Lütfü Savaş trollendi: 'Afrika prensi' diye ağırladığı kişi gece kulübü işletmecisi ve müteahhit çıktı!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki meydana gelen asrın çifte depremlerinin ardından binlerce ev yıkılırken on binlerce vatandaş ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Dünyadan da deprem bölgesine ziyaretler hızla devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın sosyal medya hesabından paylaşım yaptığı ve 'Afrika Prensi' dediği Freedom Jacob Ceasar'ın Ganalıeski bir gece kulübü işletmecisi ve müteahhit olduğu ortaya çıktı. Savaş'ın yaptığı paylaşımın altına vatandaşlar, "Lütfü Savaş trollenmiş" yorumunda bulundu. Peki gerçek ismi Nana Kwame Bediako olan sahte prens kim? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Şubat 2023, 11:57 Güncelleme 21 Şubat 2023, 14:12
Lütfü Savaş trollendi: ’Afrika prensi’ diye ağırladığı kişi gece kulübü işletmecisi ve müteahhit çıktı!

İÇİNDEKİLER

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın çifte depremlerinin ardından binlerce ev yıkılırken 40 bine aşkın vatandaş ise vefat etti. Dünya, Türkiye için adeta tek yürek olurken yaralar da sarılmaya devam ediyor. Meydana gelen asrın çifte depremlerinde 10 il etkilendi. Hatay da yıkımın yüksek olduğu şehirlerin arasında yer alıyor.

LÜTFÜ SAVAŞ'IN YAPTIĞI PAYLAŞIM GÜNDEM OLDU

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın 16 Şubat 2023 tarihinde yaptığı paylaşımda yer alan üniformalı kişinin "Afrika prensi" olduğu iddiası birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirildi. Paylaşım kısa sürede bin 200'ün üzerinde beğeni topladı.

SAVAŞ, PRENSİN DESTEKTE BULUNDUĞUNU VURGULADI!

Dünyadan afet bölgelerine yapılan diplomasi dayanışma ziyaretlerinin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medyada gündem olan bir paylaşımda bulundu. Savaş, yaptığı paylaşımla Afrika Prensi Freedom Jacob Ceasar'ın kenti ziyaret ederek yıkıcı depremler sebebiyle destekte bulunduğunu vurguladı.

AFRİKA PRENSİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

CHP'li Savaş'ın yaptığı paylaşımda yer alan üniformalı kişinin gerçek isminin Nana Kwame Bediako olduğu ve 'Afrika prensi' olmadığı sosyal medyaya adeta bomba gibi düştü.

ŞAHSIN ESKİ BİR GECE KULÜBÜ İŞLETMECİSİ VE MÜTEAHHİT OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Afrika kıtasının tamamını kapsayan "Afrika prensi" olarak nitelendiren bir ünvan yok. Paylaşımda üniforma giymiş kişi, bir prens değil. Freedom Jacob Caesar olarak da bilinen Nana Kwame Bediako, Ganalı bir girişimci, emlak kralı ve hayırsever olarak biliniyor.

Freedom Jacob Ceasar, Lütfü Savaş'ın kendisiyle ilgili paylaşımını da retweet'lemiş. "Prince of Africa" ifadesi, Jacob Caesar'ın bir prens olduğunu ifade etmiyor. Bu ifadeyi Caesar, kendisi için sosyal medya hesaplarında bir nevi lakap olarak kullanıyor. Savaş'ın paylaştığı kişinin Afrika Prensi olmadığı, şahsın eski bir gece kulübü işletmecisi ve müteahhit olduğu öğrenildi.

"AFRİKA PRENSİ' DİYE DUYURUP TEŞEKKÜR ETTİ

Lütfü Savaş, sosyal medyada gündem olan bir paylaşımda bulundu. Savaş, yaptığı paylaşımda "Afrika Prensi" dediği Freedom Jacob Ceasar ile bir araya geldiğini ziyareti için ise kendisine teşekkür ettiğini sosyal medya hesabından berber çektildiği bu 2 fotoğraf karesiyle paylaştı.

"DÜNYANIN HER YERİNDEN DESTEĞİ YANIMIZDA GÖRMEK BİZLERİ UMUTLANDIRIYOR"

Başkan Savaş, yaptığı paylaşımda Afrika prensi dediği Freedom Jacob Ceasar ile bir araya geldiğini vurgulayarak "Dünyanın her yerinden desteği yanımızda görmek bizleri umutlandırıyor. "

"Afrika Prensi Freedom Jacob Ceasar'a yaşadığımız deprem felaketi sonrası şehrimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

LÜTFÜ SAVAŞ TROLLENDİ!

Savaş'ın yaptığı paylaşımın altına vatandaşlar, "Lütfü Savaş trollenmiş" yorumunda bulundu.

GİYDİĞİ ÜNİFORMA SAHTE ÇIKTI

Afrika Prensi dediği Freedom Jacob Ceasar'ın giydiği üniforma sahte çıktı.

Afrika Prensi olarak kendini tanıtan Ganalı'nın giydiği üniformanın da gerçek olmadığı kısa sürede öğrenildi.

SAVAŞ'IN PAYLAŞIMI TEPKİ ALDI

Sosyal medyada gündem olan Lütfü Savaş'ın paylaşımına çok sayıdaş tiye alarak tepki gösterdi.

NANA KWAME BEDİAKO KİMDİR?
Gerçek ismi Nana Kwame Bediako olan ancak kendisini Freedom Jacob olarak tanıtan kişinin Gana'lı bir iş insanı olduğu ortaya çıktı. Afrika'nın en önemli iş insanlarından biri olarak gösterilen Bediako'nun servetinin ise 2 milyar doların üstünde olduğu iddia ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN