İstiklal'deki saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in yeni görüntüleri ortaya çıktı! Saniye saniye kamerada...

Son dakika haberleri... Beyoğlu İstiklal Caddesindeki terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir isimli PKK'lı teröristin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Yeni görüntülerde saldırganın Taksim meydanına gelişi, saldırıyı gerçekleştirdiği alana gelerek sırt çantasını bıraktığı ve patlama sonrası kaçtığı dakika dakika kaydedildi.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2022, 09:09 Güncelleme 16 Kasım 2022, 10:02
İstiklal’deki saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir’in yeni görüntüleri ortaya çıktı! Saniye saniye kamerada...

İÇİNDEKİLER

Beyoğlu İstiklal Caddesindeki terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir isimli PKK'lı teröristin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

SALDIRININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ! | İZLE

Görüntülerde Albashır'ın Taksim'e gelişi ve bombayı bıraktığı anlar güvenlik kamerası görüntüleriyle görüldü.

15:17 Taksim meydanına yürüyor

Görüntülerde terörist Albashır, 15.17'de Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyor.

Saat 15.30'da sırt çantasında bomba olan saldırgan patlamanın meydana geldiği banka oturuyor ve 16.11'e kadar bu banktan hiç kalkmıyor.
15.29 İstiklal'de bambi cafe önünde geçiyor

Sırtında koyu renkli bir çanta ve elinde içinde TNT tipi patlayıcı olduğu düşünülen beyaz bir torba ya da poşetle yürüdüğü görülen PKK/YPG'li teröristin bir süre sonra elinde iki dal gül taşıdığı görülüyor.


15:30 Mango önü banklara oturuyor

Saat 16.11 olduğunda terörist çantasını bırakıp banktan uzaklaşıyor. Saat 16.14'te patlama meydana geliyor. Terörist, Taksim Meydanı'na doğru koşarak uzaklaşıyor.


16:11 Sırt çantasını banka bırakarak kalkıyor


16:11 Oturduğu yerden kalkıp yürüyor


16:14 patlama sonrası kaçıyor


16:17 The Marmara Otel önünden devam ediyor

50 KİŞİ GÖZALTINDA
İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde saldırıyla bağlantılı oldukları gerekçesi ile yakalanan, aralarında eylemi gerçekleştiren PKK'lı kadın terörist Ahlam Albashir de dahil 50 şüphelinin gözaltı işlemleri sürerken, zanlıların bir kısmının ifadelerinin alınmaya başladığı öğrenildi.

Eylemde yer alan hücrenin tüm bağlantıları ve örgütsel kodları deşifre edilirken, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG bağlantılı terörist Albashir ile birlikte hücrenin kilit isimleri arasında gösterilen ve Ahlam Albashir'le Suriye'den beraber Türkiye'ye giriş yapan hücre sorumlusu B.H.'yi olay günü İstanbul'dan Edirne'ye götüren Ammar Jarkas, kardeşi Ahmed Jarkas ve eylemcileri Beyoğlu'na götüren Yasir E.K.'nın da aralarında olduğu şüphelilerin bir kısmının ifadelerine sabah saatlerinde başlandığı kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de çapraz sorguya alınan terörist Ahlam Albashir ile birlikte Ammar Jarkas, kardeşi Ahmed Jarkas ve iki teröristi aracıyla Taksim'e götüren Yasir E.K.'nın de içinde bulunduğu hücre üyelerinin, polisteki sorgusu tamamlandıktan sonra ilerleyen günlerde mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

POLİS BİLAL HASSAN'IN PEŞİNDE
Kalleş patlamayı gerçekleştiren ve Karı-koca gibi davranarak 4 aydır İstanbul'da yaşayan iki teröristin, saldırı emrini 'Hacı' kod adlı teröristten aldığı belirlendi. Polis, terörist Albashir'e bombayı veren 'sahte eş' Bilal Hassan'ın peşine düştü.

Sabah'ta yer alan bilgilere göre, terör örgütü PKK'nın Suriye Ayn El Arab'daki sözde sorumlularından 'Hacı' kod adlı şahıs, Esenler'de bir örgüt evinde ikamet eden karı-koca 2 örgüt üyesini arayarak yanlarına gelecek olan Albashir ile Bilal Hassan'a sahip çıkmaları talimatı verdi. İkili, dikkat çekmemek için kendilerine 'evli çift' süsü verdi, Albashir bir tekstil atölyesinde kayıtsız işe girdi. Örgüt evine yapılabilecek olası bir baskında yakalanmamak için sıkça tekstil atölyesinde kaldığı öğrenildi. 'Hacı', ev sahipleri aracılığı ile ikiliye saldırı talimatı verdi.

Olay günü Esenler'den Yasir E.K.'nın aracıyla Tarlabaşı Bulvarı'na gelen ikilinin, bir süre yürüdükten sonra ayrıldıkları tespit edildi. Bilal Hassan, Yasir E.K. ile Esenler'e dönerken, Albashir de dikkat dağıtmak için tırnak bakımı yaptırıp oje sürdü. Sonra olay yerine koyduğu patlayıcının başında olası bir ihbarla etkisiz hale getirilmemesi için 45 dakika bekledi. Zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın yanından patlamadan 4 dakika önce ayrılıp hızla İstiklal Caddesi'nden çıktı. Patlayıcının süresinin, Albashir'in kaçış hızına göre ayarlandığı değerlendirildi. Saldırının ardından Albashir, Yasir E.K.'yı arayarak kendisini almasını istedi.

Yasir'in "Polis her yeri tutmuş gelemem" yanıtını alınca taksiyle Esenler'deki örgüt evine gidip ziynet eşyası ve para alan terörist kadını, buradan alan Ahmed Jarkas, Edirne'ye götürmeden önce Küçükçekmece'nin Kanarya Mahallesi'ndeki örgüt evine götürdü. Ahmet Jarkas'ın araca bindiği anların kameralara yansıdığı öğrenildi.

Albashir, burada yakalanarak gözaltına alınırken adreste yapılan aramalarda 3 bin 380 Amerikan Doları, 5 bin 800 Euro, 10 bin Türk Lirası, 7 Cumhuriyet altını, muhtelif ziynet eşyaları, bir kurusıkı tabanca ve mermiler bulundu. Ev sahibi çift de Esenler'deki adreste gözaltına alındı.

İNFAZ EDİLECEKTİ
Ammar Jarkas'ın, Bilal Hassan'ı olaydan sonra Edirne'ye götüren ve örgüt üyelerinin yurt dışına kaçışlarının organizatörü olduğu tespit edildi. 'Göçmen kaçakçılığı' suçlarından geçmişte kayıtları bulunan Ammar Jarkas, Bilal Hassan'ı Edirne'ye götürdükten sonra döndüğü İstanbul'da kardeş Ahmed Jarkas ile birlikte gözaltına alındı. PKK'nın sözde sorumlularının yazışmalarında Ammar Jarkas'a, "Bilal Hassan bizim için önemli. Mutlaka Bulgaristan'a geçsin. Kızın ise Yunanistan'a geçmesini sağlayın. Geçirilemiyorsa da kafasına kurşun sıkarak olduğu yerde infaz edin" şeklinde talimat verildiği öne sürüldü. Tespit edilen yazışmalardaki plana göre; Bilal tarafından Edirne üzerinden PKK'nın Yunanistan'daki Lavrion Kampı'na kaçırılacak olan Albashir burada infaz edilecekti.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE ÜÇ DEFA KEŞİF YAPMIŞLAR
Kalleş saldırının faili kadın terörist Ahlam Albashir ile firari suç ortağı Bilal Hassan'ın patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'nde üç kez farklı kıyafetlerle dolaşarak keşif yaptıkları ortaya çıktı. Kendilerine "karı-koca" süsü vererek dört aydır İstanbul'da yaşayan iki teröristin, bir hafta içerisinde İstiklal Caddesi'ne üç kez geldiği tespit edildi.

HER SEFERİNDE FARKLI KIYAFETLER
Her seferinde kamufle olabilmek için farklı kıyafetler giyen kadın terörist Albashir'in üç keşfin ikisinde başında örtü olmadığı, birinde ise başını örttüğü belirlendi.

Teröristlerin patlayıcıyı koyacakları noktayı kalabalığa ve insanların geçiş güzergâhına göre belirlediği kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN