İstiklal Caddesi'nde kanlı saldırı! Yeni görüntü ortaya çıktı: Terörist Ahlam Albashır'i yurt dışına kaçıracak şüpheli kamerada

Son dakika haberi... İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı gerçekleştiren Ahlam Albashır'i yurt dışına kaçırmakla görevlendirilen ancak gözaltına alınan Ahmet Jarkas'ın otomobile binerken görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerin ardından harekete geçen polis ekipleri Ahmet Jarkas'ı gözaltına aldı. Şüphelinin ifadesinden yola çıkan emniyet ekipleri, eli kanlı teröristi kıskıvrak yakaladı. Teröristlerin hain planlarını gerçekleştirdikten sonra bombacıyı, Yunanistan'a kaçıracağı öğrenildi.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2022, 15:27 Güncelleme 15 Kasım 2022, 16:26
İstiklal Caddesi’nde kanlı saldırı! Yeni görüntü ortaya çıktı: Terörist Ahlam Albashır’i yurt dışına kaçıracak şüpheli kamerada

İÇİNDEKİLER

İstiklal Caddesi'ne patlayıcıyı bırakan kadın teröristi yurtdışına kaçması için Edirne'ye götürmeye planlayan şüpheli güvenlik kamerasına yansıdı.

YUNANİSTAN'A KAÇACAKLARDI
Bombacının 10 saat içinde yakalandığı operasyonun kırılma noktası bombacı teröristin Esenler'den Küçükçekmece'ye götürüldüğü aracın görüntüsü oldu.

Polis bu aracın sahibi Ahmed Jarkas'ı kısa sürede gözaltına aldı. Önce suçlamaları reddeden şüpheli sonra bombacıyı götürdüğü Küçükçekmece'deki adresi polise verdi. Adrese baskın düzenleyen polis ekipleri Ahlam Albashır'ı ve yanındakileri gözaltına aldı.

Teröristlerin hain planlarını gerçekleştirdikten sonra Ahmed Jarkas, bombacıyı Yunanistan'a kaçıracaktı.

EDİRNE'YE GÖTÜRDÜLER
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde pazar günü gerçekleşen terör saldırısı soruşturmasında gözaltı sayısı 50'ye yükseldi. Son olarak polis saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashır'a bomba yüklü çantayı veren B.'yi Edirne'ye götürenlerin izine ulaştı.

Polis, B. isimli şüpheliyi, Edirne'ye götüren kişinin Ammar Jarkas olduğunu, eğer yakalanmasaydı Ahlam Albashır'ı da il dışına kaçıracak kişinin de Ammar Jarkas'ın kardeşi Ahmet Jarkas olduğunu belirledi. 2 şüpheli emniyet ekiplerince yapılan çalışmalarda yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltı sayısı böylelikle 50'ye ulaştı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

AYNI ARAÇLA GERİ DÖNDÜ
Öte yandan şüpheli Ahlam Albashır ve B.'yi olay günü Beyoğlu'na bırakan kişinin Yasir isimli bir kişi olduğu öğrenildi. Albashır Beyoğlu'na gelince B.'den bombalı çantayı aldı ve İstiklal Caddesi'ne gitti. B. isimli terörist ise aynı araçla geri döndü.

Ahlam Albashır saldırıyı gerçekleştirdikten sonra B.'yi aradı. Ancak B., olay yerine gelemeyeceğini başının çaresine bakması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Albashır taksiyle Esenler'deki adrese geri dönerken B. ise Ammar Jarkas'ın yardımıyla Edirne'ye kaçtı. B.'yi gideceği yere bırakan Ammar Jarkas İstanbul'a döndü. Jarkas, İstanbul'da gözaltına alındı.

TAKSİDE PARMAK İZİ İNCELEMESİ
Terörist Ahlam Albashir'in olaydan sonra Taksim Meydanı'ndan bindiği ve Esenler'e gittiği taksi İstanbul Emniyeti Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından detaylı bir şekilde incelendi. Sürücüsü gözaltına alınan takside teröristin ve iki kişinin daha parmak izleri tespit edildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde incelenen taksideki boyalı parmak izi tespitleri ve polisler tarafından işaretlenen parmak izleri objektiflere yansıdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN