Polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz için 'komisyon' kararı! Dokunulmazlığı kaldırılacak...

İstanbul Kadıköy'de polise yumruk atan terör destekçisi DBP'li Salihe Aydeniz ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili fezlekeleri görüşmek için toplandı. Komisyon DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2022, 15:21 Güncelleme 06 Temmuz 2022, 13:03
Polise yumruk atan DBP’li Salihe Aydeniz için ’komisyon’ kararı! Dokunulmazlığı kaldırılacak...

İÇİNDEKİLER

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, İstanbul'da polise yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili fezlekeleri görüşmek için AK Parti Konya Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. toplandı.

Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nün ilgili maddeleri dikkate alındığında, yasama dokunulmazlığının amacının milletvekillerini keyfi ve asılsız ceza, soruşturma ve kovuşturmalar ile tutuklamalardan korumak olduğunu belirtti.

"DOKUNULMAZLIK SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ OLARAK GÖRÜLMEZ"
Yasama dokunulmazlığının, milletvekilliği görevinin öneminin, ciddiyetinin ve itibarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Beyazıt, "Milletvekillerine tanınan dokunulmazlık, milletvekillerinin şahıslarına tanınmış bir suç işleme özgürlüğü olarak görülemez. TBMM, kurulduğu günden bugüne toplumda saygınlığını güçlendirerek devam ettirdi. Milletvekillerinin de TBMM'nin saygınlığına zarar verme ihtimali bulunan tavır, tutum ve davranışlardan kaçınmak için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekir" dedi.

'NİHAİ KARAR MERCİ TBMM GENEL KURULU'
Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in, hakkında en fazla dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekili olduğunu aktaran Beyazıt, "Milletvekillerinin azami şekilde bu tür tavır ve davranışlardan uzak durması gerekiyor. Gündemimize aldığımız dosyalar, Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in tekrar mahiyeti gösteren ve kamuoyunda infiale sebep olan, kamu görevlilerine görevlerini yaptırmamak için direnme ile fiziki ve sözlü şiddette bulunma iddialarını içeren dosyalar. Yasama organın saygınlığına zarar verebilecek mahiyetteki bu iddiaların komisyon tarafından incelenmesi, parlamentonun ve milletvekillerinin itibarının korunabilmesi açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Dosyalarda yer alan suçlamalar iddia niteliğinde olup, komisyonumuzun görevi de ilgili milletvekilinin suçlu olup, olmadığının değerlendirilmesi ve yargılanması değildir. Komisyonumuzun ve kuracağımız hazırlık komisyonunun görevi dosyaları incelemek ve gerekli görülürse yargılamanın önünü açmak ya da kovuşturmanın milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelenmesine karar vermek olacaktır. Bu konudaki nihai karar merci ise TBMM Genel Kurulu'dur" dedi.

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ise Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt'ın Aydeniz hakkında kullandığı ifadelerin doğru olmadığını iddia etti. Daha sonra Aydeniz hakkındaki 5 ayrı dokunulmazlık dosyasının içeriği tek tek okundu.

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASINA İLİŞKİN KOMİSYON KARARI
Komisyon DBP'li Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi.

HDP'LİLER İÇERİĞİN OKUNMASINDAN RAHATSIZ OLDU
Komisyonun HDP'li üyeleri ise basın önünde dosyaların içeriğinin okunmasına itiraz etti. Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı devam etti.

NELER OLMUŞTU?
Kadıköy'de terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istemek için yürüyen 27. dönem HDP Diyarbakır Milletvekili ve DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz bir polisimize yumruk salladı.

"KALLEŞLİK NAMUSSUZLUK KANI BOZUKLUK"
Başkan Erdoğan geçtiğimiz gün terör destekçisi Salihe Aydeniz'in ve HDP'li isimlerin imza attığı rezilliğe sert tepki göstererek, "Kalleşlik, namussuzluk" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:
"Terörün siyasi uzantılarıyla da hukuk ve demokrasi içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Dört vatan evladının ateşinin yüreğimizi yaktığı bir günde bölücü örgütün uzantılarının İstanbul Kadıköy'de ortalığı birbirine katmaları, polisimize saldırmaları, terörist başını öven sloganlar atmaları, provokasyondan öte kalleşliktir, namussuzluktur, kanı bozukluktur.

"BEDELİNİ YARGI ÖNÜNDE ÖDEYECEK"
Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme, güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz. Kim ne derse desin, hangi çirkefliği yaparsa yapsın Türkiye terörün her türlüsüyle mücadelesini eninde sonunda zafere ulaştıracaktır. Bugün ülkemiz, bölgesindeki ve dünyadaki her gelişime kendi penceresinden bakıyor, kendi menfaatlerine ve hedeflerine göre eğer tavır geliştirebiliyorsa her alanda verdiği işte bu mücadele sayesindedir."

"DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI"
Terör destekçisinin alçaklığına bir tepki de TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan gelmişti. Şentop, "Haddini bilmezliktir, dokunulmazlığı kaldırılmalı ve gereken ceza verilmedilir." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA DOSYASI ANKARA'YA ULAŞTI
Öte yandan Salihe Aydeniz hakkında soruşturma başlatıldı. Aydeniz hakkındaki dosya Ankara'ya ulaştı.

Savcılık, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belirtilen "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir" hükmü uyarınca soruşturma dosyası hakkında yetkisizlik kararı verdi. Başsavcılık, hazırlanan soruşturma dosyasını, gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

POLİS MEMURUNUN İFADESİ
Öte yandan, olayın ardından başlatılan soruşturmada mağdur sıfatıyla ifadesine başvurulan polis memuru Hakan A. olay günü Kadıköy'de çevik kuvvet ekibinde görev yaptığını söyledi.

Grubun en önünde kalkanla durduğunu belirten Hakan A, "Eylemci şahıslara 'Sakin olun' şeklinde sakinleştirici mahiyette uyarılarda bulunuyor ve görevli arkadaşlarıma yardım ediyordum. İsmini sonradan öğrendiğim milletvekili Salihe Aydeniz, kaskımın alt kısmından elini sokarak çene kısımlarıma yumruk attı. Konuyla ilgili video paylaşımı, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu dahil çoğu sosyal medya hesaplarından yapıldı. Bu video paylaşımının yapıldığını daha sonradan sosyal medyada gezerken öğrendim. Aldığım darbeden sonra fotoğrafımı çekerek 'Seninle hesaplaşacağız, seninle görüşeceğiz, seni bulacağım.' şeklinde hakaret ve tehditlerde bulundu. Direkt yüzümü alacak şekilde fotoğraflarımı çekti. Bundan dolayı da şikayetçiyim" dedi.

Öte yandan, darp olayına ilişkin hazırlanan adli muayene raporunda, mağdurun çenesinin ön tarafında kızarıklık, şişlik ve hassasiyet olduğu belirtilirken, görüntü inceleme raporunda da olay anının detaylarına yer verildi.

AYDENİZ SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Hürriyet Yazarı Nedim Şener köşeisnde Aydeniz'in geçmişte karıştığı suçları aktardı.

İşte Aydeniz'in imza attığı rezillikler;

Aydeniz, Halk Sağlığı Komuta Merkezi'nde hemşireyken, PKK'lı teröristlere yardım ettiği ortaya çıkmıştı. Aydeniz hakkında, Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2008/125 soruşturma sayılı "suçu ve suçluyu övmek" suçundan kapalı dosya bulunuyor.

TERÖR PROPAGANDASI
Milletvekili olduktan sonra da sürekli terör örgütüne destek eylemlerine katılan Aydeniz hakkında, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ, Gaziantep, Batman ve Bitlis Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince "PKK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında işlem yapıldı.

TERÖRİST CENAZESİNE KATILDI
Aydeniz, 25 Temmuz 2018'de Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen Hevidar Türk isimli PKK'lı teröristin cenazesine de katıldı.

23 Eylül 2018 tarihinde Siirt'in Baykan ilçesinde ölü olarak ele geçirilen PKK'lı terörist Yunus Atkık isimli teröristin cenazesinde yer aldı.

TERÖRİST CENAZESİNİ TESLİM ALDI
Teröristbaşı Öcalan'a uygulanan sözde tecridi protesto etmek amacıyla 1 Mart 2019 tarihinde açlık grevine başlayan ve cezaevinde intihar eden Zülküf Gezen isimli terör örgütü mensubunun 18 Mart 2019 tarihinde Diyarbakır Havalimanı'ndan cenazesini teslim alan grup içerisinde yer aldı.

14 Şubat 2019 tarihinde Van'da HDP organizesinde, "PKK destekçisi Leyla Güven'in açlık grevine destek vermek" amaçlı izinsiz gösteriye katıldı.

POLİSİ ISIRDI
Bu sırada, çevrede güvenlik önlemi alan bir kadın polis memurunun kolunu ısırmak suretiyle hafif şekilde yaralanmasına sebep oldu.

YARALAMA
Bu nedenle hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "görevi yaptırmamak için direnme" ve "basit kasten yaralama" suçlarından soruşturma açıldı.

ŞEREFİ ÜZERİNE ETTİĞİ YEMİNİ ÇİĞNEDİ
Milletvekilliğinden çok PKK üyesi olarak örgüt propagandası yapan Aydeniz, 24 Aralık 2020'de de HDP Silopi İlçe Teşkilatı parti binası önünde sözde ulusal Kürt birliği konulu basın açıklamasına da katıldı.

Aydeniz, bu açıklama sırasında da PKK elebaşı Öcalan lehine slogan atarken görüntülendi.

Yani karşımızda, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden, "Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü" üzerine Anayasa'ya sadakat konusunda namusu ve şerefi üzerine yemin eden bir milletvekili değil, verdiği sözü tutma niyetinde olmayan bir PKK terör örgütü üyesi var.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN