Yerli ve milli gururumuz duygulandırdı: Doğu Afrika'daki Cibuti'de tüm gözler Bayraktar TB2'lerde

Ülkemizin yerli ve milli gururu Bayraktar TB 2'ler Doğu Afrika'da bulunan Cibuti'de görücüye çıktı. Tüm gözlerin TB2'lerde olduğu Cibuti’nin bağımsızlığının 45. yıldönümü münasebeti ile yapılan geçitine ilişkin BAYKAR da bir mesaj paylaştı.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2022, 19:20 Güncelleme 27 Haziran 2022, 19:29
Yerli ve milli gururumuz duygulandırdı: Doğu Afrika’daki Cibuti’de tüm gözler Bayraktar TB2’lerde

İÇİNDEKİLER

Ülkemizin yerli ve milli gururu Bayraktar TB 2'ler Doğu Afrika'da bulunan Cibuti'de görücüye çıktı.

Cibuti'nin bağımsızlığının 45. yıldönümü münasebeti ile yapılan geçit töreninde çok sayıda kara aracının yanında iki adet Bayraktar TB2 kanadındaki MAM-L mühimmatı ile birlikte geçiş yaptı.

Yapılan geçit törenin ardından BAYKAR da resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan bir mesaj paylaştı.

Paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Dost ve kardeş ülke #Cibuti'nin 45'inci bağımsızlık yıl dönümünü kutlarız."

400 BİN SAATTİR GÖKLERDE
Bayraktar TB2 Taktik Silahlı İnsansız Hava Aracı, keşif ve istihbarat görevleri için orta irtifa-uzun havada kalış süresi sınıfına giren (MALE) insansız hava aracıdır.

Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkış, iniş ve normal seyir kabiliyetine sahiptir. 400.000 saatten fazla uçan TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2014'ten bu yana aktif olarak hizmet etmektedir.

Şu anda Türkiye ile beraber Katar, Ukrayna, Azerbaycan ve teslimat yapılan ülkelerin envanterinde yüzlerce Bayraktar TB2 S/İHA Platformu görev yapmaktadır.

Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde havada kalma (27 Saat 3 Dakika ) süresi ve irtifa (25 bin 30 feet) rekorunu kırmıştır. Bayraktar TB2 bu ölçekte ihraç edilen ilk hava aracı ünvanını da taşımaktadır.