Son dakika: Başkan Erdoğan'ın ziyaretinde imzalar atıldı! Türkiye ile Ukrayna arasında altyapı anlaşması

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Lviv'de bir araya geldi. Dünyanın pürdikkat kesildiği tarihi zirve sonrası Zelenskiy, Başkan Erdoğan'ın ziyaretini güçlü bir destek mesajı olarak niteledi. Öte yandan tarihi zirvede savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2022, 18:17 Güncelleme 18 Ağustos 2022, 20:16
Son dakika: Başkan Erdoğan’ın ziyaretinde imzalar atıldı! Türkiye ile Ukrayna arasında altyapı anlaşması

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

ZİRVE 40 DAKİKA SÜRDÜ
Potoçki Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen üçlü zirve, 40 dakika sürdü.


Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik etti.

SAVAŞ YIKTI TÜRKİYE İNŞA EDECEK!
Başkan Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.

Bu kapsamda, Ukrayna'nın savaş nedeniyle tahrip olan altyapısının yeniden inşası amacıyla Türkiye ve Ukrayna arasında yapılan anlaşma, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından imza altına alındı.



TARİHİ ZİRVE SONRASI UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA
Ukrayna Lideri Zelenskiy ise, Başkan Erdoğan'ın ziyaretini güçlü bir destek mesajı olarak niteledi.

Başkan Erdoğan ile 'tahıl girişimini iyileştirme olasılığını' ve 'Zaporojiye nükleer santrali çevresindeki durumu' konuştuklarını belirten Zelenskiy, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti, böylesine güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN