Sağlık Bakanlığından MHRS randevularına kota iddialarına yalanlama

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı, MHRS randevularına yönelik sınırlama getirildiği ile ilgili iddialara yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, randevulara kota getirilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi. Avrupa'da birçok ülkenin hayran olduğu ve kendi ülkelerine uygulamak istediği sağlık sisteminin hedef alınmasına, CHP'li Veli Ağbaba ve Murat Emir gibi isimlerle fondaş medya Sözcü ve Cumhuriyet, "kotalı randevu" yalanına çanak tuttu.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2022, 17:27 Güncelleme 13 Eylül 2022, 17:49
Sağlık Bakanlığından MHRS randevularına kota iddialarına yalanlama

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada da yer alan iddialara göre Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 1 ay içerisinde en fazla 3 randevu alınabilecekti. İddialar hızla yayılırken konuya ilişkin resmi açıklama geldi. Açıklama Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapılmadığını, kota getirilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. İşte detaylar...

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında hastane randevularının aylık 3 randevu ile sınırlandırıldığına yönelik iddiaların gündeme getirildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bakanlığımızca MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapılmamış olup kota getirilmesi söz konusu değildir. Halihazırda mevcut uygulamaya göre, MHRS'de bir kişinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil değildir. Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır."

MUHALİFLERİN RANDEVU YALANI
Sosyal medyadaki yalan iddialara sarılan bazı muhalifler, Sağlık Bakanlığının randevulara kota getirdiği yalanına sarılarak provokasyon yaptı. CHP'li Veli Ağbaba ve Murat Emir gibi isimler sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İşte o yalanlara örnekler

Veli Ağbaba: Sağlık sistemi, #mhrs tel tel dökülüyor! Aylarca randevu alamayan hastalar, şimdi de kotalı randevu sistemine takılacak. Kronik hastalığı olan, engelli veya kanser hastaları ne yapacak bilen yok, umursayan da yok. Ülkeye bu kadar kötülüğü düşman bile yapmaz!

Murat Emir: "Bir ayda en fazla 3 randevu alabilirsiniz" Sağlık Bakanlığı, muayene randevularına aylık kota getirdi. Kronik hastalığı olan ve takip edilmesi gereken, engelli hastalar ve kanser hastaları ne yapacak? Hani sağlıkta çağ atlayıp devrim yapmıştınız @drfahrettinkoca !!

FONDAŞ MEDYA DA ÇANAK TUTTU
Sosyal medyadaki "Kotalı randevu" iddialarına Sözcü ve Cumhuriyet gibi fondaş medya da çanak tuttu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN