Diyarbakır'da depremzededen HDP'li Garo Paylan'a tepki: Sen Diyarbakır'ın çöpü olamazsın

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye yaralarını sarmak için devlet ve millet el ele verirken muhalefet partileri ise provokasyon peşinde koşuyor. Diyarbakır'da bir depremzede kendisinin fotoğrafını çekerek 'Diyarbakır'a yardım gelmiyor' iddiasında bulunan terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'li Garo Paylan'a tepki gösterdi. Vatandaş, "Devlet bize bakıyor. Her şeyimizi veriyor... Garo Paylan vatandaşla konuşmuyor resim çekiyor, bir de Diyarbakır Milletvekili olacaksın, sen Diyarbakır'ın çöpü olamazsın." ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2023, 17:00 Güncelleme 14 Şubat 2023, 17:39
Diyarbakır’da depremzededen HDP’li Garo Paylan’a tepki: Sen Diyarbakır’ın çöpü olamazsın

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye yaralarını sarmak için omuz omuza mücadele verirken muhalefet provokasyon peşinde koşmaktan geri durmuyor.

CHP'nin depremin ilk gününden itibaren giriştiği 'Devlet bölgede yok' algısını ortakları HDP de köpürtmek istedi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'li Garo Paylan vatandaşların fotoğraflarını çekip 'Devletten yardım gelmedi' algısını işlemeye kalkınca depremzedelerin sert tepkisiyle karşılaştı.

DEPREMZEDEDEN PROVOKASYON PEŞİNDE KOŞAN GARO PAYLAN'A SERT TEPKİ
Vatandaş, "Devlet bize bakıyor. Her şeyimizi veriyor... Bir de Diyarbakır Milletvekili olacaksın, sen Diyarbakır'ın çöpü olamazsın." ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

"SEN DİYARBAKIR'IN ÇÖPÜ BİLE OLAMAZSIN"
Depremzede şu ifadelerle provokatörleri dağıttı;

"Dağılın başımızdan ya... Devlet bize bakıyor. Ekmeğimizi suyumuzu her şeyimizi veriyor... Siz kimsiniz utan mıyor musun sen bana bağırıyorsun. Garo Paylan gelmiş buraya resim çekiyor.

Vatandaşla konuşmuyor resim çekiyor, bir de Diyarbakır Milletvekili olacaksın, sen Diyarbakır'ın çöpü olamazsın. Sabah 5'ten beri buradayım devlet bana bakıyor. Sen bana bakmamışsın. Ben kürdüm ama kürtçü değilim."

GARO PAYLAN PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEMİŞTİ!
PKK'nın siyaset sahnesindeki temsilcisi HDP'nin Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan geçtiğimiz aylarda büyük bir skandala imza atmıştı.

FATİH PORTAKAL SORDU: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MÜDÜR?
Garo Paylan Fatih Portakal'ın PKK/YPG terör örgütü müdür? sorusuna ısrarla kaçamak yanıtlar vermişti.

GARO PAYLAN EVELEDİ GEVELEDİ
Paylan soruya, "PYD ve PKK nın bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Suriye demokratik bir ülke olmadığı için orada ki bazı unsurlar aşırılıkçı noktalara geldiler. PYD kendi kimliği halklarla daha farklı bir yaşam öneriyor. Demokrasinin önü kapatıldığı zaman şiddet öne çıkmıştır." şeklinde yanıt vererek PKK'nın terör örgütü olduğunu söyleyemedi.

Fatih Portakal, "Bana sorsalar PKK terör örgütüdür diyebilirim ama size sorulduğunda bu soruya net bir cevap veremiyorsunuz." ifadelerini kullanırken Paylan ise yine net yanıt veremedi.

"BEN HDP'LİYİM"
Paylan PKK'nın terör örgütü olduğunu söyleyemezken sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ben HDP'liyim ve programımız var. Bu programımız Demokratik Türkiye programıdır. Bu programla da bütün sorunların çözüleceğini gördük. Bunu 2013-15 döneminde gördük. Demokrasiyi konuşuyorduk. Tekrar bunun için mücadele veriyoruz."