Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Putin ile görüştü! Rusya - Ukrayna savaşı masada: Depremde sağlanan destek için teşekkür

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Rusya - Ukrayna savaşı masaya yatırıldığı görüşmede Erdoğan, İstanbul’da varılan mutabakatın tekrar canlandırılmasını istediklerini dile getirdi. Öte yandan Başkan Erdoğan, deprem dolayısıyla sergilediği dayanışma için Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti.

Giriş Tarihi 24 Şubat 2023, 19:18 Güncelleme 24 Şubat 2023, 20:22
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Putin ile görüştü! Rusya - Ukrayna savaşı masada: Depremde sağlanan destek için teşekkür

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye'de yaşanan depremler ve birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler ele alındı.

PUTİN'E DEPREM TEŞEKKÜRÜ
Erdoğan, deprem dolayısıyla sergilediği dayanışma için Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

Rusya-Ukrayna savaşında daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan adil bir barış tesis edilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da varılan mutabakatın tekrar canlandırılmasını samimiyetle istediklerini, bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

PUTİN'DEN ÖNCE ZELENSKİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den önce Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le görüşmüştü.

Görüşmede, Türkiye'de yaşanan depremler ve birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler ele alınmış, Başkan Erdoğan, deprem dolayısıyla Türkiye ile dayanışma gösteren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e teşekkürlerini iletmişti.