Başkan Recep Tayyip Erdoğan duyurdu: 150 milyarlık kaynak müjdesi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ihracata dönük yatırımcılara 100 milyar lira turizmcilere de 50 milyar lira uzun vadeli finansman sağlayacaklarını söyledi.“Fahiş fiyat rezaletine seyirci kalmayacağız” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2022 Güncelleme 15 Nisan 2022, 06:56
Başkan Recep Tayyip Erdoğan duyurdu: 150 milyarlık kaynak müjdesi

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan esnaf ve sanatkâr camiası ile iftar yaptı.

Erdoğan, "İhracata dönük yatırımcılara yerli makine kullanımı, yıllık yüzde 9'a varan faiz oranıyla TL kuru üzerinden uzun vadeli finansman imkânı getiriyoruz. Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz. Harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak krediler için 100 milyar lirası ihracat, 50 milyar lirası turizme 150 milyar liralık kaynak ayırdık" dedi. Fahiş fiyat sorunlarının çoğunun hukuki değil, ahlaki sebeplere dayandığını belirten Erdoğan. "Fiyatları fahiş şekilde yükselterek haksız kazanç peşinde koşanların cezalarını artırıyoruz. İnternet üzerinden satış yapan e-ticaret platformlarına da çeki düzen veriyor, belirli sınırlamalar getiriyoruz" diye konuştu.

NEHAMMER İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan
Erdoğan, Avusturya Başbakanı Nehammer ile konuştu. Erdoğan, Ukrayna'da ateşkesi sağlamak adına her fırsatın değerlendirilmesi, barış görüşmelerinde ilerlemek için İstanbul sürecinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.