Muharrem İnce'den CHP'ye ve mangır medyasına bir füze daha! "HDP'li olsaydınız İBB'de işe girerdiniz"

CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce fondaş medyayı ve CHP'de dönen dolapları anlatmaya devam ediyor. Muharrem İnce, "Sol havuz medya" diye adlandırdığı CHP medyasını hedef alarak "Belediye beslemeli bir medya olamaz." dedi. İnce CHP'deki değişime de dikkat çekerek, "Selahattin Demirtaş'ı destekleseydiniz terfi alırdınız, HDP'li olsaydınız İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe girdiniz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2022, 09:02 Güncelleme 19 Ağustos 2022, 09:30
Muharrem İnce’den CHP’ye ve mangır medyasına bir füze daha! HDP’li olsaydınız İBB’de işe girerdiniz

İÇİNDEKİLER

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ifşa ettiği mangır medyasına ve CHP'ye vurmaya devam ediyor.

Tele 1, Halk TV ve KRT'nin, CHP'li belediyelerden beslendiği yönündeki açıklamalarıyla gündemi sarsan Muharrem İnce dün de Twitter'daki bir sohbet odasından muhalefet medyasının iç yüzünü ve CHP-HDP ilişkisine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

"BELEDİYE BESLEMELİ BİR MEDYA OLAMAZ"
İnce, "Belediye beslemeli bir medya olamaz. Bunlar yolsuzlukları ortaya çıkartamaz. Muhalefet medyası belediyelerden geçiniyor. Belediyeden geçen bir medya belediyeyi eleştiremez. Halk TV ne yapıyor ulaşım zammını savunuyor. Ulaşım zammına gerekçe yaratıyor. Bunlar gerçekten olacak iş değil. Erzurum'da Halk TV sokak röportajı yapıyor. Röportajı yapan oyunu kime vereceksin diye soruyor. Memleket Partisi'ne vereceğim diyor. Halk TV ikinci kısmını kesiyor. Sol havuz medya Türkiye'nin durumlarını anlatmıyor." dedi.

"HDP'Lİ OLSAYDINIZ İBB'DE İŞE GİRERDİNİZ"
CHP'deki siyasi paradigma değişimine de değinen İnce, "Selahattin Demirtaş'ı destekleseydiniz terfi alırdınız, HDP'li olsaydınız İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe girdiniz ama Muharrem İnce'yi desteklediğiniz zaman ne milletvekili olabilirsiniz ne de belediye başkanı olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

EKREM KIZILTAŞ: HİÇBİR İTİBARLARI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan Muharrem İnce'nin ifşaları hakkında Sabah'a konuşan medya temsilcileri hükümet karşıtı medyanın gerçek yüzünün ortaya çıktığına dikkat çekti.

MİLLİ MEDYAYI İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARIN HİÇ BİR İTİBARI YOK
Takvim Gazetesi Yazarı ve Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, "Yerli ve milli medyayı itibarsızlaştırmaya çalışanların hiçbir itibarlarının olmadığı anlaşıldı. Muharrem İnce, oralarda neler döndüğünün bir yönünü ciddi şekilde ortaya koydu. Ne söylerlerse söylesinler atamayacakları bir gerçek üzerlerine yapıştı. Havuz tabirinin tam da kendilerine uygun olduğu ve bir tür besleme medyanın ayakta tutulmaya çalışıldığını ifşa etti." dedi.

KAMUOYU OBJEKTİF OLMADIKLARINI ÖĞRENDİ
Gazeteci Murat Özer ise, "Muhalif medyanın çok uzun zamandır, büyükelçiliklerden ve yurt dışından fonlandıklarını biliyorduk. Şimdi bizzat muhalefet partileri tarafından da fonlandığını öğrenmiş olduk. Kendilerini, objektif, tarafsız ve bağımsız gazeteci olarak lanse edenler aslında hiçte öyle olmadıklarını biz zaten biliyorduk ama kamuoyu da öğrenmiş oldu." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN