Son dakika: Başkan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli arasında kritik görüşme!

Son dakika haberkeri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Bahçeli, Başkan Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Zirvede Başkan Erdoğan'ın anayasa çağrısı da masaya yatırıldı.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2022, 15:30 Güncelleme 05 Ekim 2022, 18:07
Son dakika: Başkan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli arasında kritik görüşme!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

KAPIDA KARŞILADI

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Çankaya ilçesindeki evinde ziyaret etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

Bahçeli, Başkan Erdoğan'ı evinin girişinde karşıladı. Erdoğan ve Bahçeli, gazetecileri selamladıktan sonra görüşmeye geçti.

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ
Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, iç siyaset ve dış politika gelişmelerine dair değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi.

Görüşmenin ardından Bahçeli, Erdoğan'ı yine aracına kadar uğurladı.

ANAYASA ÇAĞRISI DA GÜNDEMDE
Görüşmede Erdoğan'ın anayasa çağrısı da masaya yatırıldığı belirtiliyor.

Görüşmeye ilişkin detayları A Haber muhabiri Rüya Akkuş aktardı.

Akkuş şunları söyledi;
"Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın programında olmayan sürpriz bir görüşme olduğunu ifade edebiliriz. Başkan Erdoğan gençlik festivalinden sonra konutuna geçecek ve oradan da Devlet Bahçeli görüşecek. Başkan Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli son olarak 1 Ekim'de Meclis'in açılışında özel bir görüşme yapmıştı.

Başkan Erdoğan bugün yapılan grup toplantısında Cumhur İttifakı ile beraber başörtüsü sorunun çözüldüğünü ve gündemde olmadığını söyledi. Kurmaylarına da başörtüsü için anayasa değişikliği noktasında hazırlık yapmaları talimatı verdi.

AK Parti seçimlere Cumhur İttifakı olarak girecek. Atılan her adım ve alınan her karar MHP ile ortaklaşa yürütülüyor. Bilindiği üzere AK Parti ve MHP heyetleri Erdoğan ve Bahçeli önderliğinde bir araya gelmiş ve anayasa için çalışmalar yapmıştı."

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA 'ANAYASA' GOLÜ
Geçmişinde başörtülülere karşı uyguladıkları zulümler hala akıllarda olan CHP zihniyeti, seçim öncesi bir riyakarlığa imza attı. Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsüyle ilgili yasa teklifinde bulunacaklarını açıkladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise bugün AK Parti grup toplantısında tarihi bir çağrı yaptı ve Kılıçdaroğlu'na 'Samimiysen gel bu konuyu Anayasa'da çözelim' dedi. Bu çağrı sonrası CHP hemen kıvırdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter'dan anayasa değişikliğine 'hayır' diyeceklerine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan ise "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil." diye cevap verdi.