Kılıçdaroğlu "tefeci" dediklerinden para dilendi, akbabalara hangi sözleri verdi? "Para buldum" oyununu CHP ve altılı masa kalemleri bozdu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1-5 Kasım tarihleri arasındakl İngiltere seyahati bitti. Londra'da düne kadar "tefeci" dediği finansal çevrelerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, dün akşam yayınladığı videoda "parayı buldum" diyerek 5 trilyon dolarlık bir hayali kaynaktan söz etti. Tıpkı ABD'deki 8 saatlik kayıp zamanı gibi Takvim'in Londra'da da 2 saat ortadan kaybolduğunu ortaya çıkardığı Kılıçdaroğlu'nun Londra'da görüştüğü kuruluşlarla ilgili tartışmalar da CHP liderinin İngiliz oyununu bozdu. Özellikle CHP ve altılı masa yanlısı bazı kalemler, Kılıçdaroğlu'nun tefecilerle nasıl bir tiyatro çevirdiğini gözler önüne seren yazılar kaleme aldı. İşte Kılıçdaroğlu'nun düne kadar "tefeci" dediği, bugün "yatırımcı" diye pazarlamaya çalıştığı Londra şirketlerine dair bilinmeyenler…

Giriş Tarihi 05 Kasım 2022, 11:30 Güncelleme 05 Kasım 2022, 21:44
Kılıçdaroğlu tefeci dediklerinden para dilendi, akbabalara hangi sözleri verdi? Para buldum oyununu CHP ve altılı masa kalemleri bozdu!

İÇİNDEKİLER

9 - 13 Ekim tarihleri arasında ABD'ye gidip 8 saatlik kayıp zaman skandalı ile geri dönen, o günden bu yana da sır saatlerin izahını yapamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "icazet turları" gölgesindeki son temasları İngiltere oldu. 1 Kasım'dan bu yana Londra'da görüşmeler yapan Kılıçdaroğlu'nun dört gün süren gezisi yine skandallarla bitti. Takvim'in ABD gezisi gibi adım adım takip ettiği Kılıçdaroğlu'nun İngiltere turundaki sır 2 saatte kimlerle ne görüştüğü merak ediliyor.

Londra'da adım adım CHP liderini takip eden Takvim, Kılıçdaroğlu'nun ortadan kaybolup 2 saatliğine izini kaybettirdiğini tespit etti. CHP heyetinden edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu Londra'da önce University of the Arts London'a geçti. Buradaki görüşmesin, planlanandan çok daha erken bitirdi. Hızla King's Cross'a giden Kılıçdaroğlu, ekibini atlatıp gizem dolu 2 saat geçirdi. Özel bir mülkte adı açıklanmayan ve programda olmayan biriyle buluşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun program dışı kim ya da kimlerle görüştüğü ABD seyahatindeki 8 saat gibi muamma olarak kaldı.

The Creator Fund şirketinin yöneticileri ile görüşme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Londra turuna damga vuran bir başka skandal ise düne kadar "tefeciler" dediği Londra'nın mafyalaşmış finans kuruluşlarıyla yaptığı görüşmeler oldu. Kılıçdaroğlu kısa bir zaman öncesine kadar Londra'daki yatırımcılar için "tefeciler" deyip ağır laflar etmişti.



Ancak arşivlerde yer alan bir video CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun riyakar siyasetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin Şubat 2022'de Londra'daki görüşmeleri için, "Nebati bir avuç tefeciye gitti, para dilenmeye. Niye Londra'ya gitti? Parayı nereden bulacağız diye. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir itibarı vardı. Bu devlet Milli Kurtuluş savaşı verilerek kuruldu. Biz mücadelemizi beraber verdik. Neden Türkiye'yi bu hale düşürdüler? Yönetiyorsan neden Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettin? Milyon dolarlarca faiz ödedik. 189 milyon dolar faiz ödedik. 'Faize karşıyım' diyor bu faizleri ben mi ödedim?" diyen Kılıçdaroğlu, 30 Aralık 2017 günü de "Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nin 83 milyonu, 21. yüzyılda hala Londra'daki bir avuç tefeciye hizmet eder hale getirilmişse, bunu sorgulamayacak mıyız? Hangi görüşten, kimlikten, inançtan olursa olsun, 'bayrak bizim bayrağımız, vatan bizim vatanımız' diyorsak oturup bunu sorgulamak zorundayız. Nasıl oldu da Türkiye 18 yılda Londra'daki bir avuç tefeciye teslim edilir hale geldi" sözlerini sarfetmişti.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Londra'nın seyahatinin son akşamında (4 Kasım) çektiği videoda verdiği "Gençler sizin ihtiyacınız olan parayı buldum" sözleri büyük tartışma yarattı.



Birkaç ay evveline kadar "Londra'daki bir avuç tefeciden bu ülkeyi kurtaracağım" sözleriyle hükümeti hedef alan Kılıçdaroğlu, Londra gezisi sonrası tefeci dediklerine" yatırımcı" diye pazarlayarak gerçekçi olmayan rakamlar telaffuz etti. Yayınladığı bir videoda "Ülkemize temiz yatırımları çekerek halkımıza nefes aldıracağız. Hiç kimse merak etmesin. Çok ama gerçekten de çok güçlü geliyoruz. Bu arada birazdan da dünyada 342 milyar dolardan fazla yatırımı olan bir fonla görüşeceğim. Gençler sözüm var size. Temiz parayı size mutlaka ama mutlaka getireceğim. Evet, size getireceğim. Görüştüklerim arasında tefeci yok, borç yok. Hepsi yatırımcı. Hele hele uyuşturucu baronları hiç yok. Yatırımlar size yapılacak. Size, sizin için." diyen Kılıçdaroğlu'na CHP yandaşı kalemler bile tepki gösterdi.

KAYNAĞI BELİRSİZ UÇUK RAKAMLAR ŞAİBELİ KURUMLAR
Kılıçdaroğlu Londra icazet turundaki ilk gününde Entrepreneur First (EF) ve Creator Fund (CF) isimli finansal kuruluşlar ile Creative UK ve Alan Turing Institute isimli iki araştırma kuruluşuna gitti. İkinci gün ise Future Technology In Media, Local Globe VC (LGVC), Blenheim Chalcot (BC) ve Univercity Of The Arts London ile buluştu. Kılıçdaroğlu tüm duraklarını kısa videolar halinde yayınladı. Dijital ve endüstriyel dönüşüm girişimcileri olarak kendilerini lanse eden LGVC ve CF'nin internet sitelerinde konuyla ilgili yeterli bilgi bulunmazken EF, birleşik portföy değerinin 10 milyar doların üzerinde olduğunu, BC de yönetimi altındaki varlıkların 1.5 milyar sterlin olduğunu öne sürdü. Araştırma kurumlarının da kaynaklarını açıklamadıkları yüksek miktarlı fonlar dağıttıkları görüldü.

Alan Turing Enstitüsü yöneticilerinden birifing aldı

Kılıçdaroğlu'nun düne kadar "tefeci" dediği bugün 5 trilyon doları yönettiklerini iddia ederek temiz para diye pazarlamaya çalıştığı kurumlarla ilgili şaibeleri ise bizzat CHP'li ve altılı masa yandaşı kalemler ortaya döktü. Gazeteci Celal Eren Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Kılıçdaroğlu'nun Londra'da görüştüğü 2 kuruma dikkat çekti: The Creator Fund isimli "Girişim sermayesi" şirketi ve Entrepreneur First isimli kuruluş.

Creative UK şirketinin yöneticileri ile görüşme

CHP VE ALTILI MASA KALEMLERİ OYUNU BOZDU
Gazeteci Çelik, The Creator Fund'un öyle Kılıçdaroğlu'nun "lanse ettiği " gibi milyarlarca dolara hükmeden bir firma olmadığını, bugüne kadar destek sağladığı proje sayısının kendi resmi sitesine göre sadece 8, yine The Creator Fund'un kendi resmi sitesinin verilerine göre verdikleri desteklerin de 100 bin ile 700 bin Sterlin arasında değiştiğine dikkat çekti. "Yani öyle aman aman devasa ya da Kemal Kılıçdaroğlu'nun lanse ettiği gibi dünya çapında trilyonlarca dolara yön verecek güce sahip olmanın uzağından yakınından geçebilecek bir pozisyonu yok bu şirketin." diyen Çelik, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sonrası ağzı kulaklarında çektiği videoya da konu olan Entrepreneur First için de şunları aktardı:

Future Technology in Media, Local Globe VC, Blenheim Chalcot yetkilileriyle toplantı yaptı

"Şirketin temelleri 2011 yılında atıldı, yani karşımızda sadece 11 yıllık bir şirket duruyor öyle uzun yıllardır küresel piyasalara fon sağlayıp, finansal etki yaratmış bir şirketten bahsetmiyoruz. Hatta şirketin 2 kurucusu olan Matt Clifford ve Alice Bentinck 2017 yılında şirketi mali yapısını güçlendirmek için bir 'yatırımcı arama' turuna çıkmışlar ve şirkete LinkedIn ve Partner at Greylock'un kurucu ortağı Reid Hoffman'dan 12,4 milyon dolar (Yanlış anlamayın milyar dolar değil milyon dolar ) yeni yatırım bulunca bu yatırımı o kadar önemsemişlerdi ki 12,4 milyonluk yatırımı nedeni ile 'Jest olarak' Reid Hoffman'ı Entrepreneur First'e Yönetim Kurulu Üyesi yapmışlardı. Yani çok değil 5 yıl önce bırakın trilyon dolarları, milyar dolarları, 12 milyon dolar yatırım karşılığında 'Yönetim Kurulu üyeliği' veren bir şirketten bahsediyoruz."

Entrepreneur First şirketinin yöneticileri ile görüşme

Bilgi paylaşımında Kılıçdaroğlu'nun küresel tefecilerin ayağına nasıl gittiğini anlatan gazeteci Celal Eren Çelik gibi, altılı masanın yayın organlarında Yeniçağ'da da Arslan Bulut CHP liderinin "tefeci" dediği Londra sermayesini temizleme operasyonunu anlattı. "CHP iktidar olursa, Türkiye'nin kaynakları yine Londra'daki bir avuç tefeciye mi aktarılacak?" sorusunı yönelten Bulut, Kılıçdaroğlu'nun "temiz para ve yatırımcı bulduk" oyununu "Dünyayı soyanlardan medet umarak Türkiye'yi düze çıkarmak mümkün değildir" sözleriyle eleştirdi.

The Alan Turing Institute yöneticileri ile görüştü

"TEFECİ" DEDİKLERİ MCKINSEY İKİYÜZLÜLÜĞÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra'da Alan Turing Enstitüsü Başkanı Doug Gurr ile de bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Doug Gurr'u detaylıca mercek altına aldığımızda bir dönem McKinsey & Co.'da görev yaptığı karşımıza çıkıyor. 2018 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı, Maliyet ve Dönüşüm Ofisi'ne danışmanlık yapması için McKinsey şirketi ile iletişim kurmuştu. Bakanlık, söz konusu danışmanlık hizmetinde McKinsey'in hiçbir icra fonksiyonu ve yetkisi olmayacağını da net bir dille ifade etmişti. Bu gelişme sonrası CHP'nin başını çektiği muhalefet kanadı ve fondaş medya McKinsey & Co üzerinden dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hedef göstermiş, mesnetsiz iddialar üzerinden kirli bir algı operasyonu yürütmüştü.

CHP'nin üst düzey yöneticileri Kılıçdaroğlu'nun toplantılarda yanında bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da provokasyona çanak tutarak McKinsey & Co ile ilgili "McKinsey, devlet hazinesinin en mahrem yerlerine kadar gidecek" iftirasını yayıp, "Açıkçası bu McKinsey IMF'den de beterdir" ifadelerini kullanmıştı. Gelinen noktada "McKinsey IMF'den beterdir" diyen CHP'nin, McKinsey & Co. iltisaklı Doug Gurr'un ayağına gitmesi sergilenen ikiyüzlü siyaseti bir kez daha gözler önüne serdi.

Kılıçdaroğlu'na Selin Sayek Böke de eşlik etti

YANLAMA YANDAŞLIKTA BU KADARINA DA PES!
İyi Parti'nin yayın organı olarak bilinen Yeniçağ' gazetesinde özellikle Kılıçdaroğlu güzellemeleri ile dikkat çeken Orhan Uğuroğlu da Londra gezisine götürülen isimlerden biri. Uğuroğlu bugün Yeniçağ'daki yazısında Kılıçdaroğlu'nu güzelleme işini abartıp, "Kılıçdaroğlu Türkiye'ye 500 milyar dolar buldu" dedi. Sosyal medyada alay konusu da olan Uğuroğlu'nun abartı dolu ve gerçekçilikten uzak yazısındaki "Cumhuriyet tarihinde bırakın temin etmeyi hayal dahi edilmemiş dev bir yatırım ve finans bütçesini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sağladı." satırları sosyal medyada "fıkra gibi yazı" eleştirilerine neden oldu. Sanki Türkiye'ye 500 milyar dolar sokmuş gibi anlattığı yazısında yandaşlık dozunu artıran Uğuroğlu, sanki Türkiye karşılıksız para bulmuş gibi sevinç dolu gerçekten kopuk ifadelerle Kılıçdaroğlu'nu alkışladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN "TEFECİLER" DEDİĞİ LONDRA'DAKİ FİNANSAL ÖRGÜTLER
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı 'Türkiye'ye finansman getirmek' iddiası, mevzu bahis kurumların kapasitesiyle de örtüşmediği kaydediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN