CHP'li Sezgin Tanrıkulu terörist için feryat etmişti! O teröristle ilgili gerçek ortaya çıktı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından provokasyon yaparak terör örgütü üyesi Hakan Arslan için paylaşımda bulunarak "Aah ahh" şeklinde feryat etmişti. Tanrıkulu'nun feryat ettiği teröristin 2016'da hendek olayları sırasında etkisiz hale getirildiği ve terör örgütü üyeleri tarafından gömüldüğü, Sur'da yapılan restorasyon çalışmaları sırasında da kemiklerinin bulunduğu öğrenildi. Bir süre önce CHP ve Memleket Partisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2022, 17:52 Güncelleme 31 Ağustos 2022, 21:23
CHP’li Sezgin Tanrıkulu terörist için feryat etmişti! O teröristle ilgili gerçek ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin restorasyonu için geçtiğimiz yıl başlatılan kazı çalışmaları sırasında bir insana ait olan kemikler bulunmuştu. 5 Şubat 2021 tarihinde bulunan kemikler kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Aileden alınan DNA örnekleri sonucunda kemiklerin Hakan Arslan isimli PKK terör örgütüne üye teröriste ait olduğu tespit edildi.

HENDEK OLAYLARI SIRASINDA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Teröristin, 2015 yılında Erzurum'da yaşarken PKK/KCK terör örgütüne katıldığı ve 2016 yılında Sur'da başlayan hendek operasyonları sırasında etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Teröristin cesedinin örgüt mensutları tarafından toprağa gömüldüğü ve 5 yıl sonra yapılan restorasyon çalışmaları sırasında kemiklerinin bulunduğu öğrenildi.

Cesede ait kemiklerin teröristin babası Ali Rıza Arslan tarafından 29 Ağustos 2022 günü sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi Adli Emanet bölümünden teslim aldındığı belirtildi.



CHP'Lİ TANRIKULU DUYGULANDI
O ana ilişkin bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Aah ahh" ifadelerini kullandı.



Tanrıkulu'nun paylaşımı tepkilere neden oldu.

CHP ve Memleket Partisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sezgin Tanrıkulu'na büyük tepki gösterdi. Çelebi, "30 Ağustos Zafer Bayramında 800 şehit verdiğimiz hendek operasyonlarında askerimize kurşun sıkarken öldürülen teröriste AH çekmek de nesi… Şehitlerimizin AHI üzerinde Sezgin Tanrıkulu!" dedi.

Mehmet Ali Çelebi ayrıca teröristin terör örgütü içerisindeki kod adı ve bilgilerinin yer aldığı görseli de paylaştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN