CHP'li Seyhan Belediyesi'ne PKK/KCK operasyonu! Başkan Yardımcısı Funda Buyruk gözaltına alındı

Son dakika haberi! CHP'li Seyhan Belediyesi'ne PKK operasyonu düzenlendi. Başkan yardımcısı dahil 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda, aralarında CHP'li Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ve HDP'lilerin de bulunduğu çok sayıda zanlı gözaltına alındı. Operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktı. PKK/KCK terör örgütünün sözde yerel yönetimler sorumlusu olan CHP Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un, üst düzey örgüt mensubu Mehmet Saruhan görüştüğü, Değer ve Yurtsever adlı iki ailenin mensuplarının Seyhan Belediyesinde işe alınmasına öncelik verdiği tespit edildi. Öte yandan Adana'da başlatılan, terör örgütü PKK/KCK/TDÖ’nün Çukurova yapılanmasına yönelik operasyonda; sözde Türkiye sözcüsü Ayşe Irmak da Van’daki adresinde gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2022, 06:11 Güncelleme 27 Haziran 2022, 12:23
CHP’li Seyhan Belediyesi’ne PKK/KCK operasyonu! Başkan Yardımcısı Funda Buyruk gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce PKK/KCK'nın Çukurova bölge yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldı. 38 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

ŞAFAK BASKINI YAPILDI
HDP Adana İl Eş Başkanları Mehmet K. ile Helin K. ve Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda B.'nin de aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalanması için sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlendi.

Başkan Yardımcısı Funda Buyruk dahil 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

KOÇ BAŞLARIYLA GİRDİLER
Özel harekat polisleri evlerin kapılarını koç başlarıyla kırıp içeri girdi.

Polis şahısları yere yatırıp etkisiz hale getirerek, gözaltına aldı.

Operasyonda, HDP Adana İl Eş Başkanları Mehmet K. ile Helin K. ve CHP'li Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un da aralarında bulunduğu çok sayıda zanlı gözaltına alındı.

SÖZDE TÜRKİYE SÖZCÜSÜNE VAN'DA GÖZALTI
Adana'da başlatılan, terör örgütü PKK/KCK/TDÖ'nün Çukurova yapılanmasına yönelik operasyonda; sözde Türkiye sözcüsü Ayşe Irmak da Van'daki adresinde gözaltına alındı. Irmak'ın, örgütün Suriye ve Irak'taki kamplarına gidip, geldiği daha önce de cezaevine girdiği öğrenildi. Irmak'ın, işlemlerinin ardından Adana'ya getirileceği kaydedildi.

Ayrıca operasyon kapsamında, örgütün sözde Çukurova bölge sorumlusu Mehmet S. ile kadın sorumlusu Emetullah A.'nın da gözaltına alındığı bildirildi. Operasyondaki gözaltı sayısı ise 36'ya yükseldi.



Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk

Polis Seyhan Belediyesinde başkan yardımcısının odasında da arama yaptı. Polisin araması hala devam ediyor.

Funda Buyruk, basın mensuplarının 'neden gözaltına alındınız' sorusuna, "Siz daha iyi bilirsiniz" yanıtını verirken, basın mensubunun 'PKK operasyonunda gözaltına alındınız' demesi üzerine "O sizsiniz" diye tepki gösterdi. Şüpheliler adli tıpta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

CHP'Lİ BELEDİYELERİN PKK'LI DEĞER AİLESİ SEVGİSİ
Öte yandan operasyonun detayları da ortaya çıkmaya başladı. PKK'nın, sözde "Değer Ailesi" adını verdiği yapılanması, CHP belediyelerin istihdam kapısı oldu. PKK/KCK/TDÖ soruşturması kapsamında bu sabah saatlerinde gözaltına alınan CHP'li Adana Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, işe alımlarda PKK'nın sözde Değer Ailesi yapılanmasına öncelik verdiği ortaya çıktı.

DAĞA ÇIKAN YA DA DAĞDA ÖLEN PKK'LI
Örgüt mensuplarının ailelerinden oluşan sözde Değer ailesi yakınlarına CHP belediyelerinin son dönemde ilgisi arttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Terör örgütü PKK ile iltisaklı Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (DİAYDER) üzerinden market yardım kartları örgüt mensuplarının ailelerin de olduğu değer ailesi üyelerine dağıtılmıştı.


*BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA*
PKK/KCK/TDÖ soruşturması kapsamında Adana'da bugün sabah saatlerinde yapılan operasyonda aralarında Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı ve HDP il teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı.

ÜST DÜZEY ÖRGÜT MENSUBU İLE GÖRÜŞTÜ, İŞE ALIMLARDA DEĞER AİLELERİNE ÖNCELİK VERDİ
PKK/KCK terör örgütünün sözde yerel yönetimler sorumlusu olan CHP Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un, üst düzey örgüt mensubu Mehmet Saruhan'la görüştüğü, Değer ve Yurtsever adlı iki ailenin mensuplarının Seyhan Belediyesinde işe alınmasına öncelik verdiği tespit edildi.


BELEDİYEDEN ÖRGÜT DERNEĞİNE TAHSİS
Buyruk'un ayrıca Gülbahçesi Mahallesi Semt Pazarı yanına yapılan Seyhan Belediyesine ait ek hizmet binasında 'Binevş Kültür ve Sanat Derneği'ne tahsis edildiği ve burada kullanılacak halı, masa, sandalye, müzik malzemeleri gibi araç gereçleri de İlyas Arzu ve Murat Gürbüz ve Jiyan Savcı adlı şüphelilerce şişirilmiş yüksek maliyetli sahte belgeler hazırladığı, sahte şekilde hazırlanan geçersiz teklif formlarının, teknik şartnamelerin düzenlenmesi sonrası Seyhan Belediyesine gönderildiği belirlendi.

Funda Buyruk'un da Belediyenin satın alma/ödeme yapma aşamalarında karar alan kişiler arasında bulunduğu tespit edildi.

Belediyenin ek hizmet binasının 3. katının tahsis edildiği Binevş Kültür ve Sanat Derneğinde örgütsel eğitim verilmesinin planlandığı, örgütsel eğitim verecek ve çalıştırılacak kişilere ait listenin daha önceden Funda Buyruk'a verildiği ve liste ile ilgili olarak Funda Buyruk ile görüşüleceği belirlendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN