TSK, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde kalleşleri vurdu! HDPKK, YPG ve bölücülerden ağlama sesleri: İP'li Aytun Çıray'dan skandal paylaşım

Kahraman ordumuzun Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlediği hava harekatı sonrası başta HDPKK, YPG ve terör destekçileri olmak üzere birçok bölücü tutuştu. Sosyal medyada dezenformasyon içerikli paylaşımlar peş peşe yapılırken Mehmetçiğin harekatını lekelemeye çalışanlar kervanına İYİ Partili Aytun Çıray da eklendi. İşte habere ilişkin merak edilen tüm detaylar ve sizler için derlediğimiz o rezil paylaşımlar...

Giriş Tarihi 20 Kasım 2022, 01:47 Güncelleme 20 Kasım 2022, 04:53
TSK, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde kalleşleri vurdu! HDPKK, YPG ve bölücülerden ağlama sesleri: İP’li Aytun Çıray’dan skandal paylaşım

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldığını bildirdi.

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

Öte yandan Bakanlık, konuya ilişkin yaptığı diğer paylaşımlarda "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırının hesabı soruluyor, terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Şanlı Türk ordusunun düzenlediği harekat başta HDPKK, YPG ve terör destekçileri olmak üzere birçok bölücüyü tutuşturdu. Sosyal medyada peş peşe rezil paylaşımlar yapıldı.




HDPKK AĞLAMAYA BAŞLADI
Türk askerinin başlattığı operasyon HDP ve PKK cephesinde büyük panik yaratırken özellikle örgüt mensuplarıyla birlikte HDP'nin Avrupa Temsilciliği hava harekatının durdurulması çağrısında bulundu.



ELEBAŞI KOBANİ DE ZIRLADI
PKK/YPG terör örgütü elebaşı Mazlum Kobani "Güvenli bölgelerimizin bombalanması tüm bölgeyi tehdit ediyor" açıklamasını yaptı.




Terör örgütü PKK'nın bir başka kolu olan SDG'nin sözde sözcüsü Farhad Shami, rezil bir paylaşımda bulunarak kuyruk acısı olduğunu gözler önüne serdi.

SDG Yürütme Kurulu Başkanı Elham Ahmad yaptığı açıklamada "Türk askeri jetleri Kobani, Derik, Ad Darbasiyah ve Ain Eissa'ya hava saldırıları düzenliyor. Türkiye, Suriye'nin en istikrarlı bölgesini istikrarsızlaştırıyor. Uluslararası toplumu Türkiye'nin saldırganlığına son vermeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.




AYTUN ÇIRAY'DAN REZİL PAYLAŞIM!
Milliyetçi geçinen İYİ Parti'den ise skandal bir paylaşım geldi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, ABD Erbil Başkonsolosluğunun açıklaması üzerinden Kahraman Mehmetçiğin harekatını lekelemeye çalıştı.

Aytun Çıray, "ABD'ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?" gibi akılalmaz ifadeler kullandı. Çıray'ın açıklamalarına sosyal medyadan büyük tepki yağdı.



Terör örgütü PKK'nın medya ayağı ise sosyal medya platformları üzerinden dezenformasyona başladı. Yapılan paylaşımlarda "Türkiye sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef alıyor" iftirası dolaşıma sokuldu.

Oysa ki Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenleyen Türkiye, Birleşmiş Milletler'in 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarını kullandı.




PKK'nın kullanışlı aparatı Amed Dicle isimli sözde gazetecinin rezil paylaşımları