Fahiş fiyat artışlarına karşı harekete geçildi! 20 üründe tavan uygulaması

Son dönemde temel ihtiyaç ürünlerinde yaşanan fiyat artışının önüne geçmek için harekete geçildi. AK Parti kurmaylarının vatandaşın en çok tükettiği bazı temel ürünlere beli bir süre tavan fiyat uygulaması yapılması konusunda çalışma yapıyor. Düzenlemede yağ, un, şeker, bebek bezi gibi ürünlerin yer aldığı öğrenildi. Bu ürünler fiyatlarının yıl sonuna kadar raflarda sabit fiyatla satılacak. Gerekirse devlet bu ürünlerde sübvanyon yaparak hem üreticileri hem tüketicileri koruyacak.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2022, 06:59 Güncelleme 07 Nisan 2022, 09:18
Fahiş fiyat artışlarına karşı harekete geçildi! 20 üründe tavan uygulaması

İÇİNDEKİLER

AK Parti kurmaylarının vatandaşın en çok tükettiği bazı temel ürünlere beli bir süre tavan fiyat uygulaması yapılması konusunda çalışma yapıyor.

Düzenlemede yağ, un, şeker, bebek bezi gibi ürünlerin yer aldığı öğrenildi.

FİYATI SABİTLEYECEK
Son dönemde vatandaşın belini büken ürünlerdeki fiyat artışının önüne geçmek için Hükümet her türlü düzenlemeyi yaparken, AK Parti'de de, enflasyonla mücadele konusunda bazı öneriler üzerinde çalışan ekonomi kurmayları, dar gelirli vatandaşın tükettiği ortalama 20 kalem ürünün belirlenip fiyatlarının sabitlenmesini gündeme aldı.

Temel tüketim maddelerinin fiyatlarının yılsonuna kadar sabitleyecek bir sistem üzerinde çalışan AK Parti kurmayları enflasyon sepetinde yer alan dar gelirli vatandaşların tükettiği ortalama 20 kalem belirlenecek. Bunların arasında yağ, un, şeker, bebek bezi gibi ürünlerin yer alması bekleniyor. Bu ürünler fiyatlarının yıl sonuna kadar raflarda sabit fiyatla satılacak.

Gerekirse devlet bu ürünlerde sübvanyon yaparak hem üreticileri hem tüketicileri koruyacak. Mesela 16 liraya satılması gereken ürün rafta yıl boyunca 10 liraya satılacak. 6 lirayı devlet üreticiye sübvansiyon yaparak zarara girmesini engelleyecek. Zincir marketlerle de görüşme yapılarak enflasyonun düşmesine katkı sağlanacak.

PİIYASA BOZULMAYACAK
Serbest piyasayı bozmayacak şekilde yapılacak düzenlemenin enflasyonla mücadele çerçevesinde çok kritik bir adım olduğuna dikkat çekiliyor. Sabah'ta yer alan habere göre, fiyatların sabitlenmesiyle vatandaşların bazı ürünlere karşı taleplerinin de yıl sonuna kadar önlenebileceği tahmin ediliyor. Öte yandan önceki gün AK Parti MKYK toplantısının ardından yapılan iftarda bazı milletvekilleri halkın en çok tükettiği belli başlı ürünlerle sınırlı olmak üzere kısa süreli tavan fiyat uygulaması yapılıp yapılamayacağına ilişkin görüşlerini dile getirdikleri belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN