Yandaşa kıyak ihale sonucu bakımsız kalan metrobüs alev aldı! Seferler aksadı

Son dakika haberi | İstanbul Beylikdüzü'nde akşam saatlerinde bir metrobüsün motor bölümünde yangın çıktı. Metrobüsten bir anda dumanlar yükselirken, sürücü yangını farkederek yolcuları tahliye etti. Yangın nedeniyle metrobüs seferlerinde aksama yaşandı.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2022, 19:42 Güncelleme 14 Temmuz 2022, 19:48
Yandaşa kıyak ihale sonucu bakımsız kalan metrobüs alev aldı! Seferler aksadı

İÇİNDEKİLER

Beylikdüzü'nde metrobüsün motor kısmında yangın çıktı. Yangın, 18.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Durağı'ndan Hadımköy Durağı istikametinde ilerleyen metrobüsün motor kısmında çıktı.

Dumanları fark eden şoför, aracı durdurarak yolcuları tahliye etti. Yolcular durağa yürüyerek giderken, yangın kısa sürede söndürüldü.

Ekiplerin müdahalesi sonrası metrobüs çekici yardımıyla yoldan çekildi. Dumanlar içinde kalan metrobüsten inen yolcuların yürüdüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Yangın nedeniyle metrobüs seferlerinde kısa süreli aksama yaşandı.

İHALE YANDAŞA GİTMİŞTİ
İstanbul'da son dönemde sürekli arızalanan otobüs ve metrobüsler nedeniyle gündem olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni metrobüslerinin ihalesinin arkasından Özgür Karabat ismi çıkmıştı. 60 yeni metrobüs aracının ihalesi, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini yaptığı Akia Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye verilmişti.


*Özgür Karabat

İBB yönetimi, İETT araçlarının bakım, onarım ve işletmesinin ihalesini verdiği Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete ayrıca 14 ihale daha vermişti. İBB Meclisi AK Parti Grubu da İmamoğlu, Karabat ve Ulaşım AŞ Genel Müdürü Remzi Baka'nın aynı karede görüldüğü fotoğrafları paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İETT otobüsleri için daha önce her garaj için değişik firmaların aldığı bakım ihalelerinin tamamının, bu dönemde tek bir firmaya verildiğini belirtmişti. Göksu, bu firmanın da bakımları yapmadığını işaret etmişti. Göksu, "Özgür Karabat milletvekili olduktan sonra bu firmadan ayrılmıştı dediler ama esas milletvekili olduktan sonra mali müşaviri oldu. İronik olanı şudur: Otobüslerin bakım onarımı için Mercedes firması bile yetersiz bulunarak elenmiş. 'Sen yetersizsin ihaleye giremezsin' diyorlar. Mercedes de 30 sayfalık savunma gönderiyor. Bakımlarda kalitesiz yan sanayi ürünleri kullanılmış" diyerek yaşanan skandala işaret etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN