Masanın ayağı sallantıda! HDP'ye 'Bakanlık vaadi' sonrası CHP ve İYİ Parti birbirini yiyor: "Kim bana had bildirecek?"

CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği yuvarlak masada sular durulmuyor... CHP'li Gürsel Tekin'in HDP'ye verdiği Bakanlık vaadi sonrası İYİ Partililer ve CHP'liler birbirine girdi. İYİ Partili isimlerden gelen "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" ve "Densizliğin, hadsizliğin ve ilkelerimize saygısızlığın bir anlamı yok" şeklindeki tepkiler sonrası Tekin'den bomba bir yanıt geldi. Gürsel Tekin, "Başka partinin insanlarının bana had bildirmesini şiddetle reddediyorum. Sayın Akşener'e olan saygımdan dolayı sesimi çıkarmıyorum. Ne demek had bildirmek? Kim bana had bildirecek?" dedi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2022, 01:55 Güncelleme 06 Eylül 2022, 02:19
Masanın ayağı sallantıda! HDP’ye ’Bakanlık vaadi’ sonrası CHP ve İYİ Parti birbirini yiyor: Kim bana had bildirecek?

İÇİNDEKİLER

2023 seçimlerine sayılı bir zaman kala 6 benzemezin bir araya geldiği, HDP ve FETÖ'nün de gölge ortak olarak iştirak ettiği 6+2'lik masanın adayı hala belli olmuş değil.



Masadaki küçük hesaplar ve adaylık savaşlarının gölgesinde CHP ve İYİ Parti arasında HDP krizi baş gösterdi.

CHP'NİN GÜNDEMİ HDP'YE BAKANLIK! |VIDEO

CHP'DEN HDP'YE 'BAKANLIK VEREBİLİRİZ' ÇIKIŞI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir programda 'HDP'ye bakanlık verebiliriz' çıkışında bulundu.



Tekin şu ifadeleri kullandı;

"Benim hiç geri vitesim yok. Ben ne söylediğimi biliyorum. Tarih beni haklı çıkaracak. HDP konusu Çiçek'e başka bir TV'de sorulmuş. O da 'Elbette, neden olmasın' demiş. Şimdi bir akıl tutulması yaşanıyor. Demokrasi diyoruz... Millet iradesi diyoruz... Siyasi partiler olarak seçime gideceğiz ve milletimiz de onlara oy verecek. Milletin oy verdiği bir siyasi parti seçilecek. HDP Meclis'te temsil ediliyor. Bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için HDP'yi saymayacaksınız. O zaman millet iradesi nerede kaldı? O zaman bu seçmen yarın nasıl oy verecek? HDP'ye Bakanlık verilebilir. Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir.



CHP'li Gürsel Tekin'in bu sözlerine Yavuz Ağıraloğlu ve Müsavat Dervişoğlu başta olmak üzere birçok İYİ Partili'den sert tepki geldi.

"KİME SORDUNUZ, KİME NEYİ VERİYORSUNUZ?"
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın 'Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız.' beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: PKK'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır" dedi.



CHP Genel Merkez yöneticilerine de sükut etmeyin çağrısında bulunan Dervişoğlu, "Gürsel Tekin beyefendi kendi namı hesabına verecek bir şeyi varsa, kime isterse ona versin. Densizliğin, hadsizliğin ve ilkelerimize saygısızlığın bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.



DERVİŞOĞLU'NDAN TEKİN'E: HADDİNİ VE HUDUDUNU BİL
İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "İYİ Parti'yi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.



"NE DEMEK HAD BİLDİRMEK? KİM BANA HAD BİLDİRECEK?"
Yaşanan bu gelişmelerin ardından HDP'ye 'Bakanlık' vaadinde bulunan CHP'li Gürsel Tekin'den İYİ Partili isimlere bomba yanıt geldi.

Tekin şu ifadeleri kullandı;

"40 yıldır siyasetin içindeyim CHP gibi çok önemli bir kurumun, okulun öğrencisiyim, bugüne kadar 6 Genel Başkan'la çalıştım, zamanı geldiği zaman eleştirmesini bilen bir insanım. Başka partinin insanlarının bana had bildirmesini şiddetle reddediyorum. Sayın Akşener'e olan saygımdan dolayı sesimi çıkarmıyorum. Ne demek had bildirmek? Kim bana had bildirecek? Bana tek had bildirecek insan CHP'nin kurumsal Genel Başkanı'dır. Eğer sorununuz milyonlarca seçmeni Cumhur İttifakı'na sevk etmekse bu başka bir şey."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN