Selin Sayek Böke skandal bir açıklamaya imza attı.

Danışmanların ardından sözü alan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Çukur Eylemleri sırasında terör örgütü PKK'yı destekleyen akademisyenlerin üniversiteye geri döneceğini açıkladı. Böke, "Barış imzacısı akademisyenleri yeni öğrencileriyle, yeniden üniversitelerle buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

KİM BU HENDEKÇİ AKADEMİSYENLER?
Devleti katliam yapmakla suçlayan, kendilerine 'Barış İçin Akademisyenler' adını veren 128 kişilik grup, içerisinde PKK adı dahi geçmeyen ve "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi skandal ifadelerin yer aldığı bildiriye imza attı.

Başkan Erdoğan, bu akademisyenlerin teröre destek veren bildiriye imza atmasına çok sert tepki göstermişti. YÖK, "Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır" demişti.

DARBE ÇAĞRISINDA DA BULUNMUŞTU
Böke, 2017'de darbe çağrısında da bulunmuştu. Gezi olaylarında şu an İngiltere'de olan Mehmet Ali Alabora 'mesele Gezi parkı değil sen hala anlamadın mı?" diyerek gerçek niyetlerini açık açık ifade etmişti. Şimdi ise CHP'li Seyik Sayek Böke sosyal medya hesabı twitter'dan yaptığı itiraf gibi paylaşımında adeta darbe çağrısında bulundu. Gerçek hedeflerini açık eden Böke, "Gezi ve 16 Nisan sonrası yapamadığımızı bu kez başarmalı, toplumsal muhalefetin enerjisini siyasete taşıyacak kararlılığı göstermeliyiz" diye yazdı.

BÖKE: AİLEMİN BİR TARAFI HRİSTİYAN
Böke, sosyal medyada dini inancıyla ilgili yürütülen tartışmalarından ardından yaptığı açıklamada, "Ailemin bir tarafı Hristiyan, diğer tarafı Müslüman. Her ikisi de, kültürü zengin Anadolu'nun çocukları. Ben o zenginliğin içinde büyüdüm ve her gün o zenginliği yaşama fırsatı yakaladığım için kendimi şanslı hissettim." ifadelerini kullanmıştı.

HDP SAFLARI MUTLU
Böke ismi, özellikle Millet İttifakı'nın gizli olmaktan çıkan partisi HDP'yi heyecanlandırmış durumda.

Terör örgütünün arka limanı olarak görülen partinin önünü açan Kılıçdaroğlu, Böke hamlesiyle daha da eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

BAY BAY KEMAL'İN KABİNESİ
Kabineye ilişkin CHP'ye verdiği destekle bilinen Fatih Portakal son kulis bilgilerini paylaştı. Portakal,Kılıçdaroğlu'nun hangi bakanlığa kimi düşündüğünü tek tek açıklarken listede İmamoğlu ve Mansur Yavaş detayı da dikkat çekti. .

Aileden sorumlu bakan veya Dışişleri Bakanı: Selin Sayek Böke

Çalışma Bakanı: Bülent Kuşoğlu

İçişleri Bakanı: Engin Özkoç

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrılacak. İki bakanın da üstünde İmamoğlu yer alacak.

Tarımsal Kalkınma Bakanlığı: Mansur Yavaş'a bağlanacak.

"HDP İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTERİZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, katıldığı canlı yayında, ittifak ortakları HDP'yi öve öve bitirememişti. HDP işe iş birliği yapmakta bir beis görmediğini söyleyen Kuşoğlu, "HDP ile ilgili olarak da bazı girişimler muhakkak ki yapılacaktır. Geçenler de Sayın Akşener de Diyarbakır'a gitti. Çok da güzel, olumlu açıklamaları oldu." diye konuştu.

ENGİN ÖZKOÇ'TAN SKANDAL PAYLAŞIM
CHP'li Engin Özkoç, 15 Temmuz'un 6'ncı yıldönümünde akıllara ziyan bir paylaşımda bulundu. Gerçekleri çarpıtarak algı operasyonu yapıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'da darbeyi kahve içerek televizyondan takip etmesine rağmen, "Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da milleti sokağa döküp, kendisi saklanırken; CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri TBMM'ye gitmek için yola çıkmıştı" şeklinde skandal bir paylaşım yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN