6'lı masadaki Ali Babacan'dan bomba itiraf: Vatandaşta güven oluşturamayız

6'lı masadaki Ali Babacan, adeta içinde bulundukları durumu itiraf etti. Özelleştirme örneğini veren Babacan, masaki ortakların hepsinin farklı görüşe sahip olduğunu söyledi ve "Böyle bir tablo vatandaşın güvenini oluşturabilir mi? Mümkün değil" diyerek durumu itiraf etti.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2022, 11:53 Güncelleme 01 Mayıs 2022, 13:21
6’lı masadaki Ali Babacan’dan bomba itiraf: Vatandaşta güven oluşturamayız

İÇİNDEKİLER

Altılı masanın ayaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son olarak yaptığı çıkışla masayı çatlatmıştı. Babacan, şimdi daha sert bir çıkış yaparak masayı kıran darbeyi indirdi.

"ÖZELLEŞTİRMEYLE İLGİLİ BUGÜN NE SÖYLEYECEK?"
Ali Babacan, partisinin genel merkezinde gazeteci Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu. Babacan özelleştirme konusu üzerinden altılı masa ittifakı hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Babacan özelleştirme konusu üzerinden, "Altı partinin ortak cumhurbaşkanı adayı özelleştirmeyle ilgili bugün ne söyleyecek? Bugün adayımız şudur diye açıklasak." dedi.

"6'LI MASANIN DESTEK ALMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Bunun üzerine Gürses'in Kılıçdaroğlu'nun kamulaştırma açıklaması anımsatmasıyla sözlerine devam eden Ali Babacan, şunları söyledi: "Meğer ki başka bir genel başkana sorsanız başka bir şey söyleyecek. Başka genel başkan söyleyecek. Cumhurbaşkanı adayı da bambaşka bir şey söyleyecek. Böyle bir tablo vatandaştan destek alır mı? Böyle bir tablo vatandaşın güvenini oluşturabilir mi? Mümkün değil"

NE OLMUŞTU?
Millet İttifakı'nda son zamanlarda süren krizlerin ardından ilk büyük çıkış geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından seçimlere tek başlarına gireceklerini duyurdu.

"KENDİ ADIMIZLA KENDİ LOGOMUZLA" GİRECEĞİZ"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şunları yazdı "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun."


CHP'DEN İTTİFAKIN TEMELİNE DİNAMİT KOYACAK YANIT
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'li Özgür Özel, ittifakta bir sorun olmadığının altını çizerken, "İttifak partileri ittifak içinde kendi logolarıyla yer alıyor. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6'ya genişleme durumu var. 6'ya genişleyecek olursa da DEVA, kendi ismi ve logosuyla katılacağını ifade ediliyor." diye konuştu.

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle;

"MİLLET İTTİFAKI 4 PARTİDEN OLUŞUYOR"

"Tek bir liste olur mu? soruları akıllara gelmişti. DEVA, kendi adını logosunu kullanacağını duyurdu. Bu ittifakla ilgili bir sıkıntıya işaret etmiyor. İttifak partileri ittifak içinde kendi logolarıyla yer alıyor. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6'ya genişleme durumu var. 6'ya genişleyecek olursa da DEVA kendi ismi ve logosuyla katılacağını ifade ediliyor.

"BELİRSİZLİKLERİN KALKMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ"
Kendi pozisyonlarını açıklama doğrultusunda kıymetlidir. Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin ortadan kalkması açısından kıymetlidir.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Gerek parti için gerekse ittifak cephesindeki desteğini giderek kaybeden Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında dikkat çeken bir hamle yaptı.

Üst perdeden bir şova girişen Kılıçdaroğlu, açıklamalarıyla adeta "açık açık söylüyorum aday benim" mesajı verdi.



"YA BANA KATILIN YA YOLUMDAN ÇEKİLİN"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bütün yandaş basının son dakika olarak köpürttüğü konuşmasında "Bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum, bu engerekler ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa, zafer de o kadar yakın ve görkemli olur. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Ya bana katılın ya şimdi yolumdan çekilin" ifadeleriyle rakiplerine hem üzeri kapalı mesaj hem de gözdağı verdi.

ŞOVLA BAŞLADI ŞOVLA BİTTİ: "HADİ EYVALLAH" DEYİP SALONU TERK ETTİ
Kılıçdaroğlu'nun şovu bununla da bitmedi. CHP lideri konuşmasının sonunda "Biz birbirimize emanetiz. Kol kola yürüyeceğiz. Bu memleket bize emanet. Birimiz açken hiçbirimiz tok değiliz, birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz... Hadi eyvallah!..." diyerek salonu terk etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN