"Kazanın nedeni şoförün fenalık geçirmesi" diyen İmamoğlu'na tepki: Diğerlerinin nedeni neydi?

Son dakika haberi! İstanbul Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı kazada yaralananların tedavileri hastanelerde sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kazanın meydana gelme nedeninin araç şoförünün fenalık geçirmesi olduğunu söyledi. İmamoğlu, "Şoförün feryat ederek, 'kötü oluyorum, ambulans çağırın' diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" dedi. İmamoğlu'nun kazanın meydana gelme nedenine ilişkin yaptığı açıklamalar metrobüs hatlarında daha önce meydana gelen kazaları akıllara getirdi. Hatayı şoföre yıkan anlayış vatandaşın tepkisini çekti.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2022, 09:35 Güncelleme 10 Eylül 2022, 14:26
Kazanın nedeni şoförün fenalık geçirmesi diyen İmamoğlu’na tepki: Diğerlerinin nedeni neydi?

İÇİNDEKİLER

İstanbul Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı kazada yaralananların tedavileri hastanelerde sürüyor. Kazanın nedenine dair açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, şoförün fenalık geçirdiğini dile getirdi. Ancak metrobüslerde yaşanan benzer kazalar, asıl sorumlunun kim olduğun dair tartışmalara neden oldu.

Feci kazadan saniyeler öncesi kamerada | Video

ŞOFÖR FENALIK GEÇİRMİŞ
Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da 99 kişinin yaralandığı Metrobüs kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Saat 18.30 sıralarında 100 bini aşan insan yolculuk yapıyor. Burada Kaza meydana geldi. Yaptığımız incelemelerde birlikte 18.30'da oluşan bu kaza 2 saat içerisinde ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle ulaşıma açıldı" dedi.

Ekrem İmamoğlu kazanın oluş nedenini ise "Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, kötü oluyorum, ambulans çağırın diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" şeklinde açıkladı.

KRİZİ YÖNETEMEDİLER
Meydana gelen kazaya dair değerlendirmelerde bulunan krizin yönetilemediğine vurgu yaptı. Kazaya dair açıklamlarada bulunan bir uzman, 'Kazayla birlikte İstanbul ulaşımının, İstanbullular için hayati bir öneme sahip olduğunu bir kez daha gördük. 18.38'de Avcılar'da meydana gelen bu metrobüs kazasının ardından Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bağcılar, Bakırköy ve hatta Şişli'ye kadarki metrobüs güzergahında müthiş bir Trafik yoğunluğu yaşadı. Toplu taşıma tamamen durdu, D-100 karayolunda insanlar yürümeye başladılar.

Kriz bence yönetilemedi. Basın bilgilendirilmesi yapılamadı, vatandaşın ne yapacağı anlatılamadı. İETT saat 22:00'den sonra bir açıklama yaptı. İstanbul'u yöneten kişiler duruma müdahale edebildi mi? Hayır. Ekrem İmamoğlu da saat 00:00'dan sonra olaya müdahil oldu ve hastane ziyareti yaptı. 18:00'den 23:00'e kadar olan arada bir trafik kaosu yaşandı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan bazı kazazedeler, yaşadıklarını anlattı. İranlı 47 yaşındaki Kamelia Kaçui, Haramidere'ye alışveriş yapmaya gittiğini ve dönüş yolunda metrobüse bindiğini, kazanın ardından ayağa kalkıp ne olduğunu anlamaya çalıştığını söyledi.

Başını koltuğa çarptığını belirten Kaçui, "Bazı yolcuların yerde olduklarını gördüm. Gerçekten çok korkunçtu. Kafam ve boynum çok ağrıyor." dedi.

Kaza sırasında metrobüste olan 23 yaşındaki İranlı Nejla Sabbagh, kendine geldiğinde herkesin kanlar içinde yattığını gördüğünü aktardı.

Sabbagh, "Korkunç bir görüntüydü gerçekten. Her yer kan içerisindeydi ve o kadar korkunç ki hiçbir şey söyleyemiyorum. O kötü anları hatırladığım an kendimi kötü hissediyorum. Kendimize geldiğimizde çığlık atarak kapıyı kırıp dışarıya çıktık. Ambulansla hastaneye geldim. Tomografi falan çektiler, şu anda kafamda bir şey yok ama diğer test sonuçlarını bekliyoruz." diye konuştu.

"SAĞLAM BİRİSİ KAPIYI KIRDI, O ŞEKİLDE ÇIKTIK"
Kaza sırasında kolu kırılan 48 yaşındaki Ahmet Azun, Topkapı'dan Avcılar'a gittiğini ve metrobüsün ters istikamette seyrettiğini gördüğünü anlattı.

Azun, şunları söyledi:

"En arka koltukta oturuyordum. Sağlam birisi kapıyı kırdı, o şekilde çıktık. Bazıları çekiçle ön tarafta camları kırdı. Ben en arka koltukta oturuyordum, içeriyi çok görmedim diyebilirim. Kalktım kendi imkanlarımla hastaneye gideyim dedim ama gidecek halim yoktu. Ambulansla hastaneye geldim. Şu anda sancım var, başka bir yerimde bir çatlak var. Kolumda da kırık var."

"BİR HASTANIN DURUMU KRİTİK"
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan 12 yaralıyla ilgili bilgi veren Acil Tıp Uzmanı Doğan Aycan, kazada yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastanelerine getirilen yaralılardan birinin durumunun kritik olduğuna dikkati çeken Aycan, "İç organ yaralanması var. Gerekli müdahaleleri yapıldıktan sonra yoğun bakım ünitemize yatırıldı. 2 hastamız taburcu oldu. Kalan hastalarımızın genel durumları iyi, şu an tetkik sonuçlarını bekliyoruz." dedi.

Acil Tıp Kliniği Uzman Doktoru Betül Çam da kaza bilgisini aldıktan sonra hastanedeki alanları organize ettiklerini belirterek, "Hastalarımızı karşıladık ve gerekli müdahaleleri yapacak ekipmanlarımızı da hazırladık. Hastalarımız gelince ivedilikle hepsinin ilk muayeneleri yapılıp gerekli müdahalelere yönlendirildi." dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavisine devam edilen metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

KAZA NASIL MEYDANA GELDİ?
Öte yandan metrobüs kazasının, şoförlerden birinin fenalaşarak karşı şeride geçmesi sonucu meydana geldiği öne sürüldü. Avcılar'da dün akşam iki metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 99 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin metrobüslerin sürücüleri olduğu öğrenildi. Kazanın oluş nedeniyle ilgili ilk bilgilerde ortaya çıktı. Metrobüsteki görgü tanıklarının ifadesini alan polis, Küçükçekmece yönünden gelen metrobüsün sürücüsü Mahsun K.'nin fenalaştığını belirledi. Kalp krizi şüphesi bulunan sürücünün karşı yöne geçerek Levent T.'nin kullandığı araca çarptığı kaydedildi. İki sürücünün de hastanede tedavilerinin sürdüğü kaydedilirken metrobüslerin kamera görüntülerinin incelendiği ve kazanın kesin nedeninin bu incelemeler sonucu ortaya çıkacağı vurgulandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN