'Beni aday göster' töreni... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Meral Akşener'i böyle karşıladı

6'lı masada adaylık oyunları devam ederken İYİ Parti'nin Mansur Yavaş, CHP'nin ise HDP çıkışı tüm dengeleri alt üst etti. Daha önce Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına sıcak baktığı bilinen Meral Akşener'in son dönemde Mansur Yavaş'a yakın durduğu açıkça ortadayken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Meral Akşener İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. İmamoğlu'nun Akşener'i karşılama biçimi ise 'Beni aday göster' töreni olarak yorumlandı.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2022, 13:00 Güncelleme 08 Eylül 2022, 13:37
’Beni aday göster’ töreni... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Meral Akşener’i böyle karşıladı

İÇİNDEKİLER

Muhalefetin toplandığı 6'lı masada adaylık oyunları devam ediyor.

Son olarak İYİ Parti'nin Mansur Yavaş, CHP'nin ise HDP çıkışı tüm dengeleri değiştirdi.

Daha önce Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına sıcak baktığı bilinen Meral Akşener'in son dönemde Mansur Yavaş'a yakın durmaya başladı.

MERAL AKŞENER'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET
İYİ Partili isimlerin 'Yavaş'ı parlatan çıkışları sürerken Meral Akşener İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile verdiği adaylık savaşında pusuya yatan İmamoğlu'nun Akşener'i karşılama biçimi ise dikkat çekti.

Beni seç töreni | VİDEO İZLE

Zabıta mangası ile tören düzenleyen İmamoğlu adeta 'Beni aday göster' töreni tuttu.

İmamoğlu'nun Akşener'i kapıda karşılaması ve düzenlediği tören 'masadaki karışıklıktan faydalanarak yeniden ismini gündeme getirme çabası' olarak yorumlandı.

HDP MANSUR YAVAŞ VE AKŞENER'İ VETO ETMİŞTİ
Aday olmak için her yolu deneyen Kemal Kılıçdaroğlu'nu HDP ile yakın temasları ve HDP'nin Mansur Yavaş ve Meral Akşener ismini veto etmesi iki ismi yakınlaştırdı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına adeta veto ederek "Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir zaman ben aday olacağım demedi. Belki o da bu algıya müsade ediyor" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ MANSUR YAVAŞ'IN İSMİNİ ÖNE ÇIKARDI
Mansur Yavaş'ın adaylık yolunda alan açan Kavuncu, "Bizim sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş" dedi.

Son olarak yine Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünü kesmek için 'kazanacak biri aday olmalı" derken bomba bir gelişme daha yaşandı.

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDAKİ HDP KAVGASI
CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in 2023 seçimlerini kazanmaları hâlinde HDP'ye bakanlık verebileceklerini söylemesi sonrası CHP ve İYİ Parti birbirine girmişti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" sözleriyle CHP'li Tekin'e tepki gösterdi.

İYİ Partililerin sert tepkisi sonrası eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş ise İYİ Partililerin HDP'den ihale aldığını iddia etmişti. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yarkadaş hakkında "iftira" suçundan soruşturma açılması istemiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN