Başkan Erdoğan depremde vefat eden AK Partili Yakup Taş’ın ailesine başsağlığı! "Bölgeyi ziyaret edeceğim..."

Adıyaman'da depremde enkazda kalan AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş hayatını kaybetti. Başkan Erdoğan akşam saatlerinde Yakup Taş'ın ailesi ile telefonda görüştü. Aileye başsağlığı dileyen Başkan Erdoğan, "İnşallah ben de bölgeyi dolaşacağım. Adıyaman’a da uğrayacağım. Rabbim yar yardımcımız olsun. Yarın sabah bölgeyi ziyarete başlayacağım. Tüm kardeşlerime selamlarımı sevgilerimi gönderin. Ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Şubat 2023, 21:21 Güncelleme 07 Şubat 2023, 22:33
Başkan Erdoğan depremde vefat eden AK Partili Yakup Taş’ın ailesine başsağlığı! Bölgeyi ziyaret edeceğim...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da deprem enkazında kalarak hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın ailesini arayarak taziye dileklerini iletti.

Erdoğan, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi'nde (Adıyaman Valiliği), ilde yaşanan deprem sonrası gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarına destek için bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu telefonla aradı. Erdoğan, Karaismailoğlu vasıtasıyla depremde hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Taş'ın ağabeyi Ahmet Taş ile konuştu.

"BEN DE BÖLGEYİ DOLAŞACAĞIM..."
Taş ailesine başsağlığı dileyen Erdoğan, "Allah sabırlar versin. Rabb'im inşallah Yakup kardeşimizi, şehitler sınıfına dahil eder. Tabii Hanımefendi de aynı şekilde bu şehadet şerbetini içti. Bütün Taş ailesine en kalbi duygularla selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Ben de bölgeyi dolaşacağım, Adıyaman'a da uğrayacağım inşallah. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun." diye konuştu.

Bölgeyi ziyaret edeceğini belirten Erdoğan, "Bütün aileye, cenaze namazına katılacak tüm kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Ruhu şad olsun. Biz de Ankara'dan 'Fatihalarımızı gönderelim inşallah." dedi.

MİLLETVEKİLİ TAŞ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Bu arada merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depreme Adıyaman'daki 9 katlı apartmanda yakalanan ve binanın tamamen yıkılması sonucu ailesiyle birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Yakup Taş, son yolculuğuna uğurlandı.

Taş için kılınan cenaze namazında yakınları ve çok sayıda vatandaş ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu da saf tuttu.

Evli ve 6 çocuk babası olan Taş, 27. Dönem AK Parti Adıyaman Milletvekili olarak görev yapıyordu.

TAZİYE MESAJLARI
Taş için peş peşe taziye mesajları da geldi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TAZİYE MESAJI
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem felaketinde enkaz altında kalan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrendim. Merhum vekilimize ve deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Kaybettiğimiz bütün canlara rahmet diliyoruz. Hepsinin mekanı cennet olsun. Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş depremde hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun.' ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Adıyaman Milletvekilimiz, değerli kardeşim Yakup Taş'ın depremde enkaz altında kalarak vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Rabbim merhamet etsin. Sevenlerinin, camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş için taziye mesajı paylaştı.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Depremde kaybettiğimiz AK Parti Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş'a da Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN