SON DAKİKA | AK Parti ve bakanları tehdit eden CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında fezleke hazırlandı! Takvim.com.tr o fezlekeye ulaştı

Son dakika haberine göre CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere kabinedeki bakanları tehdidi sonrası hakkında hazırlanan fezleke Meclis'e ulaştı. Takvim.com.tr o fezlekenin detaylarına ulaştı.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2022, 11:22 Güncelleme 28 Ekim 2022, 12:38
SON DAKİKA | AK Parti ve bakanları tehdit eden CHP’li Ali Mahir Başarır hakkında fezleke hazırlandı! Takvim.com.tr o fezlekeye ulaştı

İÇİNDEKİLER

CHP 27. Dönem milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Edremit Belediyesince düzenlenen 5. Edremit Kitap ve Kültür Sanat Fuar programında birçok bakan ve özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun özel yargılanacağını belirten tehditleri sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başarır'ın dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildi. Başarır geçtiğimiz günde Yalova'da rüşvet suçundan tutuklanan belediye başkanını duruşmasında mahkeme heyetine parmak sallamıştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere kabinedeki tüm bakanları tehdit etmişti. AK Parti'yi hedef alarak skandal açıklamalarda bulunan CHP'li Başarır "Yargılanacaklar. Af yok" demişti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır için fezleke hazırlandı. 27. Dönem milletvekili Ali Mahir Başarır, Edremit Belediyesince düzenlenen 5. Edremit Kitap ve Kültür Sanat Fuar programının 8. günündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, "... Birçok bakan yargılanacaktır. Birçok milletvekili yargılanacaktır. Ama bir kişi özel yargılanacaktır. O da Süleyman SOYLU. Oradan bir baslayalım. Ona af yok. Ona asla af yok." demişti.

"TEHDİT SUÇUNUN YASAL UNSURLARI OLUŞMUŞTUR"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şikayeti üzerine, Ali Mahir Başarır hakkında tehdit suçundan soruşturma başlatıldı. Başarır'ın Milletvekili olması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından fezleke hazırlandı. Fezlekede, 27. Dönem milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Edremit Belediyesince düzenlenen 5. Edremit Kitap ve Kültür Sanat Fuar programında yaptığı konuşmada tehdit suçunun yasal unsurlarının oluştuğu belirtilerek, adı geçen milletvekili hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği belirtildi.

FEZLEKE MECLİSE GÖNDERİLDİ
27. dönem CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın tehdit suçunu işlediğine dair hakkında fezleke tanzimini gerektirir yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğunu belirten fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildi.

MAHKEMEYİ DE TEHDİT ETMİŞTİ
Yalova Belediyesi'nde gelirlerin büyük çoğunluğunun usulsüz bir şekilde başka bir hesaba aktarıldığının tespiti sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında görevden alınan CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yargılanması sırasında Ali Mahir Başarır yine sahnedeydi. Davayı takip eden CHP üst yönetimi ve milletvekilleri, Vefa Salman'ın tek başına yargılanma talebini reddeden mahkeme heyetine bağırarak saygısızlık yapmıştı. CHP Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, "Tetikçilik yapmayın" diye hakarette bulunurken, CHP'li Ali Mahir Başarır ise parmak salladığı mahkeme başkanına, "Sana yazıklar olsun" diye bağırmıştı.

TEHDİT EDEN SADECE BAŞARIR DEĞİL
Başarır'ın yanı sıra CHP ve İYİ Parti'ye yakın gazeteci Yavuz Selim Demirağ, CHP'li Mehmet Tüm ve TİP'li Erkan Baş da hakaret ve tehdit dolu ifadeler kullandı.

GAZETECİ YAVUZ SELİM DEMİRAĞ: MUTLAKA YARGILYACAĞIZ
Yavuz Selim Demirağ da AK Partilileri hedef alarak şu skandal ifadeleri kullandı: "Numara yapıyor, önümüzdeki günlerde yargılanacak ya şimdi benim akli melekelerim yerinde değil diye rapor alıcak. Vallahi de billahi de sadece o mu malum bir zat var yarın o o da yargılamak için karar çıktığında avukatları onun için hemen bir rapor alacaklar, akli dengesi yerinde değil bunları yargılayamazsınız diye. Ama biz yemeyeceğiz, mutlaka yargılayacağız."

ERKAN BAŞ HAKARET YAĞDIRDI: FAŞİST, YOBAZ
TİP'li Ekan Baş da hakaret dilini seçerek, "Bu işi bitirmek üzereyiz bu ceberrut faşist, yobaz iktidardan kurtulmak üzereyiz eğer hata yapmazsak" dedi.

CHP'Lİ TÜM'DEN SOKAK ÇAĞRISI
Yine aynı fuarda konuşan CHP'li Mehmet Tüm ise, "Faşizme karşı birleşmeyenlerin faşismin zindanlarında buluşurlar. Yanyana durmalıyız sokağı da kullanmayı bilmeliyiz yoksa güç alırlar" şeklinde sokak çağrısı yaptı.

BAŞKAN ERDOĞAN'A HAKARET
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ise "Bu diktatöre yani Cumhur İttifakı'nı oluşturan bu faşist iki partiye ve onların işbirlikçilerine yenilgiyi tattıran ilk mücadele alanımız Kazdağları." skandal ifadelerle tehdit ve hakarette bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Edremit Belediyesince 13-21 Ağustos tarihleri arasında yapılan fuardaki bazı konuşmacıların hakaret içeren sözleri sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Fuar boyunca düzenlenen panellerde konuşmacı olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlamalarıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı da konuşmacılar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN