CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e ‘Cahil Kürt’ davası

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında, iki vatandaşa "Cahil Kürt" dediği iddiasıyla dava açıldı. Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak. Akgün'ün 3 yıl 10 aya kadar hapsi isteniyor.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2022, 06:59 Güncelleme 07 Nisan 2022, 08:01
CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e ‘Cahil Kürt’ davası

İÇİNDEKİLER

Sözde Kürt haklarını savunan terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP ile ittifak kuran CHP ve İYİ Parti, "Kürt vatandaşların haklarını savunacağız" iddiasıyla çıktıkları yolda, millete hakaret ve küfretmeye devam ediyor.

İKİ VATANDAŞA CAHİL KÜRT DİYEREK HAKARET ETTİ
Son olarak CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında, iki vatandaşa "Cahil Kürt" dediği iddiasıyla dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Akgün'ün 3 yıl 10 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.


Başkan Akgün iddialara göre geçen yıl mayıs ayında Büyükçekmece'de ikamet eden iki vatandaşa hakaret etti. Sabah'ta yer alan habere göre, Ayfer A. ve Refik Ç. adlı vatandaşlar, Akgün'ün kendilerine "Cahil Kürt" diyerek hakaret ettiğini belirterek savcılığa şikâyette bulundu.

3 YIL 10 AYA KADAR HAPİS CEZASI
Konuyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Hasan Akgün'ün "hakaret" suçundan 3 yıl 10 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

BU İLK DEĞİL
Geçtiğimiz aylarda Bingöl'de bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bir süre dinlediği şehit yakına küfür etmişti.

TÜRKKAN'DAN ŞEHİT YAKININA KÜFÜR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'deki esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirmişti.

Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bir süre dinlediği şehit yakınına küfretmişti. Ortaya çıkan görüntülerde Türkkan'ın vatandaşa "Senin bacını s..." dediği görülmüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN