Bir ülkede daha sıraya girdi: İtalyan ordusundan Bayraktar TB2'li paylaşım

Libya, Suriye, Karabağ ve son olarak Ukrayna'da başarılarıyla dünyada savaşın doğasını değiştiren Bayraktar TB2'leri satın almak isteyen ülkelere sıraya girdi. NATO ülkeleri dışında dünyanın dört bir başından talep alan Bayraktar TB2'ler için bir ülke daha sıraya girdi. İtalya ordusunun hazırladığı 'geleceğin savaş alanı' konseptinde çeşitli savaş araçları yer alıyor. Hazırlanan görselde, uçakların ve uyduların yanı sıra Bayraktar TB2 göze çarpıyor.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2022, 15:37 Güncelleme 17 Eylül 2022, 16:01
Bir ülkede daha sıraya girdi: İtalyan ordusundan Bayraktar TB2’li paylaşım

İÇİNDEKİLER

Savaş teknolojisini kökten değiştiren Bayraktar TB2'ler sahada başarılarıyla hem NATO üyeleri hem de müttefik ülkelerin ilgisini çekiyor. Bayraktar TB2'leri satın almak için sıraya giren ülkelere bir yenisi daha eklendi.

SIRADAKİ ÜLKE İTALYA
Bayraktar TB2 SİHA'ların çatışma alanlarındaki üstün başarısı, ülkelerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Halihazırda birçok ülkeye ihracatı yapılan TB2 ile son ilgilenen ise İtalya oldu.

GELECEĞİN SAVAŞ ALANI
İtalya ordusunun hazırladığı "geleceğin savaş alanı" konseptinde çeşitli savaş araçları yer alıyor. Hazırlanan görselde, uçakların ve uyduların yanı sıra Bayraktar TB2 göze çarpıyor.

BAYRAKTAR TB2 ALMAK İSTİYORLAR
Bu paylaşım, İtalya Silahlı Kuvvetleri'nin, gelecekte söz konusu SİHA'ları envanterine katmanın planlarını yaptığına dair yorumları beraberinde getirdi.

Bir dönem İtalya ordusunda görevli Thomas Theiner, "İtalya Ordusu geleceği için vizyonunu açıkladı. İçinde 'geleceğin savaş alanı' görselini buldum. Ordunun gelecekte ihtiyaç duyacağını söylediği sistemlerin bazılarının adlarını ekledim." dedi.

ERMENİ ORDUSUNU HARAP ETTİ
Theiner, TB2 SİHA'nın İtalya askeri güçlerinin elinde olmadığını hatırlattı.

2020 yılında yapılan ve Türkiye destekli Azerbaycan'ın kazandığı Dağlık Karabağ Savaşı'na işaret eden eden Theiner, "Bayraktar TB2, Ermeni ordusunu harap etti." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi yine İHA ve SİHA'ların üreticisi BAYKAR'ı hedef aldı.

Terör örgütü ile mücadelede Türkiye'ye büyük güç katan, Suriye'den Libya'ya Azerbaycan'dan Ukrayna'ya kadar birçok bölgede dengeleri değiştiren Bayraktar İHA ve SİHA'lar CHP'li isimler tarafından her fırsatta hedef alınıyor.

MUHALEFET BAYKAR'A SALDIRDI
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP'li Sevda Erdan Kılıç CHP'nin yayın organı Cumhuriyet'e verdiği röportajda BAYKAR'a saldırdı.

Kılıç, Türkiye'nin savunmasına güç katan bir diğer kuruluş ASELSAN üzerinden BAYKAR'ı hedefe koydu. ASELSAN'da işten çıkarmalar yaşandığını iddia eden Sevda Erdan Kılıç, "Acaba bu nitelikli personel gönderilerek yandaşlara, AKP'li eş, dost ve akrabalara yer mi açılmak istenmektedir? Yoksa yandaş şirketlerin; örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadının sahibi olduğu Baykar'ın önü mü açılmak isteniyor?" şeklinde manipülasyon ve algı dolu ifadeler kullandı.

HALUK BAYRAKTAR VE SELÇUK BAYRAKTAR'DAN YANIT GELDİ
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'ın iddialarına Baykar CEO'su Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yanıt verdi.

"İFTİRA VE ALGI OYUNLARIYLA YOLUNA TAKOZ KOYMA ÇABASI"
Haluk Bayraktar, "Öz kaynaklarınla sıfırdan geliştirdiğin teknolojilerle dünyanın gıpta ile baktığı bir firma ol, memleketin ana muhalefet partisi sinsice iftira ve algı oyunlarıyla yoluna TAKOZ koysun. Nuri Demirağ gibi bu topraklara ait girişimcileri yok etmiş bu zihniyet bu kez başaramayacak!" ifadelerini kullandı.

"SON NEFESİMİZE KADAR BU ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ!"
Selçuk Baytaktar da yaptığı paylaşımda PKK-YPG sıkışınca saldırnın siyasetten geldiğine dikkat çekerek, "Biz, son nefesimize kadar bu zihniyetle mücadele edeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Bayraktar şunları söyledi;

"Tüm dünya övgüyle bahsederken, SİHA'larımızı kullanan ülkeler kahraman derken, içeride birileri sadece iftira peşinde. pkk/ypg sıkışınca saldırı siyasetten geliyor. İstediğiniz kadar yolumuza TAKOZ hatta MAYIN döşeyin. Biz, son nefesimize kadar bu zihniyetle mücadele edeceğiz!"

23 ÜLKEYE SATILDI
Öte yandan şu zamana dek 22 ülkeye TB2 SİHA satıldı.

Bayraktar TB2 SİHA için ise 22 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar TB2 SİHA'ların teslimatları sürerken, Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor.

2021'de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatı gerçekleştiren Baykar, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan verilere göre savunma ve havacılık alanında en çok ihracat yapan firma oldu. Bagladeş'le birlikte bu ülkelerin sayısı 23'e çıkmış oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN