Meral Akşener yönetimindeki İYİ Parti 'sol' yörüngesine mi girdi? İşte Meral Akşener'in 'Osmanlı ve İslam karşıtı' politikasının analizi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'ın son zamanlarda yaptığı tezat ve hadsiz açıklamaları tepkilere neden olmuştu. Özellikle son zamanlarda 2. Abdülhamid Han’ı hedef alarak yaptığı konuşmalar Akşener'ın muhafazakar çizgiden koptuğunu adeta belgelerken, "Siyasi ekseni sola mı kaydı?" sorusunu akıllara getirdi. İşte milliyetçi maskesi takarak yola çıkan Meral Akşener'in 'Osmanlı ve İslam karşıtı' politikasının analizi...

Giriş Tarihi 03 Haziran 2022, 03:51 Güncelleme 03 Haziran 2022, 03:51
Meral Akşener yönetimindeki İYİ Parti ’sol’ yörüngesine mi girdi? İşte Meral Akşener’in ’Osmanlı ve İslam karşıtı’ politikasının analizi

İÇİNDEKİLER

Meral Akşener, İBB Başkanlığı görevine gelen CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu çağ açıp çağ kapatan İstanbul'un Fatihi Sultan Mehmet'e benzetti.



Akşener'in "Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi dedi ki; Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım" sözleri gündem oldu ve tepki topladı. Akşaner'in bu tutumu tarihçilerden, siyasetçilere toplumun her kesiminden sert tepki gördü.


Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Akşener'in sözlerini A Haber'e yorumladı ve "Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış. Vizyon proje sunamayınca tutuyorlar Osmanlı'ya laf söylüyorlar." sözleriyle tepkisini dile getirdi.



İslam dini ve Osmanlı Devleti hakkında asılsız iddialar içeren "Medeni Bilgiler" kitabını kürsüden sallayarak teşkilatlara dağıtılması talimatını verdi.



Akşener, birileri tarafından eline tutuşturulan kitap için, "Bakın, bu kitabın adı 'Medeni Bilgiler'dir. Bu kitabı alacaksınız genç teşkilatlarımızın tümüne dağıtacaksınız." dedi.



Bu da yetmedi, iktidara geldikleri takdirde okullarda da aynı kitabı dayatacaklarını vaat etti.



Akşener, "İnşallah iktidar olduğumuzda okullarda bunu ders olarak okutacağız. Çok önemli bir eserdir." ifadelerine yer verdi. İslam'ı ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i hedef alan kitabı öven Akşener, ablasının da Ekrem İmamoğlu'nun yüzünde "Rabbi Yessir" gördüğünü iddia etti.



O da yetmedi ve en zor zamanlarında Osmanlı Devleti'ni 33 yıl ayakta tutan sultan 2. Abdülhamid'e dönemin ermeni çetelerinin söylemiyle "istibdat" suçlaması yaptı.



Akşener, "Abdülhamid Han Osmalı'nın padişahı. Ama elbette onun döneminde demokrasi şartlarının aldığı bir tavır var." çıkışını yaptı. Yazar Ayten Arığ, "2. Abdülhamid dönemi Osmanlı'nın zor bir dönemiydi" dedi.



Deneyimli gazeteci Akşener'e yanıt olarak Melik Yiğitel, "Abdülhamid Han'ı reddetmek kendi dedesini reddetmek anlamına gelir. Yani eğer Cumhuriyet kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti babamızsa dedemiz de Osmanlı İmparatorluğu ve Abdülhamid Han'dır. Bir insan dedesini reddederse o zaman onun soyu sopu da tartışılır." yanıtını verdi


Haddini iyice aşan Akşener, bununla da yetinmedi, Sultan 2. Abdülhamid'e yaptığı tek adamlık suçlaması üzerinden sözü halkın seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a getirdi.



Akşener'in milliyetçi ve muhafazakar bir siyasetçi profili çizip politik söylemleri, CHP üzerinden HDP ile gizli siyasi ortaklığı, artık tabanıyla çelişmeye başladı.



Akşener'in siyasi eksenindeki yörünge değişikliği bizzat grup kürsüsünden önerdiği Afet İnan'ın "Medeni Bilgiler" kitabının 44. sayfasında İslam karşıtlığı olarak yerini alıyor.



Melik Yiğitel, "Özellikle sayın Akşener'in söylediği yenilir yutulur bir şey değil. 33 yıl tahtta kalan bir Abdülhamid Han hem Osmanlının topraklarını korumaya çalıştı hem İslam'ın bayraktarlığını yaptı. Ve tam anlamıyla yedi düvele karşı savaştı. Dolayısıyla o şartlar içinde nasıl bir demokrasi neyden bahsediyor anlamış değilim." ifadelerine yer verdi.


Tarihi ve kültürel gaflar silsilesine yenilerini ekleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu tavrındaki ısrarı "İslam ve Osmanlı karşıtı bilinçli bir politika mı yürütüyor?" sorusunu akıllara getirdi. Kitapta yer alan ifadelerde İslam dininin Türklerin milli duygularını uyuşturduğu yazılıyor.

AKŞENER'İN ÖNERDİĞİ KİTAPTAN SATIRLAR
"Türk milletinin milli bağlarını gevşetti; milli duygularını, milli heyecanını uyuşturdu. Çünkü Hazreti Muhammed'in getirdiği dinin gayesi, bütün milliyetlerin üstünde, tamamını kapsayan bir ümmet siyaseti idi… (MEDENİ BİLGİLER KİTABI)"



Osmanlı Devleti'ni de hedef alan kitabın 62. sayfasında bu kez de Sultan 2. Abdülhamid milli felaketlerin nedeni olarak gösteriliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in politikası muhafazakâr çizgiden hızla uzaklaşırken, sol kanadın yörüngesine kanat çırpıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN