Başkan Erdoğan Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin dünyaya net mesaj verdi: İcazet almayız!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Pençe-Kılıç Harekatı ile ilgili kimseden izin almadık, almayız" dedi. Önemli mesajlar verdi. İşte habere ilişkin tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2022 Güncelleme 23 Kasım 2022, 05:17
Başkan Erdoğan Pençe-Kılıç Harekatı’na ilişkin dünyaya net mesaj verdi: İcazet almayız!

İÇİNDEKİLER

Biz bu operasyonla ilgili Sayın Biden ya da Sayın Putin ile bir görüşme yapmadık! Bizler icazetli çalışmıyoruz. Kararı verir, adımı atarız. Amerika'nın da artık bizi bilmesi lazım!

Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması da değildir, iki halkın birlikteliği önemlidir. Yeniden niye başlamasın? Akşener de kendisini ve yanındakileri tekrar gözden geçirsin!



184 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Pençe-Kılıç Harekatı'nda öldürülen terörist sayısı 184'ü buldu. Bu arada Kobani'den Gaziantep Karkamış'a atılan 5 roket sonucu bir öğretmen ve bir çocuk şehit oldu.

İlk İşyerim Projesi'ne başvuru sayısının 8 milyonu bulduğunu söyleyen Erdoğan, "Bay Kemal ve Sayın Akşener de gelsin, oradaki coşkuyu görsünler" diye konuştu

NORMALLEŞME ADIMI
Başkan Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu:
Daha önce 'Türkiye-Mısır arasında bir süreç başlayabilir' demiştik. Burada bir adım atılmış oldu. İnşallah bunu üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşırız.
Bu bir liderler buluşması değildir. Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir.
Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik.
Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bize karşı Akdeniz'de tavır içinde olanlara yönelik barışı ikame edelim. Beraber yolumuza devam edelim.
Bizim tek derdimiz bu ülkeye hizmet. 20 yıl bunun çok açık ispatıdır. Ancak karşımızdakilerin karakterinde, cibilliyetinde yalan meşrudur. Zaten en tepelerindeki yalancı.
İşte Allah nasip ederse (bugün) Yusufeli Barajı'nın açılışını yapıyoruz. 2,5 milyon kişinin tükettiği enerjiyi inşallah üretiyor olacak. Öyle bir baraj.
Bay Kemal, arzu edersen sen de gel. Sayın Akşener de gelsin. Oradaki coşkuyu görsünler. Sonradan özel olarak gelmeyi arzu ediyorlar.
Aynen TOGG'da olduğu gibi. Açılışa gelmediler, sonra 'ziyarete gelebilir miyiz' diye haber gönderdiler. Gelsinler görsünler dedik. Biz kıskanmayız, yeter ki gelsinler.
Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki bu operasyon 'acaba kim ne der, nasıl olur' diye düşünülerek yapılmış bir harekât değil. Tamamen planlarımız dahilinde yapılıyor...
Dahaönce de söylediğimiz gibi, eğer ülkemize, topraklarımıza birileri rahatsızlık veriyorsa bunlara biz bedelini ödetiriz.
Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Kara Kuvvetleri de operasyona katılmaya hazır. İstişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı buna göre atarız.
Teröristleri yerinde etkisiz hale getirmeye yönelik bütün planlamalarımızı ele aldık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz...

BİZ DE VARIZ!
Başkan Erdoğan, Dünya Kupası için "Biz hem 2028 için hem sonrası için müracaatımızı yaptık. Biz kendimize güveniyoruz. Bizim şu anda genç bir takımımız var. İnşallah bu genç takımımızla bizler, "dünyada biz de varız" dedirtebiliriz" diye konuştu...



Başkan Erdoğan, Katar'da Sisi ile ayaküstü yaptığı görüşmeyi anlattı: Bu bir liderler buluşması değildir. Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN