Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Akdeniz'de yeni seferine başladı!

Türkiye bağımsız enerji yolunda tam gaz devam ediyor. Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi olma özelliğine sahip Abdülhamid Han Akdeniz'de, Taşucu-1 kuyusunda sondaj çalışmasına başladı. TPAO sosyal medya hesabından "Bağımsız enerji, güçlü Türkiye hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz" ifadeleriyle yeni çalışmayı duyurdu.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2022, 18:40 Güncelleme 05 Aralık 2022, 18:46
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Akdeniz’de yeni seferine başladı!

İÇİNDEKİLER

Abdülhamid Han sondaj gemisi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle mavi sularda fetihlere hazırlanıyor.



TAŞUCU-1 KUYUSUNDA SONDAJA BAŞLADI
TPAO'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Abdülhamid Han Sondaj Gemisi Akdeniz'de, Taşucu-1 kuyusunda sondaja başladı. Bağımsız enerji, güçlü Türkiye hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.



Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi olma özelliğini taşıyor.



ÖZELLİKLERİ NEDİR?
Abdülhamid Han, önceki adıyla Cobalt Explorer, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın sahibi ve işletmecisi olduğu bir ultra derin su sondaj gemisi.



238 metre uzunlukta, 42 metre genişlikte ve 62 bin groston ağırlığında olan gemi, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi olma özelliğini taşıyor.



Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle öne çıkıyor.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Abdülhamid Han gemisinin kolaylaştırıcı bir teknolojiye sahip olduğunu ifade etmiş, dokuz katlı olan gemide bir helikopter pisti de bulunduğunu ifade etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN