87 milyon liralık fiyasko hala tartışılırken CHP'li Mansur Yavaş'ın ABB'sinde bir skandal daha: Sağanak yağmurda asfalt attılar

Geride bıraktığımız yılda CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt çalışmaları adı altında 87 milyon lira zarara uğratıldığı belgelenmişti. Tartışma yaratan bu olay hala konuşulurken Ankara'da bir asfalt skandalı daha patlak verdi. ABB'ye bağlı ekipler, sağanak yağış uyarılarına rağmen Keçiören ilçesinde asfalt çalışması yaptı ve yerdeki suyun içerisine asfaltı döktü. Öte yandan Ankaralılar, yaşadıkları sel kabusunu A Haber'e değerlendirdi. Bir vatandaş, "Mazgallar temizlense de bu sel yine olacak çünkü altyapı çekmiyor" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 09 Haziran 2022, 18:24 Güncelleme 09 Haziran 2022, 20:52
87 milyon liralık fiyasko hala tartışılırken CHP’li Mansur Yavaş’ın ABB’sinde bir skandal daha: Sağanak yağmurda asfalt attılar

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen sağanak yağış uyarılarına rağmen CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Keçiören ilçesinde asfalt çalışması yaptığı ortaya çıktı.



YERDEKİ SUYUN İÇİNE DÖKTÜLER
7 Haziran günü 30 ton asfaltla Karakeçili Caddesi'ne gelen Büyükşehir Belediyesi işçileri, tüm uyarılarına rağmen, yerdeki suyun içine asfaltı döktürdü.



Keçiören ilçesinden sorumlu asfalt sorumlusu şefin vatandaşların kendisini görüntülememesi için uzakta kaldığı öğrenildi.

"87 MİLYON LİRALIK KAMU ZARARI VAR"
CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt çalışmalarının belediyeyi 87 milyon TL zarara uğrattığı belgelenmişti.

Sayıştay raporunda; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ihale yasasını ihlal ederek 15 ayrı taşerona yaptırdığı asfaltın, 1 yıl geçmeden 45 noktada bozulduğu belirtilerek, "87 milyon liralık kamu zararı var" denilmişti.

VATANDAŞ CHP'Lİ ABB'YE TEPKİLİ!
Yoğun yağışın ardından başkent Ankara sele teslim oldu. Mazgalların düzenli olarak temizlenmemesi nedeniyle vatandaşlardan CHP'li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gecikmedi.


Ankaralılar, yaşadıkları sel kabusunu A Haber'e değerlendirdi.

"MAZGALLAR TEMİZLENMİYOR, ALTYAPI YETERSİZ"
İşte vatandaşların mikrofonlara yansıyan tepki dolu o cümleleri;



Çoğu evi su bastı ve çoğu insan büyük ihtimalle evsiz kaldı.



Çok kötü etkilendik, böyle olmaması lazım. Eskiden böyle değildi.



Mazgallar zaten temizlenmiyor, kumla dolu.



Her bulut geldiğinde biz korkuyoruz, acaba yağmur yağıp da sel mi basacak diye. Rögarlarımız tıkalı. Yetkilileri aradığımz halde iki gündür gelen giden yok.



Beni bodrumumu da su bastı. Ben buranın yerlisiyim. Başkası adam tutup konuştu demesinler. Gelsinler evimi göstereyim.



Mazgallar temizlense de bu sel yine olacak çünkü altyapı çekmiyor.