SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü sorununu Anayasa'da çözelim çağrısı yaptı! CHP hemen kıvırdı

Son dakika haberleri... Geçmişinde başörtülülere karşı uyguladıkları zulümler hala akıllarda olan CHP zihniyeti, seçim öncesi bir riyakarlığa imza attı. Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsüyle ilgili yasa teklifinde bulunacaklarını açıkladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise bugün AK Parti grup toplantısında tarihi bir çağrı yaptı ve Kılıçdaroğlu'na 'Samimiysen gel bu konuyu Anayasa'da çözelim' dedi. Bu çağrı sonrası CHP hemen kıvırdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter'dan açıklama yaptı. Erdoğan ise "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil." diye cevap verdi.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2022, 13:37 Güncelleme 05 Ekim 2022, 15:38
SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kılıçdaroğlu’na başörtüsü sorununu Anayasa’da çözelim çağrısı yaptı! CHP hemen kıvırdı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki akşam yaptığı başörtüsü sorununu çözelim çağrısına AK Parti grup toplantısından tarihi bir karşılık verdi. Ancak, CHP her zamanki iki yüzlülüğünü gösterdi. Başkan Erdoğan ise, grup toplantısı çıkışında CHP'nin kıvırmasına cevap verdi.

CHP kıvırdı! 'Olacağı buydu' VİDEO

"ANAYASA DÜZEYİNDE ÇÖZELİM ÇAĞRISI"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında şunları söyledi "Meclis'te basit çoğunlukla çıkarılıp verilen hakkın yarın aynı şekilde alınabilmesi mümkündür. Meseleyi anayasa düzeyine çıkardığımızda nispeten daha sağlam, daha kalıcı bir iş ortaya çıkmış olacak. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel böyle yapalım. 6'lı masa beyanında seni destekleyen arkadaşların var ya. CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birini temizleme hakkı vermiş olur."

CHP HEMEN KIVIRDI
CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel ise Başkan Erdoğan'ın bu çağrısına karşılık Twitter'dan yaptığı açıklamayla CHP'nin başörtüsü konusunda samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Özel "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN: OLACAĞI BUYDU
AK Parti Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, Özel'in paylaşımının sorulması üzerine "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil" dedi.

MECLİS'TE AK PARTİ'NİN BAŞÖRTÜLÜ KADIN VEKİLLERİYLE POZ
Öte yandan Erdoğan, Meclis'te AK Parti'nin başörtülü kadın vekilleriyle objektiflere poz verdi. TBMM'nin en genç vekillerinden Rumeysa Kadak da o anları "Çok özel bir #anlık" notuyla paylaştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN