Ankara'da şiddetli yağış ve fırtına: Ağaçlar devrildi sokaklar göle döndü! Valilik duyurdu! Acı haber geldi

İstanbul'un ardından Ankara'da da etkisini gösteren şiddetli yağış sokakları göle çevirdi. Etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle seyir halindeki sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı, ağaçlar devrildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda selde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2022, 16:33 Güncelleme 15 Ağustos 2022, 21:39
Ankara’da şiddetli yağış ve fırtına: Ağaçlar devrildi sokaklar göle döndü! Valilik duyurdu! Acı haber geldi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un ardından Ankara'da da etkili olan sağanak yağış sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kentte öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur, dolu ve fırtınanın ardından bazı cadde, bulvar ve sokaklardaki mazgalların tıkanmasıyla yollar yağmur suyuyla doldu.

Bazı caddelerde de ağaçlar devrildi.

Trafikteki sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, sağanak esnasında dışarıda bulunan vatandaşlar da metro istasyonları ve duraklara sığındı.

ADLİYENİN TAVANI ÇÖKTÜ
Ankara Adliyesi'nde çocuk suçları soruşturma bürosunun salonuna ait çatı, akşam saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağışa dayanamayarak çöktü.

Çökme anında büroda bulananlar panik yaşadı.

ACI HABER GELDİ
Yenimahalle'de şiddetli fırtınadan kolon devrildi. 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Yenimahalle'de fırtınanın etkisiyle kolonun devrilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin yaralandığını açıkladı:

"İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup; hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer iki yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir."

Şahin, "Altındağ Örnek mahallesi Ulu Cami'inin minaresi fırtınanın etkisiyle yıkılmış ve herhangi bir can kaybı, yaralanma meydana gelmemiştir. Minareye komşu binadaki 34 vatandaşımız tahliye edilmiş olup; teknik ekiplerimiz tarafından cami civarındaki binaların kontrolü yapılmaktadır" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD fırtınanın bilnaçosunu duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ankara'da yaşanan yoğun yağış nedeniyle; Altındağ ilçesinde Ulu Camii'nin minaresi çökmüş, Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VALİLİK UYARMIŞTI
Ankara Valiliği resmi sitesinde yaptığı açıklamada Pazartesi gününün ilk saatlerinden itibaren kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu.

Valilikten yapılan açıklamada, "15 Ağustos Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

BAŞTUĞ: MANSUR YAVAŞ VE ALPER TAŞDELEN ANKARALILARI KADERİNE TERKETTİ"
Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Ankaralıları kaderine terkettiğini söyledi.

Turgay Başbuğ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından açıklamada bulundu ve "Yer Çankaya Balgat Mahallesi. 10 dakikalık yağış sonrasında bile mazgallar tıkandı ve dükkanları su bastı. Günlerdir yağış uyarısına rağmen önlem almayan, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Ankaralıları kaderine terketti" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN