Köhnemiş 28 Şubat zihniyeti hortladı: Üstün Dökmen'e çirkin destek

28 Şubat zihniyetini açığa vuran Prof. Dr. Üstün Dökmen “Başörtülüden psikolog olmaz” diyerek mütedeyyin kesimi hedef aldı. Meslektaşlarının da tepkisini çeken Dökmen'e çirkin bir destek geldi. 15 Temmuz'da postal giymiş FETÖ'cü darbecileri destekleyen ve AK Partilileri hedef alan paylaşımlarıyla tanınan Avukat Sibel Sevinç de "Kamu binalarında, kamu görevinde tesettür olamaz. Özel hayatı beni ilgilendirmez" ifadelerini kullandı. Toplumun sinir uçlarıyla oynamaya kalkan söylemler her kesimden duyarlı insanın eleştirisiyle adeta yok sayıldı.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2022, 08:48 Güncelleme 16 Ağustos 2022, 13:20
Köhnemiş 28 Şubat zihniyeti hortladı: Üstün Dökmen’e çirkin destek

İÇİNDEKİLER

Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen'in, Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Şunun için; psikolojide karşıdaki kişiye karşı nötr davranış içinde olması lazım, empati kurabilmesi gerekiyor" sözlerine tepki dinmiyor.

MESELE KENDİ DÜNYA GÖRÜŞÜNÜ DAYATMAMAKTIR
28 Şubat sürecinin yasakçı zihniyetini andıran, sözlerine başta meslektaşları olmak üzere toplumun her kesiminde sert tepkiler geldi.

Dökmen'in sözlerini değerlendiren Prof. Dr. Psikiyatrist Kemal Sayar, "Dünya görüşü olmayan ne bir terapist vardır ne de danışan. Mesele kendi dünya görüşünü dayatmamaktır" diyerek Dökmen'in açıklamalarına tepki gösterdi.


GÜNÜMÜZ TÜRKİYE'SİNDE YERİ YOK
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) de sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Dökmen'in psikolog unvanı ile insanları dış görünüşüne göre kategorize ettiğini belirterek, "Hem kategorize ediyor hem de empati ve mesleki etikten bahsetmesi trajikomik. Görüşlerine karşı çıkanları akılsızlıkla suçlaması ise etik bir sorun. Bu ayrımcı zihniyetin günümüz Türkiye'sinde yeri yok, olamaz" ifadelerine yer verildi.

28 ŞUBAT ZİHNİYETİ HÂLÂ DİRİDİR
28 Şubat Öğrenci Derneği Genel Başkanı Emine İlyas'da, Dökmen'in sözlerine tepki gösterdi. İlyas, bilim insanı ünvanına sahip birisinin başörtülü psikolog ve psikiyatrist olamayacağı gibi makus bir açıklamasının gündeme düştüğünü belirterek, "Bu karanlık bakış açısı Allah'ın izniyle tarihin derinliklerine gömülmüştür. Yaşadığımız süreç yaptığımız çalışmaların ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor! 28 Şubat zihniyeti hala diridir ve fırsat kollamaktadır!" ifadelerini kullandı.

ISIRILDIĞIMIZ YERDEN BİR DAHA ISIRILMAYACAĞIZ
Çürümüş, iflas etmiş beyinlerin söyleminin kendileri ve millet için yok hükmünde olduğunu vurgulayan İlyas, "Biz inananlar ısırıldığımız yerden bir daha asla ısırılmayacağız. Bu zihniyete fırsat vermek bir yana elde edilen kazanımların daha da artarak devam etmesi için bütün benliğimizle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Dernek olarak 41 ilde ki temsilciliklerimizle birlikte 28 Şubat döneminde ve sonrasında yaşananları bir daha o karanlık günlere dönmemek adına özellikle genç nesillere aktarmak için uğraşıyoruz. Çünkü biliyoruz ki unutulan tarih tekrar eder" dedi.

Yaşayanların Kaleminden" adlı eserin oldukça beğeni topladığını bildiren İlyas, şunları kaydetti:
Cumhurbaşkanımız tarafından da takdirle karşılanan çalışmamızı daha çok kesime ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesine hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyoruz. İnşallah oradan gelecek müjdeli haber yaşananların yeni nesillere aktarılması konusunda ivme kazanmamıza vesile olacaktır. Son olarak şunu bilmenizi isterim ki, Allah'ın ipine sarılan kazanmıştır.

O ipe sımsıkı sarıldıkça tüm zorluklar aşılacaktır. Nitekim öyle olmuyor mu? Nerede bir mazlumun sesi olsa orada Türkiye mazlumların umudu olan bir devlet olurken, Allah'ın rahmeti,bereketi bizi kuşatmıyor mu? Çıkarılan petroller, altın madenleri, doğalgaz ve nice kıymetli metâlar adeta topraktan fışkırmıyor mu? Milletimiz ferah olsun Allah'ın izniyle sırtımız yere gelmez. Vatanımızı kendi zihinlerinin karanlığına götürmek isteyenlere rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında, Büyük Türkiye olma yolunda var gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz."

ÜSTÜN DÖKMEN'İN KADIN VERSİYONU: HÂKİM VE SAVCI DA OLMAMALI
Dökmen'in skandal çıkışı sonrası benzer bir açıklama daha dikkat çekti. AK Partilileri hedef alan açıklamalarıyla bilinen avukat Sibel Sevinç de, başörtülü hakim ve savcıları hedef alan paylaşımlarda bulundu.

Sevinç, "Tesettürlü hâkim, savcı ve avukat da olmamalı. Kamu binalarında, kamu görevinde tesettür olamaz. Özel hayatı beni ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNE DESTEK VERDİ
Sevinç, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından "Mehmetçik ne yaparsa güzel yapar" ve "Sokakta işimiz yok" yazmıştı.

Avukat Sevinç hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Halkı Kanunlara Uymamaya Tahrik' suçlarından dava açılmış, 13 yıla kadar hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ GECESİ FETÖ'YÜ MASUM GÖSTERDİ
FETÖ propagandası suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanan avukat Sibel Sevinç Deveci'nin, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaptığı paylaşımlar şöyle:
15 Temmuz 2016 saat 23.29: "Mehmetçik ne yaparsa güzel yapar."


16 Temmuz 2016 saat 00.25: "Sokakta işimiz yok."
16 Temmuz 2016: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla Mehmetçiği karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar!!!"


16 Temmuz 2016: "Cumhurbaşkanı'ndan İçişleri Bakanı'na, AKP İl Başkanı'na kadar herkesi sokağa çağırıyorlar. Sakın çıkmayın.!"
Deveci 5 Mayıs 2018 tarihli paylaşımında ise AK Partili vatandaşları tehdit etmiş ve "Bir hukukçu olarak biliyorum ki; 'Birgün gelecek AKP'li olmadıklarını ispatlamaya çalışacaklar.' Gelecek çok yakın. Unutmayın"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN