Türkiye’nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han Mavi Vatan'a uğurlandı

Başkan Erdoğan, Türkiye’nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han’ı Mavi Vatan’a uğurladı. Dünyaya şu mesajı yolladı: Akdeniz’deki hakkımızı engelleyemeyecekler. Türkiye’nin dostluğunun önemini görmek için son dönemdeki gelişmelere bakmak yeterlidir. Bizimle yürüyen kazanır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2022 Güncelleme 10 Ağustos 2022, 06:58
Türkiye’nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han Mavi Vatan’a uğurlandı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dün tarihi bir ana tanıklık etti. 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle Akdeniz'e gönderildi. Erdoğan, dünyaya şu önemli mesajları gönderdi:
Bugün karşımızda duran fotoğraf, Türkiye'nin son 20 yıllının özetidir. Gemimiz, Türkiye'nin enerji alanındaki yeni vizyonunun da sembolüdür.
Denizlerde dünyada eşine az rastlanır bir sondaj filosuna sahibiz. Fatih Sondaj gemimizi bu şekilde göreve uğurladık ve müjdeli haberi aldık.
Akdeniz'de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur.
Abdülhamid Han gemisi çalışmalarına başladığında bize efelik etmeye yeltenenler çıkacaktır. Ancak Akdeniz'deki hakkımızı engelleyemeyecekler. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Türkiye'nin dostluğunun, karşısında olmaktan çok daha kazançlı bir yaklaşım olduğunu görmek için son dönemdeki gelişmelere bakmak yeterlidir. Kısacası bizimle birlikte yol yürüyen kazanır...



İLK GÖREV YERI YÖRÜKLER-1 KUYUSU
Başkan Erdoğan, törende Abdülhamid Han'ın ilk görev yerini de açıkladı. "Ülkemizdeki ilk petrol bulunan yer bundan 135 yıl önce yine Akdeniz'deki İskenderun'du. Bu defa da Abdülhamid Han gemimizi 'ya Allah Bismillah' diyerek Gazi Paşa'nın 55 km açığındaki Yörükler-1 Kuyusu'na uğurlayacağız" ifadesini kullandı.



ADETA YÜZEN ŞEHİR
Gemide 200 kişilik mürettebat kalabiliyor. 9 katlı gemide yemekhane, dinlenme alanı (TV ve sosyal faaliyet alanı), spor salonu, mescit, sinema salonu ve 1 de helikopter pisti yer alıyor.



KOMŞU PANİKTE
Abdülhamid Han'ın Mavi Vatan'a gönderilmesi komşu Yunanistan'ı panikletti. CNN Greek, haberi 'Erdoğan güç gösterisi yaptı' sözleriyle manşete çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN