Cumhur İttifakı genişliyor mu? DSP ve Anavatan... Önder Aksakal'dan flaş açıklama

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayım başladı... Başkan Erdoğan bir yandan depremin yaralarını sarmak için kurmaylarıyla yoğun bir çalışma sürdürürken bir yandan da seçimlere yönelik yeni gelişmeler de yaşanıyor. AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın genişlemesi gündeme geldi. Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Cumhur İttifakı'na yeni katılımların olacağını yazdı... Konuya ilişkin açıklama yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Önümüzdeki günlerde böyle bir görüşme olur mu olmaz mı bilmemekle birlikte, bir görüşme talebi gelirse bunu DSP kurullarında değerlendiririz" dedi. Aksakal ayrıca CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği Millet İttifakı'nı da sert sözlerle eleştirdi. Aksakal A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 09 Mart 2023, 10:27 Güncelleme 10 Mart 2023, 17:45
Cumhur İttifakı genişliyor mu? DSP ve Anavatan... Önder Aksakal’dan flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayıma başladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 10 Mart tarihi itibarıyla seçim tarihinin Resmi Gazete'de yayımlanacağını ve 14 Mayıs 2023'de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağını bildirdi.

6'LI KOALİSYON KAVGALAR SONRASI ADAYINI BELİRLEDİ
Seçim yaklaşırken 6'lı koalisyondan oluşan Millet İttifakı yaşadıkları kriz ve kavga sonrası adaylarını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirledi.

SEÇİM GÜNDEMİ
AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'nda da hareketli günler yaşanıyor.

Başkan Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi "seçim gündemi" ile ilgili konuları görüşmek üzere ağırladı. Erdoğan bugün de BBP lideri Mustafa Destici ile görüşecek.

BAŞKAN ERDOĞAN, DESTİCİ İLE GÖRÜŞECEK I VİDEO İZLE

Başkan Erdoğan yine seçim gündemini masaya yatıracak.

Görüşmeler peş peşe yapılırken Cumhur İttifakı'nın genişlemesi de gündeme geldi.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLİYOR MU?
Sabah Gazetesi yazarlarından Mahmut Övür, Cumhur İttifakı'na yeni katılımlar olacağını yazdı.

Cumhur İttifakı'nda yaşanan hareketliliğe dikkat çeken Övür, yakın tarihte iz bırakmış olan partilerin de ittifaka dahil olacağını söyledi.

Övür şunları yazdı;

"Şu sıralarda Cumhur İttifakı'nda da bir hareketlilik var. Yeni siyasi aktörlerden, yakın tarihte iz bırakmış partilerden söz ediliyor. Ama ayrıntılarını önümüzdeki günlerde öğreneceğimiz şu iki gelişme dikkat çekici: Rahmetli Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi ile solun efsanevi lideri Ecevit'in DSP'si de Cumhur İttifakı'na katılıyor."

Yazı için tıklayınız

ÖNDER AKSAKAL'DAN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin Önder Aksakal'dan flaş bir açıklama geldi. Partisinin henüz ittifak görüşmesi yapmadığını belirten Aksakal, Cumhur İttifakı'ndan bir talep gelmesi durumunda bunu parti kurullarında değerlendirebileceklerini ifade etti.

HENÜZ GÖRÜŞME OLMADI
CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği Millet İttifakı'nı da eleştiren Önder Aksakal, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Böyle bir görüşme henüz yok. Dün bir televizyon programında Kılıçdaroğlu'nu ve Millet İttifakı'nı bu haliyle destekleme imkanımızın olmadığını söyledim.

Kimi destekleyeceğimiz konusunda bir görüş beyan etmedim. Sadece durum tespiti yaptım. DSP hiçbir ittifak görüşmesi yapmadı. 'Gerekirse 600 milletvekilini adayımızı çıkarır, hepimiz katılırız seçimlere' dedim. Bundan 'Cumhur İttifakı'na katılır' anlamı çıkaranlar da olabilir.

MİLLET İTTİFAKI'NA ELEŞTİRİ: ABD İLE HİZALANMIŞ
Önümüzdeki günlerde böyle bir görüşme olur mu olmaz mı bilmemekle birlikte, bir görüşme talebi gelirse bunu DSP kurullarında değerlendiririz. Sonuçta karşıda sıkıntılı bir yapılanma var. ABD ile hizalanmış, bölgenin üniter yapısı ve toprak bütünlüğünü tehdit eden bir siyasetin Türkiye ayağını oluşturmaya çalışan bir yapı var. Bunlar bizim dikkatimizden kaçmıyor. Bizler vatansever insanlarız, önceliğimiz vatan tabii ki."


HDP İLE DİYALOG ALGISINA DSP ALDANACAK DEĞİLDİR
Aksakal A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Aksakal, "HDP ile diyalog algısına DSP aldanacak değildir." dedi. Cumhur İttifakı'na katılma konusunda da konuşan Aksakal, "Teklif gelirse tabii ki değerlendiririz, parti meclisi toplanacak" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN