Kadıköy'de polisimize yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığı kaldırılacak

Kadıköy'de PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istemek için yürüyüş yapan ve polisimize hadsiz şekilde yumruk atan DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz'in, TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu tarafından dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alındı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2022, 23:11 Güncelleme 27 Temmuz 2022, 02:09
Kadıköy’de polisimize yumruk atan DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığı kaldırılacak

İÇİNDEKİLER

TBMM Hazırlık Komisyonu, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki raporunu, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sundu. Komisyon bugün Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması fezlekesini görüşmek için toplanmıştı. Karma Komisyonun, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığındaki toplantısı yaklaşık 12 saat sürdü.



Toplantıda, "terör örgütü propagandası yapma", "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ile "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunlara katılma" iddiasıyla hakkında 5 dokunulmazlık dosyası hazırlanan DBP'li Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy çokluğuyla karar aldı.



SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?
Karma Komisyonun, Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlayacağı raporu 29 Temmuz'da Genel Kurula sunması bekleniyor. Mevzuata göre, dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki Karma Komisyon raporları, doğrudan Genel Kurul gündemine giriyor. Genel Kurulda, genel uygulamaya göre açık oylama yapılıyor. Karar yeter sayısı olan 151 oy, dokunulmazlığın kaldırılması için yeterli oluyor.



NELER OLMUŞTU?
Kadıköy'de terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istemek için yürüyen 27. dönem HDP Diyarbakır Milletvekili ve DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz bir polisimize yumruk salladı.



BAŞKAN ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Başkan Erdoğan terör destekçisi Salihe Aydeniz'in ve HDP'li isimlerin imza attığı rezilliğe sert tepki göstererek, "Kalleşlik, namussuzluk" ifadelerini kullandı.



Erdoğan şunları söyledi:
"Terörün siyasi uzantılarıyla da hukuk ve demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Dört vatan evladının ateşinin yüreğimizi yaktığı bir günde bölücü örgütün uzantılarının İstanbul Kadıköy'de ortalığı birbirine katmaları, polisimize saldırmaları, terörist başını öven sloganlar atmaları, provokasyondan öte kalleşliktir, namussuzluktur, kanı bozukluktur.



"BEDELİNİ YARGI ÖNÜNDE ÖDEYECEK"
Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme, güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz. Kim ne derse desin, hangi çirkefliği yaparsa yapsın Türkiye terörün her türlüsüyle mücadelesini eninde sonunda zafere ulaştıracaktır. Bugün ülkemiz, bölgesindeki ve dünyadaki her gelişime kendi penceresinden bakıyor, kendi menfaatlerine ve hedeflerine göre eğer tavır geliştirebiliyorsa her alanda verdiği işte bu mücadele sayesindedir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN