Mehmet Sevigen 128 milyar dolar propagandası sürecinde yüklü miktarda döviz alan 6'lı masa ortağını Takvim.com.tr'ye açıkladı: O isim Kemal Kılıçdaroğlu

Son dakika haberi | Bir dönem bakanlık da yapan eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, geçtiğimiz günlerde muhalefetin "128 milyar dolar nerede?" yalanını servis ettiği dönemde 6'lı masadan bir liderin yüklü miktarda döviz aldığını açıklamıştı. Sevigen, bu lidere süre vererek açıklama yapmasını istemişti. Verdiği süre dolan Sevigen, Takvim.com.tr'den Ahmet Zeren'e yüklü miktarda döviz alan genel başkanın adını açıkladı. Sevigen o ismin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2023, 21:39 Güncelleme 07 Ocak 2023, 01:24
Mehmet Sevigen 128 milyar dolar propagandası sürecinde yüklü miktarda döviz alan 6’lı masa ortağını Takvim.com.tr’ye açıkladı: O isim Kemal Kılıçdaroğlu

İÇİNDEKİLER

Bir dönem Devlet Bakanlığı yapan eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, muhalefet eliyle '128 milyar dolar nerede?' propagandasının işlendiği süreçte 6'lı masadan bir liderin yüklü miktarda döviz alımı yaptığını açıklamış, bu iddia Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Sürecin detaylarını geride bıraktığımız günlerde takvim.com.tr'ye açıklayan Sevigen, miktarın 300 bin dolar olduğuna ifade ederek paranın yasallığının sorgulanacağını söyledi.

Milletvekillerinin mal varlıklarını Meclis Başkanlığı'na bildirme yükümlülüğü olduğuna dikkat çeken Mehmet Sevigen, şu ifadeleri kullandı: "Bu para bir yerden geldi. 128 milyar algısını yayan 6 genel başkandan biri bir arkadaşını arıyor, çanta dolusu Türk Lirası elinde. Koruma müdürünü gönderiyor. 'Git bana şu arkadaştan dolar al' diyor. O arkadaş da iş adamı ve eski milletvekili...

Bizim bildiğimiz bu ama bilmediğimiz neler var... Araştırmak lazım. Kendisinin de çıkıp söylemesi lazım.

'Bu para yasal bir para olsa giderler bankaya bozdururlar, kimseye de muhtaç olmazlar. Hırsızlık, uğursuzluk demiyorum ama etik değil"

Bu gelişmeler gelişmeler üzerine 6'lı masadan kendisine panik telefonları geldiğini söyleyen Sevigen, takvim.com.tr aracılığıyla parayı alan genel başkana seslenerek 'Çıkıp söylesin, söylemezse 2023'ün ilk haftası açıklarım' demişti.

Takvim.com.tr'den Ahmet Zeren, Mehmet Sevigen'e iddiaların hedefinde olan 6'lı masadaki genel başkanı sordu.

Sevigen o ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

ÖNCE TAKVİM.COM.TR'YE AÇIKLADI
Sevigen, 128 milyar dolar algısının işlendiği süreçte 300 bin dolar değerinde döviz alımında bulunan ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ilk olarak takvim.com.tr'ye açıkladı.

Bu gelişme gündeme bomba gibi düşerken Sevigen, editörümüz Ahmet Zeren'e açıkladığı konuyu katıldığı Ulusal Kanal yayınında detaylandırdı.



İşte Sevigen'in açıklamasından öne çıkanlar;

Sevigen "Niye benim koruma müdürüm bilsin. Niye ben milletvekili arkadaşıma gebe kalayım. Ya da iş adamına gebe kalayım. Lüzumsuz çünkü. Birde siyaset adamısın, hesap soruyorsun. 128 milyar dolar... İllere, ilçelere açıyoruz ya, bu para nerede diye yer yer yerinden oynatıyoruz. O arada bizim genel başkan gönderiyor koruma müdürünü bizim milletvekili arkadaşa. Önce telefon ediyor. O da 'Olur sayın genel başkanım' diyor. Kemal bey gönderiyor polisiyle o arkadaşa parayı.Kemal bey bizim genel başkan gönderiyor." ifadelerini kullandı.



BU PARA NEREDEN GELİYOR?
Bu paranın nereden geldiğini vurgulayan Sevigen, "Gönderiyor ve parayı aldırıyor. Kılıçdaroğlu eski bir milletvekilini, eski iş insanını arıyor. Diyor ki 'Döviz lazım.' Bak hırsızlık demiyorum. Çaldı demiyorum, partiye lazım olur demiyorum. Ama bu para nereden geldi? Esas soru bu. Bu para nereden geldi?" açıklamasında bulundu.



CHP'NİN '128 MİLYAR DOLAR' YALANI
CHP, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri düşük tutmak adına dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önderliğinde 128 milyar dolar harcadığını iddia etmişti.

Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin en büyük iftiralarından biri olan "128 milyar dolar nerede" yaygarasını koparan Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili Mahkeme nihai kararını vermişti.

Davalı CHP, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik attığı iftiralar nedeniyle tazminat ödemeye mahkum edilmişti.



"128 MİLYAR DOLAR KAYBOLMAZ"
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Halk TV'de katıldığı programda, CHP'nin "128 milyar dolar nerede" algısına ters düşecek açıklamalarda bulunmuş, söz konusu açıklamalar büyük ses getirmişti.

"128 milyar dolar kaybolmaz. Okumayı bilenler girer MB sitesine görür" diyen Kesici, "Nereye gider, nereden gelir. O bilgilerin üstüne bir tahminimiz var. Ama şimdi söylersem kendi sorduğumuz soruyu kırmış olurum" sözleri ile partisinin iddialarını da çürüttü.



Söz konusu açıklamaların ardından tepki gören Kesici, geri adım atmak zorunda kalmış ve "Merkez Bankası rezervi konusunda Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve Partim ile tam anlamıyla aynı görüşteyim. Katıldığım yayınlardaki söylemlerim de tam bu istikamettedir." sözlerini sarf etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN