FETÖ'nün Twitter'daki operasyon ayağına darbe! Kuyruklu 'deprem' yalancısı '23 Derece' Gökhan Özbek serbest bırakıldı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık depremler sonrası acı üzerinden rant devşiren kirli odaklar sahneye çıktı. Sosyal medyada manipülatif bilgi ve dezenformasyon temelli algılar yürütüldü. Gökhan Özbek'in '23 Derece' isimli yayın organı bu süreçte başı çekti. Yayılan kuyruklu dezenformasyon sonrası Ankara Emniyeti harekete geçti. 23 Derece'nin sahibi Gökhan Özbek hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Gökhan Özbek'in avukatının da FETÖ'cülerin kadrolu avukatı olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemenin ardından Özbek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kararı avukatı Twitter'dan duyurdu. Yaşanan süreç bağlamında Takvim.com.tr, kirli ve karanlık bir geçmişe sahip olan '23 Derece' Gökhan Özbek'in dosyasını açtı.

Giriş Tarihi 01 Mart 2023, 20:54 Güncelleme 02 Mart 2023, 20:34
FETÖ’nün Twitter’daki operasyon ayağına darbe! Kuyruklu ’deprem’ yalancısı ’23 Derece’ Gökhan Özbek serbest bırakıldı

İÇİNDEKİLER

Asrın felaketi sonrası Türkiye yaralarını sararken FETÖ iltisaklı oluşumlar 'milleti devlete kırdırma' amacı güden alçak algı operasyonlarına girişti.

Gökhan Özbek'in '23 derece' isimli yayın organı bu süreçte başı çekti. Manipülatif bilgi ve dezenformasyon temelli algılar yürüttü.



ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST
Yayılan kuyruklu dezenformasyon sonrası Ankara Emniyeti harekete geçti. 23 Derece'nin sahibi Gökhan Özbek hakkında 'gözaltı' kararı verildi. Gelişme üzerine Özbek de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden "Ankara Emniyeti'nden evime geldiler. Gözaltı kararı varmış" paylaşımını yaptı. Akşam saatlerinde gözaltına alınan Özbek, güvenlik şubede alınan ifadesinin ardından sabah saatlerinde savcılığa sevk edildi. Savcılık Özbek'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Özbek çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kararı Özbek'in avukatı Gizay Dulkadir Twitter hesabından, "Gökhan Özbek serbest bırakıldı" paylaşımıyla duyurdu. Avukatının FETÖ geçmişi dikkat çekiyor.

AVUKATI FETÖ SAVUNUCUSU
Gözaltına alınan Gökhan Özbek'in avukatlığını yapan Gizay Dulkadir'in, daha önce birçok FETÖ'cünün de avukatlığını yaptığı öğrenildi. FETÖ'nün en büyük delillerinden olan ByLock'a karşı savaş açan Gizay Dulkadir'in, KHK'lı güzellemesi yaparak FETÖ'cüleri dışarı çıkarmaya ve aklamaya çalıştığı belirtildi. Gizay Dulkadir'in sosyal medya hesabından KHK ile ilgili çok sayıda paylaşım yaptığı da görüldü.

FETÖ KANALLARININ ARANAN İSMİ
FETÖ'cülerin avukatlığını yapan ve iş birliği içerisinde çalışan Gizay Dulkadir'in FETÖ medyasının da aranan isimlerinden olduğu öğrenildi.

FETÖ'nün yayın organlarından Kronos ve KHK TV gibi oluşumlara sık sık konuk olan Gizay Dulkadir'in 15 Temmuz üzerinden gönderme yaparak AK Parti hükümetini de tehdit ettiği ortaya çıktı.

Avukat Gizay Dulkadir'in FETÖ soruşturmaları ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüğü öğrenildi. Kılıçdaroğlu da sık sık basın önünde FETÖ'cüleri aklama operasyonuna girişmişti.

İşte o paylaşımlardan bazıları



Gelin Gökhan Özbek öncülüğünde 23 Derece'nin yaydığı deprem yalanlarını hatırlayalım;

20 Şubat'ta Hatay'da 6.4'lük depremin olduğu gün bir video paylaşan 23 derece "Hatay'da vatandaşlar, çöken bir binanın altında kalmaktan son anda kurtuldu" başlığı altında bir video yaydı.



Ancak görüntülerin iddia edildiği gibi Hatay'da değil 6 Şubat'taki depremde Diyarbakır'da kayıtlara geçtiği anlaşıldı.

BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALDILAR;

CENAZE YALANI;

'ERDOĞAN BAKANLARI FIRÇALADI' YALANI;

'İNSAN SESİNE RAĞMEN KEPÇE İLE MÜDAHALE' YALANI;


SİCİL KİRLİ, ALGI KİRLİ, BAĞLANTILAR KİRLİ
Bu bağlamda Takvim.com.tr, kirli ve karanlık bir geçmişe sahip olan '23 Derece' Gökhan Özbek'in dosyasını açtı.


Özbek, girift ilişkiler ağı ile ön plana çıkıyor.





Öncelikle Süreyya Olcayto ismiyle başlayalım... Olcayto, 'Köy okullarına yardım yapıyoruz' maskesine sığınarak milletten topladığı paraları hesabı geçirmişti. Söz konusu dolandırıcı, Gökhan Özbek'in 23 Derece isimli platformunun eski içerik üreticilerinden biri.



16 MİLYON TL'LİK KRİPTO VURGUN
Gökhan Özbek'le ilgili kripto para vurgunu iddiası da mevcut.

Özbek, FOY Token isimli kripto dolandırıcılık sistemini sosyal medyada öven paylaşımlarda bulunmuştu. 16 milyon TL'lik vurgunun bir parçası olduğu konuşulanlar arasında.


Bu olayların günyüzüne çıkmasının ardından Özbek 'Ben de mağdurum' maskesine sığınarak alenen taraf değiştirmişti.

Gelelim Türk Solu Dergisi ve FETÖ iltisaklı Gökçe Fırat Çulhaoğlu ile olan bağına...

Gökhan Özbek, eski bir Türk Solu Dergisi çalışanı. Derginin sahibi ise FETÖ hükümlüsü Gökçe Fırat Çulhaoğlu.



Türk Solu Dergisi, Balyoz ve Ergenekon davalarının dayanaklarından biri olan 'Ordu Göreve' pankartını açan bir yayın. Bu pankartı açanlar Gökçe Fırat Çulhaoğlu öncülüğünde Gökhan Özbek ve diğer ekip arkadaşları.



FETÖ'CÜ İSMİ ÖNDER BELLEDİ!
7 Nisan 2008 sayılı Türk Solu Dergisi'nin kapak yazısını da yazan Özbek, "Ve önder 'Ulusal Sol İdeoloji"nin ideologu Gökçe Fırat yol göstermeye devam edecek" diyerek 'önderinin FETÖ'cü Çulhaoğlu olduğunu ifade etmişti.



EKREM DUMANLI DETAYINA DİKKAT
Gökhan Özbek'in 'önder' olarak ilan ettiği Gökçe Fırat Çulhaoğlu, FETÖ firarisi Zaman GYY'si Ekrem Dumanlı'nın da yakın dostu.



FETÖ İLTİSAKLI ÖZBEK'TEN KHK'LILARA DESTEK: "TARİH ZAFERİNİZİ YAZACAK"
Özbek'in FETÖ nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılan KHK'lılara destek amacıyla çektiği video ise hala hafızalarda. Özbek'in "Sonuna kadar arkanızdayım. Görüyorum ki KHK'lı ayağa kalktı, başaracaklar, hiçbir şüphem yok. Tarih KHK'lıların zaferini yazacak. Ya sizler o tarihin neresinde olacaksınız?" ifadelerini kullandığı görülüyor.

HABER KAYNAĞI PKK SEVİCİ ERK ACARER
Özbek'in en büyük haber kaynaklarından birisinin de terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen, MİT şehitlerinin görüntülerinin servis edilmesi davası nedeniyle yurt dışında kaçak yaşayan Erk Acarer olduğu biliniyor.



TWİTTER'DAKİ KİRLİ OPERASYONDA BAŞI ÇEKİYOR
2021'de sosyal medya platformu Twitter'ın çifte standardına CHP destekli çetelerin operasyonları da eklenince AK Parti ve MHP'ye destek veren binlerce Twitter hesabı kapatılmıştı.

Yerli ve milli hesaplara karşı gerçekleştirilen operasyonun ardında CHP İstanbul Örgütü'nde kümelenmiş bir yapı olduğu ortaya çıkmıştı. Furkan Güngör isimli şahsın FETÖ okullarından mezun en yakın arkadaşı Ahmet Yapdı ve Gökhan Özbek ile koordineli çalıştığı deşifre edilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN