Gültekin Uysal'dan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a veto! Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti... Meral Akşener düşünsün!

6'lı masa Ahmet Davutoğlu'nun 'yetki' çıkışıyla sallanırken masanın küçük ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yeniden adaylık meselesini kaşıdı. Meral Akşener'in "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a hayır demeyiz." söylemi hatırlatılan Gültekin Uysal adaylık için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. Uysal, "Doğal olan adayın masadan çıkmasıdır. Parti liderleri birinci tercihimizdir. Bu bağlamda en kuvvetli adaylardan biri de Sayın Kılıçdaroğlu olur." dedi. Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduğu bilinirken masadaki savaşın son virajda daha da alevleneceği anlaşıldı.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2023, 21:03 Güncelleme 14 Ocak 2023, 21:36
Gültekin Uysal’dan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a veto! Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret etti... Meral Akşener düşünsün!

İÇİNDEKİLER

Muhalefetin adaylık kavgası yine alevlenniyor...

5 Ocak'ta 10. kez bir araya gelen ve 'aday konuşmaya başlayacağız' açıklamasını yaptı.

Toplantı sonrası 6'lı masa Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kukla cumhurbaşkanı seçeceklerini, cumhurbaşkanının kendilerini dinlememesi halinde kriz çıkacağını itiraf etmesi ile sallanırken bir bomba da Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal patlattı.

GÜLTEKİN UYSAL'DAN ADAYLIK BOMBASI!
Habertürk yayınına katılan Gültekin Uysal'a Meral Akşener'in "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş aday olursa hayır demeyiz." söylemi hatırlatılarak adayın kim olacağı soruldu.

Uysal'ın verdiği yanıt masadaki kavganın daha da şiddetleneceğinin kanıtı oldu.

AKŞENER'İN SÖYLEMİ SORULDU KILIÇDAROĞLU'NU İŞARET ETTİ
"Meral Akşener 'masaya Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş ismi gelirse biz hayır demeyiz' dedi. Siz Kemal Kılıçdaroğlu gelirse hayır der misiniz?" sorusuna Uysal şu yanıtı verdi;

"EN KUVVETLİ ADAYLARDAN BİRİSİ KEMAL KILIÇDAROĞLU"

"Türkiye'de ana muhalefet liderinin bu potansiyeli taşımasından doğal ne olabilir. Bunu ifade ederken de bir özel angajmanımız da yok. En kuvvetli adaylardan birisidir Kemal Kılıçdaroğlu."

Gültekin Uysal "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a ne dersiniz?" sorusuna verdiği yanıtla iki ismi veto etti.

Uysal, "Siyasi parti liderlerinin aday olması birinci öncelikli tercihimizdir. Doğru olandır. Aday masadan çıkmalıdır. Bu düşüncemi de bugün söylemiyorum. Doğru olduğu kanaatindeyim." dedi.

6'LI MASADAKİ ADAYLIK BİLMECESİ
6'lı masada adaylık için büyük bir kavga ve entrika dönüyor...

KILIÇDAROĞLU İSMİNİ DAYATIYOR AKŞENER İSTEMİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını masaya dayatırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ismini ön plana sürüyor.

KARAMOLLAOĞLU VE UYSAL'IN GÖNLÜ KILIÇDAROĞLU'NDAN YANA!
Son olarak Akşener ile İmamoğlu Saraçhane merkezli bir mağduriyet algısına soyunarak Kemal Kılıçdaoroğlu'na çektikleri operasyonla adaylık için adım atmıştı.

Ancak 6'lı masanın ortakları Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal'ın Kılıçdaroğlu'na açık desteği bulunuyor...

BABACAN DA İSTİYOR
Son günlerde Ali Babacan da adaylık için "Masa beni seçerse aday olurum ve kazanırım" diyerek kendi ismini öne sürdü.

Yaşananlar daylık meselesinin masaya geldiği gün savaşın daha da alevleneceğinin göstergesi... 6'lı masanın bu gişile dağılmadan seçime gidip gidemeyeceği ise merak edilen başka bir konu...