Cumhur İttifakı genişliyor! HÜDA PAR açıkladı: "Aday çıkarmayacağız Erdoğan'ı destekleyeceğiz"

Son dakika haberi! Başkan Erdoğan'ın kararı imzalamasının ardından Cumhur İttifakı seçimler için görüşmelerini hızlandırdı. HÜDA PAR seçimlerde Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, "14 Mayıs seçimlerinde Sayın Erdoğan'ı destekleyeceğiz" dedi.

Giriş Tarihi 10 Mart 2023, 12:11 Güncelleme 11 Mart 2023, 19:13
Cumhur İttifakı genişliyor! HÜDA PAR açıkladı: Aday çıkarmayacağız Erdoğan’ı destekleyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran'da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladı. Erdoğan'ın kararı imzalamasının ardından Cumhur İttifakı seçimler için görüşmelerini hızlandırdı. Peş peşe yapılan ziyaretlerin ardından AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nden oluşan ittifaka bir destek daha geldi. HÜDA PAR seçimlerde Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık. Parlamento seçimleriyle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da, partisinin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili yol haritasını belirlemek üzere yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Seçim tarihinin netleşmesiyle siyasi trafiğin hızlandığını belirten Yapıcıoğlu, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı. Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu konuda atacağımız adımları, tavrımızı da seçim tarihi kesinleştikten ve adaylar belirlendikten sonra açıklayacağımızı söylemiştik. Başkanlık Divanı toplantısında daha önce yetkili kurullarımız, il ve ilçe teşkilatlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerin neticesinde uyumlu olarak 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık. Bu kararın milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Parlamento seçimleriyle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor."

"Herhangi bir ittifaka veya herhangi bir partiye 'Bunlar bizim şartımızdır bunları kabul ederseniz birlikte yürüyebiliriz.' dersek bu çok gerçekçi bir tutum olmaz diye düşünüyoruz." diyen Yapıcıoğlu, "Fakat taleplerimiz vardır, kendi programımızdaki taleplerimizin gerçekleşmesi için de eğer ittifak gerçekleşirse bunların olması için de bir çaba içerisinde olacağız." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinden sonra ittifaka katılma noktasında bir davetin geldiğini söylediklerini kaydeden Yapıcıoğlu, şunları aktardı:

"Bu davet sadece Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek daveti değildi. Cumhur İttifakı'na katılmamız yönünde de bir davetti. Bunu değerlendiriyoruz, bu mümkündür ancak görüşmelerimiz devam ediyor. Parlamento seçimlerine de birlikte katılma konusunda bir talep ve bu talebi değerlendiriyoruz. Bunun nasıl olacağı konusunda henüz bir sonuca ulaşılmadı. Bu birliktelik olur mu olmaz mı, olursa HÜDA PAR kendi logosuyla mı girer ya da başka türlü mü olur bunlar şimdinin konusu değil. Genel başkan düzeyinde görüşmeler var ve bu görüşmeler devam ediyor. Bu hafta başında AK Parti'nin Genel Başkanvekili ile muhtemelen Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı genel merkezimizi ziyaret edecek. Görüşmelerimiz sürüyor. Seçimlerde birlikte hareket etme noktasına ulaşılır ve bu netleşirse bunu da kamuoyuyla paylaşırız."

Bir gazetecinin "Altılı masadan size teklif geldi mi?" sorusunu Yapıcıoğlu, "Hayır. Altılı masanın bazı bileşenleriyle görüşmelerimiz var. Altılı masaya gittikten sonra görüşmelerimiz devam etti fakat o ittifaka dahil olma noktasında bize herhangi bir teklif gelmedi." diye yanıtladı.

Yapıcıoğlu, deprem nedeniyle müzikli ve çalgılı bir seçim propagandası yapma gibi bir düşüncelerinin olmadığını, deprem bölgelerinde siyasi propaganda yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

YENİDEN REFAH CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK MI?
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'na katılmalarıyla ilgili, "Olumlu bakan arkadaşlarımız var, istişareler sürüyor." diyen Fatih Erbakan, "Cumhur İttifakı'nın daveti ile ilgili MKYK'da ve yetkili kurullarımızla görüşmelerimizi yapıyoruz. Yarın da il başkanlarını davet ettik. Onlarla da bir istişare süreci olacak. Bu görüşmelerin sonucunda kararımızı vereceğiz. Milletimiz, ülkemiz için hayırlı adımlar atmayı Allah nasip etisin. Arkadaşlarımız arasında olumlu düşünenler var bunun yanında karşı çıkanlar da var. Teşkilatımızla MKYK'da aynı zaman Başkanlık Divanı'nda bunların hepsini masaya koyuyoruz. En sonunda bir karar verilecek. Verilecek karar inşallah Ülkemiz için hayırlı olur." dedi.

AK PARTİ YENİDEN REFAH'I ZİYARET ETMİŞTİ
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı, Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etti.

Yıldırım ve Yavuz, Erbakan'ı Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin yapılacağını hatırlattı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) gerekli seçim takvimini paylaşacağını aktaran Yıldırım, seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti.


BU SEÇİMLERDE BİRLİKTE YOL YÜRÜYELİM
Partiler arası görüşme trafiğinin yoğunlaşmaya başladığını anlatan Yıldırım, Yeniden Refah Partisini ziyaretlerinde seçimlere yönelik görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Binali Yıldırım, "Çok verimli, faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Arzu ediyoruz ki bu seçimlerde birlikte yol yürüyelim. Sayın Genel Başkan Fatih Erbakan ve arkadaşları bu konuda kendi bünyelerinde değerlendirmelerini yapacaklar ve ondan sonra kararlarını kamuoyuyla paylaşacaklardır. Bize gösterdikleri bu sıcak ilgi ve ev sahipliği için bir kez daha Sayın Genel Başkan'a ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BİNALİ YILDIRIM'DAN YENİDEN REFAH'A ZİYARET SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR I VİDEO İZLE



"EN KISA ZAMANDA CEVAP VERECEĞİZ"
Ziyaret dolayısıyla AK Parti heyetine teşekkür eden Fatih Erbakan ise görüşmede seçimlerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

Erbakan, şu görüşleri dile getirdi:

"Kendileri Sayın Cumhurbaşkanı'nın selamlarını bizlere ilettiler ve önümüzde yapılacak olan bu seçimlerde, 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediklerini ifade ettiler. Bizler de yetkili kurullarımızda bu teklifi, bu daveti değerlendireceğiz, istişare edeceğiz. Kendilerine de en kısa zamanda cevap vereceğiz. İnşallah, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı adımlar atmak nasip olur, hayırlı sonuçlara vesile olur. Tekrardan bu nazik ziyaretlerinden dolayı, bu tekliflerinden, davetlerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum."

HÜDA PAR İLE GÖRÜŞME
Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Şubat tarihinde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kabul etmişti.

"Bugün teklif geldi mi?" sorusuna Zekeriya Yapıcıoğlu, "Biraz daha sabır. Evet, konuştuğumuz konulardan bir tanesi de seçimlerdi. Görüşmelerimiz sürecek. Netleşince, bir karar aşamasına gelince bunu paylaşacağız. Gizli saklı iş yapmayacağız." diyerek yanıt vermişti. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle askıya alınan ittifak görüşmeleri, bu hafta yeniden başladı.

HÜDA PAR CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK MI? VİDEO İZLE

HÜDA PAR CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK MI?
HÜDA PAR Sözcüsü Av. Serkan Ramanlı, A Haber canlı yayınında ittifak çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan ile Cumhur İttifakı'na katılmak için görüştüklerini ifade eden Ramanlı, "Yarın saat 15.00'te karar alınması durumunda kamuoyuna duyuracağız" dedi. Ramanlı, "Millet İttifakı'ndan teklif aldınız mı?" sorusuna, "Şu ana kadar ittifak teklifi gelmedi." diyerek yanıt verdi.

"2018'DEKİ SEÇİMLERDE DE ERDOĞAN'I DESTEKLEMİŞTİK"
Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını belirten Ramanlı, "Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağımızı ifade etmiştik. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından seçimlerde birlikte hareket etme teklifi geldi. İki parti görüşmeleri devam ettiriyordu, deprem nedeniyle görüşmeler askıya alındı. Bu hafta itibarıyla görüşmeler hız kazandı. Yarın Genel Başkanımız kararını parti divanına açıklayacak biz de kamuoyuyla ittifak kararımızı paylaşacağız." dedi.

2018 yılındaki seçimlerde Erdoğan'ı desteklediklerini belirten Ramanlı, "Bizim temel noktamız millete, memlekete hizmettir. Seçime girme yeterliliği olan partiler var diğerleri var. Her partinin kendine ait dünya görüşü var, ortak da farklı görüşler de var. 2018 yılındaki seçimlerde de aday çıkarmamış ve Erdoğan'ı desteklemiştik. TBMM'de temsiliyet elde edebilmek çok önemli. Biz HÜDA PAR olarak Meclis'te temsili önemsiyoruz. İttfaklar bizim için olmazsa olmaz değil ama teklifleri değerlendireceğiz demiştik. Netleştiğini çok uzun olmayan bir gelecekte göreceğiz. Başkanlık divanımızın çoğu deprem bölgelerinde. Bütün memleket depremzedelerle yatıp kalkıyoruz." ifadelerini kullandı.

11 Mart tarihinde başkanlık divanını toplayacaklarını saat 15.00'da açıklama yapacaklarını dile getiren Ramanlı, "Karar çıkarsa kamuoyuna duyuracağız." şeklinde konuştu.


6'lı koalisyonda teklif almadıklarınını açıklayan Ramanlı, "Anayasa ve yasalara göre kurulmuş partiler, Millet İttifakı da çok yakın zamanda dağılma yoluna girmişti. İlkelerimizle ters düşen partilerle ittifak olmayacağız demiştik." dedi.


DESTİCİ A HABER'DE GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bugün A Haber ekranlarının konuğu oldu.

Başkan Erdoğan ile yaptığı konuşmaya ilişkin detayları aktaran Destici Cumhur İttifakı'nın genişleyeceğinin sinyalini verdi.

Destici'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklamaları:

"Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri için Sayın Cumhurbaşkanımız bugün kararını verecek. Gerekli imzayı atacak ve yine aynı gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Ve bundan sonrası iki ay sonrası ilk Pazar'a denk gelen gün olan 14 Mayıs'ta da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimleri gerçekleştirilecek. Öncelikle ülkemize milletimize, devletimize, vatandaşlarımıza, seçmenlerimize seçime katılacak partilere adaylara şimdiden hayırlı olmasını niyaz ediyorum.

Çünkü çok zor bir süreçten geçiyoruz bu normal bir seçim olmayacak çünkü ülkemiz 6 Şubat'ta büyük bir deprem yaşadı. 11 ilimiz onlarca ilçemiz yüzler binlerce köyümüz maalesef bu depremden olumsuz etkilendi. 46 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Bir kez daha onlara Allah'tan rahmet diliyorum. On binlerce yaralımız vardı bir kısmının tedavileri devam ediyor ağır olanlar var onlara Allah'tan şifa niyaz ediyorum. Geride kalanlara da sağlık sıhhat ve sabır diliyorum.

Devletimiz vatandaşımız devlet-millet iş birliği ile ilk günden itibaren önce enkazda olanları canlı olarak çıkarma gayreti verildi. Daha sonra naaşlar alındı barınma ihtiyacı yiyecek ihtiyacı giyecek ihtiyacı ısınma ihtiyacı şimdi bunlar elhamdülillah büyük çoğunlukla sağlanmış vaziyette. Çok az noktalarda çadırdır konteynerdir bu ihtiyaçlar var. Biz sürekli bölgedeyiz. Bunlar da süratle tamamlanıyor.

İnşallah bu zor süreci de devlet millet dayanışması içinde el birliğiyle atlatacağız. Yaralarımızı da birlikte saracağız. Birlikte iyileştireceğiz. Geride kalanlarımıza da birlikte sahip çıkacağız. İşte böyle bir süreçte seçime gidiyoruz. Bu seçim diğer seçimler gibi müziklidir seçim otobüsleri büyük programlar bunları görmeyeceğimizi düşünüyorum. En azından biz Cumhur İttifakı olarak seçimi daha çok deprem bölgesi hassasiyetiyle geçireceğiz. Ümidimiz BBP olarak dün Sayın Cumhurbaşkanımızla önce yarım saatten fazla ikili bir görüşme gerçekleştirdik. Burada gündemimizin ağırlıklı konusu deprem, depremde yaşananlar, bizim izlenimlerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın düşünceleri bunları istişare ettik. Daha sonra Türkiye'nin gündemindeki belli konuları görüştük."

3-4 PARTİ İLE GÖRÜŞMELER VAR
3-4 parti ile görüşmeler gerçekleştirildiğini biliyorum diyen Destici, Cumhur İttifakı'nın genişlemesi konusunda "Cumhur İttifakı ilkeler ittifakıdır, bunu daraltamayız." İfadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN