Teröriste kol kanata geren CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'nin marifeti! İşten çıkarılan şehit eşine Başkan Erdoğan sahip çıktı

Terör örgütüyle iltisaklı personel çalıştırdığı İçişleri Bakanlığı tarafından ortaya çıkarılan CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi, A Haber'e röportaj verdiği gerekçesiyle mobbing uygulayarak otobüs şoförü şehit eşi Hatice Batırır'ın (48), iş akdine son verdi. Batırır, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Yüreğir Belediyesi'ndeki yeni işine kavuştu. Haksız yere işten çıkarıldığını ve tazminatının ödenmediği için dava açtığını ifade eden Batırır, "Cumhurbaşkanımızın, bu kadar memleket sorunu var iken benimle ilgilenmesinden çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2022, 07:24 Güncelleme 19 Aralık 2022, 09:08
Teröriste kol kanata geren CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin marifeti! İşten çıkarılan şehit eşine Başkan Erdoğan sahip çıktı

İÇİNDEKİLER

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, 1996 yılında teröristler tarafından şehit edilen Bilal Batırır'ın (26) eşi 2 çocuk annesi Hatice Batırır, şehit yakınlarına verilen haklardan yararlanarak 2009 yılında Adana büyükşehir Belediyesinde, otobüs şoförü olarak işe başladı.

İşyerinde kendisiyle, "Sen neden sabit hatta çalışıyorsun? Sen şehitlik üstünden pirim yapıyorsun? Bizim hakkımızı yiyorsun. Kocan şehit olduysa benim için mi şehit oldu" diye tartışan meslektaşından şikâyetçi olunca, diğer kadın şoföre uyarı cezası verildi. Bu olayın ardından ise mobbinge uğramaya başlayan Batırır, durumu Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a anlatmak istese de makama kabul edilmedi.

'HAKKINDA ŞİKÂYET VAR' YALANI
Sabaha gazetesinin haberine göre; raporlu olduğu bir dönemde ise "Hakkında çok sayıda şikayet var. Bundan dolayı görevine son verildi" denildi. Belediye Başkanı Zeydan Karalar'da, konu meclis gündemine taşınınca, hakkında çok sayıda şikayet geldiğini ve bu yüzden işten çıkarttıklarını söyledi.

Ancak, 9'uncu noter tarafından Batırır'a gönderilen iş akdinin fesih bildiriminde, "A Haber adlı televizyon kanalında çıkan haberlerde, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Otobüs Şube Müdürlüğü idaresi ile ilgili asılsız, gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunduğunuzdan ve raporlu olduğunuz için röportaj verdiğinizden dolayı iş akdiniz fesih edilmiştir" denildi. Şehit eşinin CHP'li belediye tarafından işine son verilmesi ise kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.

EŞİMİN SAYESİNDE HUZURLU YAŞIYORLAR
Durumu öğrenen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, şehit eşini ziyaret ederek iş müjdesini verdi. Ardından şehit eşi Batırır, Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Büro Müdürlüğü kadrosunda, Millet Bahçesi'nde bulunan Ters Ev'de işe başlatıldı.

Haksız yere işten çıkarıldığını ve tazminatının ödenmediği için dava açtığını ifade eden Batırır, "Zeydan Karalar disiplinsiz davranışlarımdan dolayı işten çıkartıldığımı söyleyerek bana iftira attı. Bir şehit eşini karalamaya utanmıyorlar. Yaşadıkları bu topraklarda şehit eşimin kanı var. Eşim sayesinde huzurlu yaşıyorlar.

'NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR'
"Cumhurbaşkanımızın, bu kadar memleket sorunu var iken benimle ilgilenmesinden çok mutlu oldum. Bana sahip çıktı, üzüntümü hafifletti. Şehit eşimin acısını unutturdu. Allah Cumhurbaşkanımızı memleketimizin başından eksik etmesin. En büyük hayalim kendisini görmek. Kendisiyle ne kadar gurur duysak azdır.

Babası şehit olduğunda 4 aylık olan oğlum sağlık problemi nedeniyle işsiz. Bana sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın şehit oğluna da sahip çıkacağına inanıyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN