Fondaş medyaya verilen hukuk dersinden rahatsız oldu: Sözde ombudsman Faruk Bildirici tetikçiliğe kalkıştı

Fondaş medyada yalan ve iftiraya dayalı sözde habercilik; gerekli cevabı hukuk karşısında alıyor. Hukukun verdiği cevabı hazmedeyen "medya ombudsmanı” olduğu iddiasındaki Faruk Bildirici, Turkuvaz Medya'yı hedef alarak tetikçiliğe kalkıştı. Bildirici, Birgün'de cevap ve düzeltme yayınlanmasının basın özgürlüğüne aykırı olduğunu öne sürdü.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2022, 17:04 Güncelleme 10 Ekim 2022, 17:29
Fondaş medyaya verilen hukuk dersinden rahatsız oldu: Sözde ombudsman Faruk Bildirici tetikçiliğe kalkıştı

İÇİNDEKİLER

Fondaş medya yalan ve iftiraya dayalı haberlerinin karşılığını hukuk düzeyinde alıyor. Hukukun işlemesinden rahatsız olan sözde 'medya ombudsmanı' Faruk Bildirici tetikçilik yapmaya başladı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE AYKIRIYMIŞ!
Faruk Bildirici, Turkuvaz Medya hakkında iftirada bulunan ve gerçeğe aykırı yayın yapan Birgün gazetesinin mahkeme kararıyla cevap ve düzeltme yayınlamasının basın özgürlüğüne aykırı olduğunu savundu!

AKIL ALMAZ SATIRLAR
Faruk Bildirici, Birgün gazetesinin iddialarının doğruluğunu ispatlayacak bilgi ve belge yayınlamamasını görmezden geldi ve Turkuvaz Medya'yı hedef aldı.

Bildirici, "(Turkuvaz Medya) mahkemeye bu iddiaların gerçek dışı olduğuna dair kanıt sunmamıştır" diyerek akıl almaz satırlara imza attı.

EVRENSEL HUKUKU ÇİĞNEDİ
Faruk Bildirici'nin, Turkuvaz Medya'ya yönelik asılsız iddiaları gündeme getiren gazeteyi eleştireceğine, hedef saptırarak yine Turkuvaz Medya'yı suçladı.

"İddia eden iddiasını ispatlamak zorundadır" şeklindeki evrensel hukuk ilkesini çiğneyen sözde ombudsman, "Mahkemeye bu iddiaların gerçek dışı olduğuna dair kanıt sunmamıştır" diyerek hukuka ve objektif ombudsmanlığa yakışmayacak ifadeler kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN