Son dakika! PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyonda 11 tutuklama: Aralarında HDP Tekirdağ il başkanının oğlu da var

Son dakika haberine göre PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında HDP Tekirdağ il başkanının oğlunun da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında Tekirdağ HDP il başkanının oğlunun da bulunduğu 11 şüphelinin tamamı “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklandı.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2022, 11:14 Güncelleme 02 Aralık 2022, 16:54
Son dakika! PKK’nın gençlik yapılanmasına operasyonda 11 tutuklama: Aralarında HDP Tekirdağ il başkanının oğlu da var

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Tekirdağ'da terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan ttuklanan isimlerin arasında HDP il başkanının oğlunun da tutuklananlar arasında olduğu belirtildi.


PKK/KCK'NIN GENÇLLİK YAPILANMASINA OPERASYON
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünce, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Devrimci Gençlik Hareketi'nin (DGH) ildeki ilişki ağlarının deşifre edilmesine yönelik başlatılan çalışmalar neticesinde; DGH yapılanmasında faaliyet gösterdiği tespit edilen 11 şüpheli eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

HEPSİ TUTUKLANDI
Aralarında Tekirdağ HDP il başkanının oğlunun da bulunduğu 11 şüphelinin tamamı "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan tutuklandı.


HDP İL BAŞKANI TUTUKLANMIŞTI
Her geçen gün PKK'nın siyasi ayağı olan HDP'nin terör örgütü ile olan bağına ilişkin bir gerçek gün yüzüne çıkıyor. Geçtiğimiz nisan ayında PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP Tekirdağ İl Başkanı Cahit Direk de 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

HDP'Lİ KAYA'NIN OĞLU TERÖRİSTLERLE
HDP'nin PKK ile bağı sadece bununla da değil. Geçtiğimiz haziran ayında HDP'li Hüda Kaya'nın soyadını değiştiren oğlu Muhammed Cihad Cemre'nin de Terörden Arananlar Listesinde Kırmızı Renk Kategorisinde aranan PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla kırsal alanda çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Kaya'nın diğer oğlu Muhammet Mücahit Saatçioğlu da Mart ayında havaalanında üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanmıştı. Saatçioğlu ifadesinde CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalıştığını beyan etmişti.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelir gelmez önce işçi kıyımı yaparak eski kadroları boşaltıp daha sonra gizli ortağı HDP'li isimleri belediyelerin kadrosuna yerleştirmeye başladığı ortaya çıkmıştı. İmamoğlu'nun HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Mücahit'i, Kültür AŞ çalışanı olarak işe aldığı da öğrenilmişti.

Öte yandan geçtiğimiz eylül ayında Tunceli'de yapılan yol denetimi sırasında durdurulan bir araçta uyuşturucu bulunmuş, aralarında HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün oğlu Seuledar Önlü'nün de bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı. Önlü, ifadesinde uyuşturucu kullandığını itiraf etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN