İstanbul'un göbeğinde skandal! Biji Serok Apo sloganı atan PKK yandaşlarına polisten müdahale: 70 gözaltı

Seçimler yaklaşırken HDP yine bilindik provokasyonunu ortaya sürdü. HDP Sözcüsü Ebru Günay, geçtiğimiz günlerde bebek katili Abdullah Öcalan için yürüyüş çağrısında bulunmuştu. PKK yandaşları, İstanbul’un göbeğinde Kadıköy'de “Biji Serok Apo” sloganları attılar. “Faşizme karşı omuz omuza” diye bağıran terörseverlere polis müdahalede bulundu. İstanbul Valiliği, 70 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2022, 16:16 Güncelleme 12 Haziran 2022, 22:05
İstanbul’un göbeğinde skandal! Biji Serok Apo sloganı atan PKK yandaşlarına polisten müdahale: 70 gözaltı

İÇİNDEKİLER

PKK'nın kravatlı üyelerinden HDP Sözcüsü Ebru Günay, geçtiğimiz günlerde 12 Haziran'da Abdullah Öcalan için yürüyüş çağrısında bulunmuş şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ölünceye kadar hapislik biçimindeki ağırlaştırılmış müebbet infaz rejimi AİHM kararları ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tavsiyeleri doğrultusunda sona erdirilmelidir. İmralı Hapishanesi kapatılmalı, İmralı tecrit sistemi ortadan kaldırılmalıdır. Kürt sorununun demokratik çözümü, toplumsal ayrışma üreten her soruna eşit-ortak yaşam temelinde yaklaşılmalıdır. Bundan ötürü diyoruz ki; ekonomik refah ve toplumsal adaleti hedefleyen bütünlüklü bir toplumsal barış projesinin hayata geçirilmesi ülkemiz açısından elzemdir.

Bir kez daha ifade etmek gerekirse; tecrit politikalarının ülkede yarattığı etkilerine dair itirazımızı dile getirmek için 12 Haziran'da gerçekleştireceğimiz 'Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik'e Yürüyüşü'müze tüm halkımızı ve demokratik kamuoyunu davet ediyoruz."

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE BİJİ SEROK APO SLOGANI
HDP'nin çağrısının ardından PKK yandaşları bugün İstanbul Kadıköy'de bebek katili Abdullah Öcalan için "Biji Serok Apo" sloganlarıyla yürüyüş düzenledi.

HDP'Lİ VEKİLLER DE YÜRÜYÜŞE KATILDI
Gruba HDP'li vekiller de eşlik etti. Gruba polis müdahale ederken o anlar kameralara yansıdı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülere tepki yağdı.



70 KİŞİ GÖZALTINA ALDINDI
İstanbul Valiliği, Kadıköy'de terör örgütü lehine slogan atan grup hakkında yazılı açıklama yaptı.

Valilik, 70 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, "Kadıköy ilçemizde izinsiz toplu yürüyüş yapan ve aralarında HDP ve DBP milletvekillerinin de bulunduğu gruplara, eylemlerinin yasal olmadığı ihtar edilerek, gerekli uyarılarda bulunulmuştur" denildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün HDP organizesinde Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek eyleme katılmak üzere Sancaktepe, Maltepe ve Kadıköy ilçelerimizden araç kaldırılacağı ve izinsiz yürüyüş yapılacağı bilgisi alınmıştır. Kadıköy ilçemizde izinsiz toplu yürüyüş yapan ve aralarında HDP ve DBP milletvekillerinin de bulunduğu gruplara, eylemlerinin yasal olmadığı ihtar edilerek, gerekli uyarılarda bulunulmuştur. 2911 Sayılı Yasaya aykırılık teşkil eden eylemlerin durdurulmasına yönelik uyarıları dikkate almayan, görevli memurlara mukavemetle karşılık vererek, toplu yürüyüşte ısrar eden ve taşkınlık yapan gruplara müdahale edilerek 70 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca grupları provoke ederek, görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

KOBANİ EYLEMLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA TALİMATI VERMİŞTİ
6-8 Ekim olayları olarak bilinen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Kobani eylemlerinde de HDP halkı sokağa çağırmıştı.