Başkan Recep Tayyip Erdoğan “Artık vakti geldi” diyerek milli uzay projesini açıkladı

Erdoğan “Artık vakti geldi” diyerek açıkladı: Milli uzay programımız çerçevesinde 1 Türk vatandaşımızın uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini başlatıyoruz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2022 Güncelleme 24 Mayıs 2022, 06:58
Başkan Recep Tayyip Erdoğan  “Artık vakti geldi” diyerek milli uzay projesini açıkladı

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli mesajlar verdi: Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli yolunu açıyoruz. Açık cezaevlerindeki hükümlülerin ise Covid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz.



Hazırlıklarımızı tamamlayınca Suriye'nin kuzeyinde operasyonlara başlayacağız.



"F-16'ları Türkiye'ye vermeyin" diye ABD'ye telkinde bulunan bir Yunanistan ile karşı karşıyayız. Bundan sonra benim için Miçotakis diye birisi yok.



İsveç ve Finlandiya meselesinde her iki ülkede Türkiye karşıtı tutumun kabul edilemez olduğunu belirttik. Sayın Anderson bak bana neler söyledin.Stockholm'ün caddelerinde teröristler bağırarak yürüyorlar. Ve senin polislerin onları koruma altına alıyor.



Hayat pahalılığı başta olmak üzere çeşitli sıkıntılara karşı karşıya olduğumuz gerçektir. Ülkemizin bu güne kadar her meselesini nasıl biz çözdüysek, Allah'ın izniyle yine bu sıkıntıların üstesinden biz geleceğiz.



Türk uzay yolcusunda aranacak kriterler, 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak. Başvurular 23 Haziran'da bitecek.



Başkan Erdoğan, Gölcük Tersanesi'nde Hızır Reis Denizaltısı'nın havuza çekilme törenine katıldı.



DENİZ'ALTI'
Türkiye, kendi denizaltısını yapmaya başladı. Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda yapımı süren ilk denizaltı Piri Reis'in bu yıl içinde hizmete alınması hedefleniyor.
Piri Reis: 2022
Hızır Reis: 2023
Murat Reis: 2024
Aydın Reis: 2025
Seydi Ali Reis: 2026
Selman Reis: 2027



SON VEDA!
Adana'daki AK Parti Gençlik Söleni'nden dönerken kazada ölen üniversiteli gençler için tören yapıldı. Başkan Erdoğan, Sudenaz Akkuş'un Kocaeli'ndeki cenaze namazına katıldı. Ömer Faruk Küçük, Sakarya'da İlayda Karakoca ise Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN