Mersin'de belediye terörist yuvasına dönmüş! 9 şüpheli yakalandı

Mersin'de sosyal medya üzerinden PKK/KCK propagandası yaptıkları tespit edilen, Büyükşehir Belediyesi çalışanı 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerden bazılarının birinci dereceden yakınlarının terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü saptandı. Daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda da terör iltisaklı çok sayıda kişi Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde gözaltına alınmıştı. Belediye Başkanı Seçer'in, terör örgütü PKK'yı öven çalışmalarıyla bilinen fondaş gazeteci Serdar Akinan'a belediye bütçesinde para aktardığı belirlenmişti.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2022, 08:42 Güncelleme 15 Eylül 2022, 14:14
Mersin’de belediye terörist yuvasına dönmüş! 9 şüpheli yakalandı

İÇİNDEKİLER

Mersin'de, sosyal medya üzerinden PKK/KCK propagandası yaptıkları tespit edilen, Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli 10 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Terör propagandası yapan belediye çalışanları şafak operasyonuyla yakalandı | Video

10 ŞÜPHELİNİN ADRESLERİ BELİRLENDİ
Mersin Emniyet Müdürlüğü,Terörle Mücadele Şube Ekipleri tarafından yaklaşık 1 yıla aşkın takip ettikleri kırsalda PKK/KCK Terör Örgütünde faaliyet gösteren kişilerin yakınları oldukları ,2019 Yerel seçimlerde PKK/KCK Terör Örgütünü övücü, özendirici yazıları sosyal medya hesaplarından paylaştıkları tespit edilen CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinin çeşitli kademelerinde aktif olarak çalışan 10 kişi tespit edildi.

Tespit edilen 10 şüphelinin adreslerini belirleyen polis, savcılığın yakalama kararı çıkarmasının ardından operasyon için harekete geçti.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
Sabah 07:00 saatlerinde Terörle Mücadele Şube ekipleri ve Özel harekat polislerin de bulunduğu 180 kişilik ekip, 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Operasyonda Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya hesaplarında PKK/KCK silahlı terör örgütünü övücü yüceltici sahiplenici paylaşımlar yaptığı tespit edilen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret Ve Sanayi A.Ş.'de çeşitli görevlerde aktif olarak çalışan Ferhat E, Ali K, Bülent B, Delil B, Hamdullah S, Kemalettin B, Mehmet Emin İ, Anıl Tunç K, İsmet G ve Suat M. isimli şüphelilerden 9'u yakalandı.

Gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğüne götürülen 9 şüphelinin sorgusuna başlanıldığı öğrenildi.

CHP'Lİ BELEDİYELERDE TERÖRİST İSTİHDAMI
CHP'li belediyelerde terör iltisaklı şüphelilere yönelik operasyonlar daha önce de gerçekleştirilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi'nde terör örgütü PKK üyesi ve örgüt üyesi isimlerle iltisaklı şüpheliler yapılan operasyonlarda gözalatına alınmıştı.

SEÇER'İN TERÖRİST SEVİCİ FONDAŞ GAZETECİYE KIYAĞI
İçişleri Bakanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli arasında 33 kişinin ölen ya da tutuklu bulunan teröristlerin yakını olduğunu tespit etmişti. Belediye Başkanı Vahap Seçer'in fondaş gazeteci Serdar Akinan'a belediye bütçesinden yüklü rakamlar ödediği belirlendi. Akinan'ın terörist başı Karayılan ile röportaj yaptığı ve PKK'lı teröristlere övgüler düzdüğü ortaya çıkmıştı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: FİRARİ ŞÜPHELİ ARANIYOR
Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada:
Haklarında sosyal medya hesapları üzerinden 'PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü' Propogandası yaptıkları tespit edilen ve aralarında örgütün sözde değer ailesi olarak tanımladığı kişilerden olan 10 şüpheli şahsa yönelik 15.09.2022 günü operasyonel çalışma gerçekleştirilmiş, 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan ikamet aramalarında dijital malzemelere el konulmuştur.

Firar olan 1 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN