Son dakika: İş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılması davasında yakalama kararı çıkartılan Alparslan Kuytul tutuklandı

Son dakika haberi... Adana'da iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılması ile ilgili davada hakkında yakalama kararı çıkartılan Alparslan Kuytul, gözaltına alındı. Kuytul çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinde, vakfın bir dönem yöneticiliğini de yapan Sarısaçlı, kaçırıldığını, 13 gün rehin tutulduğunu, 7 milyon dolarlık senetin zorla imzalatıldığını ileri sürmüştü.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2022, 09:42 Güncelleme 09 Mayıs 2022, 17:04
Son dakika: İş insanı Koray Sarısaçlı’nın kaçırılması davasında yakalama kararı çıkartılan Alparslan Kuytul tutuklandı

İÇİNDEKİLER

İş insanı Koray Sarısaçlı'nın geçen yıl 8 Eylül'de 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılmasına ilişkin açılan davada; kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Belge ve ifadelerin ardından çıkartılan karar sonrası Kuytul, sabah erken saatlerde gözaltına alındı.



TUTUKLANDI
Emniyette ifadesi alınan Kuytul, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kuytul çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.



Adliye binası çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Yüreğir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul, adliyeye götürüldü. Bu sırada hastane çıkışında toplanan destekçileri, Kuytul lehine slogan attı.



Fotoğraf: Adana'da iş insanı Koray Sarısaçlı, Furkan Vakfı ile bağlantılı kişiler tarafından zorla kaçırıldı.



Fotoğraf: İş adamı Koray Sarısaçlı



7 MİLYON DOLARLIK SENET
Adana Cumhuriyet Başsavcılığındaki ifadesinde, vakfın bir dönem yöneticiliğini de yapan Sarısaçlı, kaçırıldığını, 13 gün rehin tutulduğunu, 7 milyon dolarlık senetin zorla imzalatıldığını ileri sürmüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN