Canlı yayında peş peşe umut haberleri! 149. saatte mucizenin adı Mustafa! 'Mutlular' apartmanı enkazından çıkarıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremin ardından başlayan arama-kurtarma çalışmalarında saatler ilerledikçe yüzleri güldüren haberler geliyor. Kahramanmaraş'ta 140. saatte mucizenin adı Muhammed oldu. 12 saatlik zorlu mücadelenin ardından Kur'an-ı Kerim okurken bulunan Muhammed, kepçeyle çıkarılırken ellerini havaya kaldırarak tekbir getirdi. Bir mucizede 149. saatte yaşandı. Hatay'daki Mutlular Apartmanı enkazından 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül çıkarıldı. Mustafa'nın epilepsi hastası olduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2023, 00:43 Güncelleme 12 Şubat 2023, 12:43
Canlı yayında peş peşe umut haberleri! 149. saatte mucizenin adı Mustafa! ’Mutlular’ apartmanı enkazından çıkarıldı

İÇİNDEKİLER

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AHaber CANLI YAYIN

Depremden başta Kahramanmaraş olmak üzere, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır'ın aralarında bulunduğu 10 il etkilendi.


Adıyaman'da Mercan sitesinin enkazından 22 yaşındaki Rabia sağ olarak çıkarıldı.

152. SAATTE AHMET MUCİZESİ
Adıyaman'da depremin 152. saatinde 7 yaşındaki bir çocuk yaralı kurtarıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Narlıkuyu Sitesi 8 katlı B bloğun çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altından 7 yaşındaki Hacı Ahmet'in sesi duyuldu.

Yaklaşık 7 saatlik çalışmanın ardından ulaşılan küçük çocuk, depremin 152. saatinde enkazdan çıkarılarak çevredekilerin tekbir sesleri eşliğinde hastaneye kaldırıldı.

Çocuk, daha sonra ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

150. SAAT MUCİZESİ: UMUT HEP VAR

150. SAAT MUCİZELERİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından yıkılan evlerinde enkaz altında kalan ve 150 saat sonra sağ olarak çıkarılan küçük bir kızın videosunu paylaştı.

Kurtarma ekiplerince 7. gün 150. saatte kurtarılan küçük kız ambulansla sağlıklı olarak hastaneye kaldırıldı.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremin 150. saatinde, Hatay'ın Defne ilçesinde enkaz altında kalan bir kadına sağ ulaşıldı.

Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Defne ilçesinin Armutlu semtinde, depremde yıkılan Öfkeli Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan AFAD, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuna bağlı arama kurtarma ekipleri, göçük altında bir kişinin sağ olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine hemen kurtarma çalışması başlatan ekipler, depremin 150. saatinde 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli'yi, enkaz altından sağ çıkarmayı başardı.

Öfkeli, ekiplerin taşıdığı sedyeyle ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.

ÖMER İLE ANNESİ KURTARILDI
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da, arama kurtarma ekipleri, depremin 150. saatinde anne ile küçük oğlunu enkazdan kurtardı.

Pendik Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Pendik Belediyesi Arama kurtarma ekipleri (PEAK), Hatay Antakya Ürgenpaşa Mahallesi Şehit Turan Caddesi Ali Sayar Meslek Lisesi karşısındaki enkazdan ses duydu.

Bunun üzerine beraberindeki Ankara İtfaiyesi, jandarma ve diğer görevlilerle harekete geçen ekipler, sabah 09.20'de Ömer'i çıkardı. Çalışmalarını sürdüren ekipler, Ömer'in annesini de enkazdan kurtardı.

149. SAATTEKİ MUCİZE
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede sevk edilen arama kurtarma ekipleri, Antakya ilçesinde enkazda kalan canlara umut oluyor.

Taramalar sırasında 6 katlı Mutlular Apartmanı yıkıntılarının arasında hayat belirtisine rastlayan ekipler, ses teması kurulmasının ardından çalışmalarını burada yoğunlaştırdı.

Çeşitli arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra askeri personel ve Romanya'dan gelen ekiplerin destek verdiği çalışmalar, yaklaşık 5 saat sürdü.

Ekipler, yoğun uğraşlar sonucu ulaştığı 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül'ü depremin 149'uncu saatinde kurtarmayı başardı.

İlk kontrolleri yapılan Sarıgül, sağlık ekiplerine teslim edildi.

60 YAŞINDAKİ 142 SAAT SONRA KURTARILDI
60 yaşlarındaki Samir 7. güne girilirken sağ olarak çıkarıldı.

KUR'AN-I KERİM OKURKEN BULUNDU! 140. SAATTE MUCİZENİN ADI MUHAMMED
Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'taki bir enkazdan, depremden 140 saat sonra bir erkek yaralı kurtarıldı. Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı'ndaki 11 katlı Gözde Sitesi'nin 3. katında yaşayan 26 yaşındaki Suriyeli Mohammed Habip'ten ses alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.



Yaklaşık 12 saat süren çalışmanın ardından ekipler, enkaz altında kalan Habip'e yaralı olarak ulaştı. Kepçe kovasına bağlanarak enkazdan aşağı indirilen Habip, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.



Kendisine ulaşıldığı sırada Yasin-i Şerif okuduğu belirtilen Habip'in su istediği kurtarma ekibine "İnsanlar beni görsün Allah'ın büyüklüğünden ibret alsın." dediği duyuldu. Depremzedenin enkazdan çıkarılışı sırasında tekbir getirmesi üzerine kurtarma ekipleri ve alanda bulunanlar da tekbir getirdi.

HATAY'DA ENKAZ ALTINDA KALAN HAMİLE KADIN İLE KARDEŞİ DEPREMDEN 140 SAAT SONRA KURTARILDI
Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Hatay'da enkaz altında kalan hamile kadın ile kardeşi, Kütahya ekibince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Bölgeye giden Kütahya AFAD gönüllülerinden oluşan arama kurtarma ekibi, Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'nde yıkılan Deniz Apartmanı enkazından gelen sesler üzerine çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı. Seslerin geldiği yöne koridor açan ekipler, ilk depremden 140 saat sonra hamile bir kadın ile erkek kardeşini sağ olarak çıkarmayı başardı. Kurtarılan iki kardeş, 112 Acil Sağlık ekiplerince bölgedeki hastanelere sevk edildi.

HEM AĞLADI HEM AĞLATTI! 138 SAAT SONRA ENKAZDAN HAYATA TUTUNUŞ
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde Kahramanmaraş'ta 4 katlı binanın enkazında kalan karı koca, 138 saat sonra sağ çıkarıldı.

Onikişubat ilçesinde 4 katlı Ebru Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma faaliyeti yürüten ekipler, ses alınması üzerine çalışmaları yoğunlaştırdı.

Ekipler, 67 yaşındaki Abdülkerim ve eşi Sena Nanu'yu depremden 138 saat sonra sağ olarak çıkarmayı başardı.

Çift, sedyeyle ambulansa taşındığı sırada Sena Nanu'nun "Çocuklarım olmadan nasıl yaşarım" diyerek ağladığı duyuldu.

Nanu çiftine, aynı enkazdan gündüz saatlerinde çıkarılan 3 kişi arasında yer alan Suriye uyruklu kişinin yönlendirmesiyle ulaşıldığı öğrenildi.

137.SAAT MUCİZESİ!
Kahramanmaraş'ta enkaz altında bulunan 3 kişilik Taşan ailesinden Celal Taşan ve Ensar Taşan 137. saatte enkazdan kurtarıldı. Aynı aileden Yasemin Taşan'ın enkazdan çıkarılması için uğraşılıyor.

136. SAATTE İKİ MUCİZE BİRDEN
Arama ve kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler Hatay'da farklı bölgelerde iki vatandaşımızı daha enkaz altından sağ çıkardı.

TÜRKİYE AVUKAT EMRE VE MERVE HEMŞİREYİ BEKLİYOR
10 ilde meydana gelen afetin ardından arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler Merve Hemşire ve Emre Avukat'tan ses aldı. Ekipler iki vatandaşı da kurtarmak için çalışmalara başladı.

135 SAAT SONRA HAYATA YENİDEN MERHABA
Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 16 yaşındaki Hedil, 135'inci saatte sağ olarak kurtarıldı. Genç kız, AFAD koordinesinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de içerisinde olduğu birçok farklı illerden gelen kurtarma timlerince enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 10 şehri etkileyen depremin 135'inci saatinde umutları yeşerten bir kurtarma operasyonu daha yaşandı. Bölgede dur durak bilmeden çalışan ekipler yaşam belirtisi olan enkazlarda zamanla yarışıyor.

Felaketin ardından deprem bölgesine ulaşan Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ile Büyükşehir Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte farklı illerden gelen ekiplerin oluşturduğu kurtarma timi, AFAD koordinesinde bu kez de Kahramanmaraş'ta yıkılan 4 katlı Zümrüt Apartmanı enkazından 16 yaşındaki Hedil'i sağ olarak kurtardı. Hedil'i kurtarabilmek için sabah saatlerinde başlayan çalışma depremin 135'inci saatinde tamamlandı. Enkazın altından sağ kurtarılan kız çocuğu, sağlık ekiplerine teslim edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN